Pozrite si záznam z pôrodu z cudziny
i takto sa to da. special doctor https://www.facebook.com/photo.php?v=4913448909...
neostane jedno oko suche po vzhliadnuti. skoda, ze som to nevidela pred prvou sekciou 😉
@mariuskaa nikdo sa nikomu mstiť nebude ,práveže ak sa ľudia budú ozývať a vtedy sa veci hýbu a na schôdzach sa to preberá ,dáva sa aj kárne tj.stháva sa z výplaty ,toto tu fakt funguje ,to či si personál na mňa ako sťažujúcu za chrbtom ponadáva je mi fuk ,ale ako k pacientovi sa budú správať slušne a z rešpektom ,určite sa nebáť a slušne sa ozvať nadriadenému ....
myslím,že je až arogantné,spoza velkej mláky rozprávať,čo mi na Slovensku potrebujeme 😕 Nie sme zaostalí,a nežijeme v jaskyniach,aby sa na nás niekto díval ako na osadníkov,čo potrebujú viesť za ruku.
@anatalia77 ale ten nazor ze dr nie su na slovensku ok nemaju len ti spoza velkej mlaky🙂 ja zijem na slovensku
@anatalia77 nie neni to arognatne....
arogantne je to ze tu niekto da video a pritom si mysli ze to tak vsade okrem sk funguje....
kazdy stat ma svoj system....
NEMA sa nic porovnavat.....
a hadzat ludi do 1 vreca !! dovolujem si tvrdit ze su na Sk dobry lekari....pretoze mam skusnosti....
ja nedavam uplatky a napriek tomu mam dobre skusenosti so slov.lekarmi...dala som raz a aj to som sa citila hrozne....som normalne citila ako mi horia usi taka som bola cervena 😝
@anatalia77 neber to osobne. Ja som viac slovenkou ako americankou. Mám na sk 2/3 rodiny. Ak maju zlu skúsenosť najbližší bolí ma to rovnako. Bola by som najstastnejsia keby sa určite veci zmenili. Vela veci je jednoduche zmenit kebyze sa chce. (Ae na sk je stale duchom komunizmus) Nemám len zle skúsenosti. Mám aj dobrú skúsenosť s pediatrickou (čo bola ešte moja kedysi) super sa o môjho postarala ked bol na sk chorý. To neni tak ze teraz ked na sk nezijeme ze "sa nám ľahko hovorí", lebo mystale na sk chodíme stále tam mame rodiny.
niečo užasne to video 🙂
úžasné video, len netreba porovnávať...na tie podmienky, aké sú na SK myslím tým vybavenie nemocníc, počet personálu na pacientov a tak...sú schopný zdravotníci na SK poskytnúť okolnostiam primeranú niekedy až nadpriemernú zdravotnú starostlivosť 😉
@marianka3 konečne to niekto napísal trefne ,lebo 2 až 3 sestry na 40 ľudí cez deň a v noci 1 sestra a jedna sanitárka ,moc vody nepomúti...všetko je to o tom ,že nie je personálu a sem tam je ťažšké sa na pac.usmievať a to isté platí aj na pôrodnici ,ak by mala rodička každá svojho lekára a sestru nepretržite len pre seba bolo by to inom ,al e tých rodičiek je vždy viac a personálu rovnako ..,ale samozrejme to nikoho neospravedlňuje ,aby bol neslušný a drzí ,ale fakt spievať a usmievať sa je veľmi ťažšké....
@monika15 a nechcela by si robiť nočnú ,je to o držku ,žiadna nemocka tu nedodržiava normatívy ,aj to bolo na polit.scéne prezentované komorou a nikto to neriešil a bude to horšie ,mladé neprichádzajú ,nie je záujem o túto prácu ,v práci starej na našom odd. bol vek od 30 rokov hore a v druhej práci tiež tak isto ..tak sa máme na čo tešíť...
@aristka hej. Máš pravdu. Ale kebyze sa menej kradlo/vykradalo (vlada) a nesetrilo kde sa nemá a sestry by mali väčší plat. A este Väčšie nadčasy a nočné. Aj chuť k práci by bola. Ale funguje to takto: cela politika nemocníc. Treba ušetriť čo najviac na všetkom (a zarobiť čo najviac na všetkom) preto ak 1 sestra ako tak zvládne 20 pacientov sama ušetrime (trepnem neviem kolko zarába sestra) 700eur čo by mohli byt 2 sestry.reto zamestnam len jednu. Ako sa to vola - buď zlucenie 2 pracovných síl do jednej a aj viac kvalifikovaných do jednej a ušetrí sa! 😔
A potom sestra je nútena pracovať ako kôň. Nenavidiet svoju prácu ale ine vzdelanie nemá a ma rodinu musí vydržať, chová sa k pacientom ako k tazobe a k práci nie ako k ľudom.
Takto to veľakrát funguje aj v USA ale na iných odboroch ako marketing, management, účtovník. Ale našťastie nie v zdravotníctve.
@monika15 ale chod uz do kelu!
najviac tu porovnavas akurat ty!
ak by si pochopila pointu mojich prispevkov, tak netrepes, ze je arogantne vlozenie linku na tento porod. dokonca som aj uviedla, ze to nie je obvykle!!
zijes roky rokuce v zahranici a ides porovnavat slovenske porody a porodnice so zahranicnymi. je to neporovnatelne!! vsetci to tu chapu, len ty nie.
vo vsetkych temach prekrucas!
@maca_p hej hej ;);)
ja porovnavam.?? kto to video prilozil hmmmm a este s takym hlupym nazvom ze admin ti to musel opravit....
tak si sklidni hormon.. ch...
.. tak si to este raz precitaj.....
ty si tu pricapnes video a si mysli ze je to vsade tak krasne ako tam ....
ako zobud sa...... halloooo
Preco by sa nemalo porovnavat? Na zaklade coho sa potom ma niekto zlepsovat ked sa nesmie porovnavat? Nech si nekvalitne nemocnice a neschopne osadenstvo citaju taketo prispevky a nech si z nich beru inspiraciu. V podstate je jedno ci porovnam USA a SK alebo porovnam 2 nemocnice na SK. Su tu zavratne rozdiely a su sposobene ludmi, nicim inym. Proste niekde sa zide banda nenazrancov a ide im vsetkym len o prachy a inde je skupina lekarov a sestier co sa naozaj snazia. Voci takym je nespravodlive povedat ze vsetko na SK je na prd, ale necudujem sa maminkam ktore si zazili pristup ako k dobytku ze to povedia. Problem je ten, ze ked sa medzi tie nenazrate osoby dostane aj normalny lekar tak bud sa prisposobi, aby prezil, alebo ho vystvu... tak to funguje vsade, nie len medzi lekarmi... akurat lekari su na SK z nejakeho zahadneho dovodu povazovani za nieco viac a potom to aj tak vyzera... niektori uz stratili zmysel pre realitu... potrebovali by poriadne po papuli aby sa prebrali 😠
Ja som rodila v 2 porodniciach, obe na Slovensku, vybavenie zhruba rovnake, zazrak som neocakavala, len ludsky pristup, tie ostatne bonusy ktore sa tu uvadzali pre mna nie su dolezite aj ked potesia. V jednej nemocnici som bola maximalne nespokojna, v 2 maximalne spokojna. Nemala som ziaden nadstandard a aj tak tam boli diametralne rozdiely... v pristupe lekarov a sestier... na jednom mieste sa na mna uplne vykaslali (trufnem si povedat ze som sa pomaly odrodila sama, lekarovi len padlo dietatko do ruk co ledva dobehol...), poporodna starostlivost este horsia (tiez prisli len napomenut ked isla vizita a bolo treba upratat stoliky 😕 )a na druhom chodila sestra kazdu chvilu ci netreba pomoct s kojenim alebo s niecim poradit... a nie jedna sestra, vsetky sa starali... neviem ci to bolo primarom, ze tam vladol pevnou rukou, alebo cim, ale tam sestricky proste vedeli na com tam su a aj si svoje povinnosti plnili... a tiez za tie iste mizerne platy co sa tu uz parkrat spominali 😅
Ten zaznam z porodu je super a vsetky co maju potrebu to tu spinit vobec nechapem! 😕

@dana_l
@monika15 ale Ved aj na sk je brat uplatok trestne.aj pre toho kto berie aj pre toho kto dava. Lenze pacienti zbytocne nechcu dat.dr su stale nastaveni tak ze trestny cin je to ked nedas.