icon

Prečo povedať nie sterilizácii

olejka
3. apr 2013

Podviazanie vajcovodov je zmrzačenie ženy, súhlasíte?

Problémy v tehotenstve a pri pôrode spôsobili že sa mi lekári vyhrážali sterilizáciou..Myslela som že som zodpovedná tak som sa na ňu išla objednať , vnútorne som však cítila veľkú túžbu po ďalšom dieťati...Bol to zásah zhora, dnes viem,že áno....obišla som snáď všetky ženské stránky na internete a dala sa do diskusií so ženami čo to podstúpili...teraz ľutujem že som si tie maily neskopírovala...proste boli úžasné...ozývali sa mi tie čo ľutujú...vraviac ,,nerob to!!...
Nechápala som,veď lekári mi vravia že je to veľké riziko ešte otehotnieť...sterilizácia je však väščie...to som vtedy nevedela...
Kvôli pocitu viny jednu takúto internetovú kamošku prepadla depresia a nevedela ako ďalej...ďalšia sa rozišla s manželom, našla si iného a teraz vraj idú na ivf...chcú spolu mať dieťa...šialené Američanky...myslela som si...no v čakárni u lekára kde som sa mala objednať som sa zhovárala so Slovenkou ktorá to podstúpila a potom jej museli odstraňovať,,následky" mimomaternicového tehotenstva....Nechápala som čo mi vraví...,,ale nie potrat!? "spýtala som sa zdesene...pozrela na mňa so slzavými očami....ach ako som ľutovala čo sa jej to pýtam...

Zistila som že nie som sama čo má problémy a a radu som dostala z úžasnej lpp...ľudia ktorí už tiež ,,neplánujú" otehotnieť a práve preto odmietajú sterilizáciu...rátajú však s tým že darcom života je Boh a ak ich bude skúšať rizikom ďalšieho tehotenstva...dá im aj silu ho zvládnuť...

Teším sa že mňa takto navštívil v tej čakárni a zdiaľky zdravím tú ženu čo ma vtedy varovala, teší sa že ma vidí s kočíkom a plačeme spolu od radosti? od smútku?

Cítim že aj ja dlhujem niekomu niečo podobné...tak sa ospravedlňujem keď to znie ako propaganda...Chcela som sa len podeliť 😉

olejka
autor
3. apr 2013

@mima4 Dosť dobre asi nikto nechápe Boha ale ja som zažila Jeho dotyk, takže verím že musí byť úžasný...keď dovolí neplodnej otehotnieť tak aj po sterilizácii to môže dopustiť... niekto tu chcel biológiu

Autori našli štyri typy tepnoveho prekrvenia, ktoré sú znázornené na obrázku.Typu I (A): anastomózy medzi vaječníkmi a maternicovej tepny spôsobujúceže arteriálne cievy, rovnako zásobujú vaječníky.Typ II (B): Vaječníkom a maternicovej tepne, každá priamo zásobujú vaječník a tiež anastomose navzájom.Typu III (C): primárny zdroj (jediným zdrojom) krvi k vaječníku je maternicová tepna, ktorá má malú pobočku anastomózy s tepnou vaječníkov.Typ IV (D): Tepnu vaječníkov ktorá je jediným zdrojom prívodu krvi do vaječníka. To tiež dodáva malé anastomózy okľukou, ktorá spája maternicové tepny alebo vajíčkovodové vetvy tepien maternice .

a tu je spôsob ako sa tieto dôležité tepny narušia podviazaním, alebo znepriechodnením vajcovodov...to potom majú ženy po sterilizácii príšerné problémy 😢

mima4
3. apr 2013

@olejka
najlepsie by bolo, keby sa k sterilizacii vyjadril niekto, kto je doktor/doktorka, je to studovany clovek.

maca_p
3. apr 2013

@olejka a teraz vazne. preco prave teba zaujimaju zdravotne komplikacie zien po sterilke? zeny po sterilke nemaju o nic väcsie problemy ako zeny, ktore trpia hypermenoreou po vaginalnom porode..

olejka
autor
3. apr 2013

Obrazok sa mi nedari sem vložiť ale celý článok je s obrázkom na tejto stránke...
http://hikinghumanist.com/2011/07/09/post-tubal...

olejka
autor
3. apr 2013

@maca_p Prečo mať problém keď nemusím....asi preto....ma to trápi. u nás sa sterilizácia odporúča aj ženám ktoré komplikácie pri tehotenstve nemali.a tri cisárske mali bezkomplikácií...myslím že takéto praktiky sú skôr v Číne ako v demokratickom prekrásnom Slovensku...kde máme byť na čo hrdí...sme otvorení, slobodní a hlavne vedomí si svojich práv...
a takisto veľmi hrdí na vieru ...veď aha aké plné kostoly na Veľkú Noc 😀

bodka70
3. apr 2013

no super, až teraz na MK som sa dozvedela, aká som ja nešťastnica, aké ja mám problémy s menštruáciou, cyklom atď.
A budem si musieť zaobstarať aj nejaké depresie, pocity viny a sebaobviňovania, aby som zapadala do obrazu typickej ženy po sterilizácii 😎 😀 😀 😀

aduskatt
3. apr 2013

@olejka viem ako prebieha sterilizacia, nechapem stale, z hladiska biologie, preco jej mam povedat nie.....problemy mam dost velke aj bez nej, horsie by to asi nebolo

martija
3. apr 2013

@xlucia niektore informacne letaky HAK museli byt stiahnute z obehu koli desinformacii. Informovali v nich totiz o tom,ze HAK zabranuje otehotneniu, co nebola pravda. Pravda totiz je, ze zabranuje usadeniu vajicka v maternici - t.j. aj oplodnene vajicko sa neusadi a ty dostavas menzes. Cize.....tak trochu potrat. Neviem,ci na tomto principe funguje kazda HAK,ale su aj take! TAk pozor na to!
A este jedna vec, necitala som diskusiu celu, mozno tu niekdo to aj spominal, ale nejde tu len o to,ze zene sa vezme plodnost, tak s psychickeho hladiska sa citi menejcenna. Ale v hre su aj hormony, ktore dostanu zenu do menopauzy, zenske hormony nefunguju a pod. nestudovala som to az tak podrobne, asi aj zalezi ktory sposob sterilizacie sa pouzije,ale netreba zabudat aj na tieto aspekty a depka moze byt prave sposobena nedostatkom hromonov.....

samara1609
3. apr 2013

@olejka tak ty si ina fanaticka.tiez som cakala ze co sa vyvinie z tejto temy,kedze idem na druhy cisarak,si mala ostat pri faktoch a nie sem pliest boha..inak zaloz temu pod inym nazvom ...

olejka
autor
4. apr 2013

@samara1609 Fakty, su to iba fakty, sterilizacia nie je stopercentna ochrana pred otehotnenim...sposobuje problemy s krvacanim..ako pisala @olink4
.psychicke {alebo ako vysvetlila
@martija problemy s nedostatku hormonov}
a aj ked teraz nie...casom clovek lutuje co zle spravil...mna na to upozornili zeny ktore to podstupili...a ja to dlhujem dalsim..Radsej budem fanaticka ako by som mala o tychto veciach mlcat...fakt uvaz co je podstatne v zivote..vyzerat dobre pred ludmi???Alebo povedat im pravdu?

olejka
autor
4. apr 2013

,,,,
Autori našli štyri typy tepnoveho prekrvenia, ktoré sú znázornené na obrázku.Typu I (A): anastomózy medzi vaječníkmi a maternicovej tepny spôsobujúceže arteriálne cievy, rovnako zásobujú vaječníky.Typ II (B): Vaječníkom a maternicovej tepne, každá priamo zásobujú vaječník a tiež anastomose navzájom.Typu III (C): primárny zdroj (jediným zdrojom) krvi k vaječníku je maternicová tepna, ktorá má malú pobočku anastomózy s tepnou vaječníkov.Typ IV (D): Tepnu vaječníkov ktorá je jediným zdrojom prívodu krvi do vaječníka. To tiež dodáva malé anastomózy okľukou, ktorá spája maternicové tepny alebo vajíčkovodové vetvy tepien maternice .
""""
a tu je spôsob ako sa tieto dôležité tepny narušia podviazaním, alebo znepriechodnením vajcovodov...to potom majú ženy po sterilizacii tie problemy...problemy ktore pred sterilizaciou nikdy nemali...
Jasne je to indivivualne...ako aj pocit viny kazda preziva inac...s inou intenzitou bojuje kazda s nedostatkom hormonov a nie kazda nezelane po sterilizacii otehotnie...ale je to akosi na mna privela dovodov preco by som to dobrovolne nepodstupila...

opakovane to sem davam...ak to zas nezobrazi..prosim kliknite si na link, je tam nazorne vysvetlene ako sa narusuju pri sterilizacii tepny maternice a vacovodov...

http://hikinghumanist.com/2011/07/09/post-tubal...

bodka70
4. apr 2013

@martija , nedostatkom hormónov trpí žena, ktorej zobrali vaječníky, popr. kt. vaječníky nedostatočne fungujú. Podviazané vaječníky produkujú toľko isto hormónov a žena má naďalej menštruáciu a tak podobne. Nechcem sa tu hádať o lekárskych problémoch, ale treba si o tom niečo prečítať a nie z katolíckych novín, ale z lekárskej knižky. 😉

aduskatt
4. apr 2013

@bodka70 usetrila si mi robotu, akurat som to chcela pisat.....myslim o tej tvorbe hormonov

zuuzika
4. apr 2013

@vejula Tak tak mam osobnu skusenost ze pri druhom CR mi ponukali sterilizaciu...Citila som sa hrozne, som si pripadala ako keby som mala aspon 10 deti o ktore sa neviem postarat a oni mi chcu vlastne dobre...Povedala som nie,este chcem mat dieta ale aj keby som uz nechcela tak odmietnem.

bodka70
4. apr 2013

@zuuzika , ja som tiež po druhom CR odmietla sterilizáciu, zdalo sa mi to skoro a ešte som túžila v kútiku duše po treťom dieťatku. A aj sa mi to splnilo, v 41. rokoch som otehotnela a doma mám po dvoch dievčatkách ešte tretie dieťatko - 8 mesačného Raduška. 😉, tiež bol na sekciu a bolo to bez problémov.

zuuzika
4. apr 2013

@bodka70 Mna to veli prekvapilo ked sa ma na to spytali,bola som fakt zaskocena...A po tretom CS si si dala spravit?

bodka70
4. apr 2013

@zuuzika , áno, ale ani nie tak kvôli tomu, že úplne odmietam viac detí, ale kvôli mojim vážnym zdravotným problémom. Samotné tehotenstvo OK, aj malý je zdravý. Ale ja mám vrodenú chybu kĺbov a po tomto tehotenstve sa mi veľmi zhoršila moja artróza, budem rada, ak po pár rokoch neskončím na vozíčku, v tom lepšom prípade s umelými kĺbami 😔 . Mám zodpovednosť za tie deti, čo už mám. Ďalšie tehotenstvo by zhoršenie môjho ochorenia rapídne urýchlilo. A antikoncepciu nemôžem brať a teliesko nechcem. Takže tak. 😉

billam
4. apr 2013

Ale veď cirkev nepovolí žiadnu formu antikoncepcie...preto vôbec nemá zmysel rozoberať akúkoľvek antikonciepciu s BIGOTNE veriacimi...stále Vam budu predkladat rôzne články, vyjadrenia, ale nikdy to nebude relevantny zdroj informácii. Mna by skôr zaujimalo, preco cirkev nehovorí, resp. títo ich slepí nasledovatelia a fan club nehovorí, neotvara témy o vazektomii....pretože ide presne o ten isty výsledok ako pri antikoncepcii - zabranenie spermií dostať sa do svojho cieľu a splniť božiu vôľu 🙂

olejka
autor
4. apr 2013

Ospravedlnujem sa za automaticky preklad...info o poklese hladiny hormonov ...a priznakoch posterilizacneho syndromu...

,,,,Nižšie je zoznam príznakov, ktoré sú spojené so syndromom po podviazani vajíčkovodov syndróm.Príspevok vajíčkovodov podviazať syndróm je často výsledkom rýchleho poklesu estrogénov/hormónu progesterónu spôsobené krvné zásobenie vaječníkov poškodenia počas operácie TL. V závislosti od poškodenia ciev a kapilár, objem krvi vaječníkov môže mierne znížiť alebo môžu byť úplne odstránené ktoré sa nazýva izolované vaječníkov syndróm (spoločné s hysterektómia operácií). Mnoho zo symptómov PTS sú spojené s menopauzou, hormonálna šok, alebo s nerovnováhou estrogénu/progesterónu.Ďalšie príznaky, napríklad má ťažké bolestivá menštruácia môže byť spôsobená hormonálna nerovnováha, môže byť spôsobené Adenomyóza maternice (kúpil na maternice svaly a tkanivá poškodené, realizované TL chirurgia zhoršuje prekrvenie oblasti že varhany svalov), alebo kombináciou oboch. Bolesť môže byť tiež spôsobená tým retro krvácanie podložke do zapečatených vajíčkovodov.

Posterilizacny syndrom sa prejavuje priznakmi...
Príspevok vajíčkovodov podviazať syndróm (PTLS) aka PTS súvisí s: Castrative MenopauseSevere hormón ImbalanceOvarian izolácie (po hysterektómii, Post vajíčkovodov podviazať) Atrofická OvariesHormone ShockIncreased riziko straty DiseaseBone srdca a PMSEndometriosisAdenomyosisSevere panvovej AdhesionsMisplacement o ženskej OrgansDecreased dojčiace AbilitySYMPTOMS z POST VAJÍČKOVODOV SYNDROME
1 OsteoporosisDysfunctional maternicové krvácanie (DUB). Eptopic tehotenstvo alebo tehotenstvo (známe riziko tubals)
2. Návaly, horúčavy, nočné potenie a/alebo studenej blesky, vlhká pocit, chills
3. Záchvaty rýchly srdcový beat
4. Irritability
5. Nálady, náhle tears
6. Problémy so spánkom cez noc (s alebo bez nočné potenie)
7. Nepravidelná menštruácia; kratšie, ľahšie obdobiach; ťažšie obdobiach, povodne; Phantom obdobia, kratšie cykly, dlhšie cycles
8. Strata libida (pozri poznámku)
9. Suchosť pošvy (pozri poznámku)
10. Svrbenie pošvy-v čase surové ako môže vyžarovaný z celej oblasti
11. Farebné zmeny vo vaginálnej oblasti. (farba tmavne - tmavšie červená až fialová)
12. Zhadzovať únavou - chronickej Fatigue
13. Úzkosť, pocit zlého na ease
14. Pocity strachu, obáv, doom (pozri poznámku)
15. Problémy s koncentráciou, dezorientácia, mentálne confusion
16. Znepokojujúce pamäte lapses17. Inkontinencia, zvlášť po kýchaní, smeje; Urgentná inkontinencia (pozri poznámku)
18. Prolaps maternice urobiť rýchly pokles estrogénu levels.
19. Svrbenie, lezúci kože (pozri poznámku)
20. Bolesti, bolesti kĺbov, svalov a šliach (pozri poznámku)
21. Zvýšené napätie v muscles
22. Prsia tenderness
23. Pokles prsia
.24 Bolesti hlavy zmena: zvýšenie alebo decrease
25. Gastrointestinálne ťažkosti, poruchy trávenia, nadúvanie, plyn bolesti, nevoľnosť syndrómu dráždivého čreva (IBS) 26. Náhle záchvaty bloat
27. Depresia (pozri poznámku)
28. Exacerbácia existujúcich conditions
29. Alergie rozvojových alebo zvýšenie-(chronická Sinusitída)
30 nosovej vyžadujúcej infekcií antibiotics
31. Telesnej hmotnosti (pozri poznámku)
32. Vypadávanie vlasov a rednutie, hlava, lonovej alebo celé telo; nárast tváre hair
33. Závraty, svetlo-hlavy, epizódy straty balance
34. Zmeny v tele odor
35. Elektrickým prúdom alebo Bodné pocit pod kožu. (pozri poznámka)
36. Tŕpnutie končatín, (pozri poznámku)
37. Problémy s ďasien, zvýšenej bleeding
38. Pálenie jazyka, horí strecha úst, pachuť v ústach, zmena dych zápach (pozrite Poznámky)
39. Osteoporóza (po niekoľkých rokoch)
40. Zmeny v nechty: mäkšie, crack alebo zlomiť easier
41. V čase ovulácie
42 bodavé bolesti v panvovej oblasti. Panvovej bolesť
43. Rozvoj Adenomyosis
44. Rozvoj vaječníkov/vajíčkovodov Cysts
45. Schopnosť znížil laktácie

http://tubal.org/symptoms_of_pts.htm

bodka70
4. apr 2013

@olejka , nezabudni si pri tom šírení pravdy pribaliť Strážnu vežu 😉

aduskatt
4. apr 2013

@olejka ked uz chces nieco sirit ako osvedcenu pravdu, aspon si daj robotu s prekladom, toto sa neda citat

billam
4. apr 2013

No ja by som vedela napísať toľko neziaducich účinkov pri cirkvi 🙂🙂🙂

aduskatt
4. apr 2013

@olejka btw, ked mam problem so stitnou zlazou, tiez si ju nesmiem nechat vyoperovat, lebo nasledne bez hormonov budem mat problemy? vies, ono existuje aj take, ze ak chybaju hormony, daju sa do tela dostat , takze treba hovorit vsetko, nie len to, co Ti vyhovuje.... pri menopauze ma zena tiez problemy nasledkom znizenej produkcie hormonov........ takze tak ci tak sa tomu nevyhneme

irriss
4. apr 2013

Nejlepsi sterilizace? zapomenout na sex..a nechat si o nem zdat.. 😅

sissy27
4. apr 2013

@olejka ako pozerám, sterilizáciu ti odporúčajú, ale lobotómiu ti už zjavne spravili ani nevieš kedy 😝
čo to stále trepeš prosím ťa?? čo sem ťaháš boha a vieru?? kto si chce dať spraviť sterilizáciu, tetovanie, odrezať palec, zväčšiť prsia, zmenšiť zadok, alebo namontovať tretie ucho, tak je to jeho vec, kto si TY, že tu predostieraš svoje presvedčenie ako jediné správne a snažíš sa ho vnútiť ostatným??? toto je jedna z vecí, ktoré sa mi nekonečne hnusia a zaujímavé, že najčastejšie tieto presviedčacie potreby majú silno veriaci, ktorí by mali milovať blížneho svojho bez rozdielu a mali by byť tolerantní voči iným...
v zásade nič proti viere, každého osobná vec, ale odtiaľ-potiaľ...

irriss
4. apr 2013

Takto sterlizovali uz nase pra pra pra babicky 😀 😀 😉

aduskatt
4. apr 2013

@irriss uzasne si to vystihla🙂

hameeda
4. apr 2013

no ja mám za sebou 5 cisárskych a aj tak by som sa nenechala sterilizovať 😀

matafen
4. apr 2013

@olejka Precitala som si celu diskusiu, ale to, co ty predvadzas, uz nie je ani viera, ani fanatizmus, ale diagnoza!!! Cudujem sa mamickam, ze vobec reaguju...

samara1609
4. apr 2013

@olejka ty si mylis fakty a tvoj fanatizmus s bohom..co sa tyka sterilizacie to je mozno fakt ale tie tvoje omacky okolo toho su fanaticke..