icon

Prečo šitie po pôrode bolí ?

andreea_key
11. jan 2020

Som síce len v 4. mesiaci ale mám hrozný strach z pôrodu. Ani nie tak z pôrodu ako z nástrihu a šitia a z toho ako zdevastovaná budem tam dolu :( (nechápem prečo to príroda nezariadila trochu lepšie s nami.). Ale vás sa tu chcem opýtať prečo tu každá druhá tvrdí že pôrod sa dá, ale to šitie je hrôza. To v dnešnej dobe naozaj lekári nevedia umŕtviť a až tak šiť? Veď to je hrozné, žiadne rany sa nešijú len tak, tak prečo na takom citlivom mieste?

Strana
z2
eliska13
14. jan 2020

Keby som ešte nerodila a toto všetko si prečítam mám hrôzu z porodu😂neboj sa sú aj pôrody bez nástrihu mala som taký o Aniballe vtedy nebolo chýru ani slychu a záleží aj ako rýchlo sa bábo tlači von vidíš, že niektoré s ním cvičili aj tak sú potrhané.Umrtvia Ta, ak nie pýtaj si všetko sa robí rýchlo, ak budeš mať EPI bude to fajn pre mňa to bola veľká psychická opora v celom porode
@andreea_key

ajush5
14. jan 2020

Al sa bojíš nástroji a šitia, pracuj na tom, aby tá nemuseli nástrojovať a šiť. Nie každý uznáva pomôcky ako epino či aniball, no v takom prípade si môžeš masírovať hrádzu ručne. Porodila som 3 deti, z toho boli dve 3 minuty po sebe, a nastrih som neabsolvovala. Pri dvojičkách som mala 3 stychy ktoré som vôbec necítila. Strach ti bude brániť užiť si to a cítiť sa pri celom tom procese v rámci možnosti komfortne. Preto s ním pracuj a rob na tom, aby si sa takýmto komplikáciám vyhla.

beronsche
14. jan 2020

@andreea_key ja by som si hlavne nasla porodnicu naklonenu prirodzenym porodom a mozno aj zazmluvnila takeho lekara.. potom ti rutinny nastrih neurobia a pri prirodzenej porodnej polohe (nie na chrbte, nie v polosede) a neriadenom prirodzenom porode, je mensie riziko, ze sa natrhnes.. 😉 Ja ako prvorodicka som nemala vobec ziadne porodne zranenie a ani nastrih pri dietati, kt. vazilo 4200g a to nie som ziadna velka zena.. 🙂 , takze da sa to..

albiva
14. jan 2020

@amelie2017 keby som to sama nezažila, neuverím. Ale áno, máte pravdu. Po prvom pôrode som tiež hneď skrikla, že to bolí, prečo to neumrtvi. Hneď mi povedala, že dopichnut mi už nemôže (neviem prečo), ale môže mi dať sprej. Striekla mi čosi a potom som absolútne nič necítila. Pýtam sa jej, prečo mi to automaticky nestriekla, keď to tak hneď zaberá. Vôbec neodpovedala... Smutné, že si čosi také človek musí pýtať.

simuskaaa123
20. jan 2020

Mňa sili 2 hod, mala som jednu dávku epi. Bolelo to jak šľak. Dali mi injekcie, za 10min ešte vacsia bolesť. Nakoniec sprej, keď mi to tam striekali som myslela ze umrem ale konečne zabral

andreea_key
autor
7. mar 2020

@beronsche a ktorá je prosím ťa tá prirodzená poloha? Ja by som chcela do vody.

lenteraz111
7. mar 2020

Ak sa naozaj moc bojíš, daj si epidural. Ja som sa neotvarala, pokým mi ho nepohli, až potom som sa uvoľnila. Sili ma, necítila som to, epidural dopichli. Ale ešte 3 mesiace potom som si nesadla, tak to bolelo.

beronsche
7. mar 2020

@andreea_key vo vseobecnosti je to gravitacna poloha, cize nie lah, ani polosed ale podla mna je to ta, ktoru instinktivne zaujmes.. 😉 a lwn velmi vynimocne je rodicke dobre v lahu/polosede s nohami dohora.. vo vode je to v pohode, drzim palce

ajush5
7. mar 2020

@andreea_key prirodzenejšie je rodiť v podrepe, pripadne na štyroch.

Strana
z2