Prečo ženy uprednostňujú cisársky rez bez indikácie?
Rozumiem nejakému psychickemu problému ako strach, ci neviem, nízky prah bolesti (co je hlúposť ale ok)... Ale keď to skutočne nieje indikovane kvôli nejakému zdrav. riziku, preco mnohé ženy stále platia stovky eur navyše, aby mali sekciu, plus suma za epidural atd..
Lebo podľa mna je sekcia ooovela horšie hojenie ako pôrod, je to komplexne rozrezanie až siedmych vrstiev tela na bruchu, zbytočne kvantum komplikácií, zbytocna jazva, zbytočne bolesti a x týždňov hojenia, zbytočne riziko zrastov a tiež aj zbytočne rozrezana maternica... Akoby sa tie ženy chceli vyhnúť roztiahnutiu vagíny a riziku zníženej vaginálnej citlivosti, ktore obnasa prirodzený pôrod... Co sa napríklad stalo mne, po pôrode som čiastočne prestala cítit vaginálne vnútro pri sexe... Ale radšej toto, ako naveky jazva a rozrezane brucho
@anonym_autor Prečo ťa to tak štve?
@oblecenie99 Lebo nemam rada lenivých a cintľavych ľudí a nespravodlivosť
@aurora33 nie, nemáš pravdu...
plánovana sekcia bez najmenšej zdravotnej kontraindikácie pre matku ci dieta, je len lenivosť mľandravých žien, ktoré uprednostňujú zachovať si och bože neporušenu vagínu a teda mat super sex aj po.
Je to brušná operácia, nie pôrod. Označuje to potom pravdivo a hovorte pravdu - nie, ze "dieta sa mi narodilo", ale-"dieťa mi z brucha vybrali vtedy a vtedy"
-inkontinencia nenastava len po normálnom pôrode, ale môže nastať aj po tejto super brušnej operácii, o komplikácia h s jahvou, zrastoch, zápaloch, necitlivej kozi Na bruchu ani nehovoriac
-dobrovoľne si pichať mega chémiu do chrbtice ci miechy len aby ma to nebolelo je cintľavosť
-Pani zuzka je váš maskot a niektoré z vás, robia ženskému pokolení strašnú hanbu tym ake su bojazlive, dokakane, chatrne kus zatlačiť, prekonať hranice
-pri divokom sexe zjapat viete ale normalneho porodu sa bojite ako cert kríza, pritom je to vec daná od prírody
@anonym_autor co je bez zdravotnej indikacie. Ty neberies ani uzkost ako zdravotnu indikaciu, alebo zeny, co maju xy autoimunitnych chorob, ktore same o sebe nie su indikaciou, ale v spojeni s inym faktorom napriklad vyssi vek, nizka postava, velka obezita atd…uz mozu byt.
@anonym_autor aha, cize ak je niekto cintlavy, tak nema mat dieta, ok 😂
@anonym_autor a co je prosim ta na tom nespravodlive? Ze ty si musela tlacit a ina nie?
@anonym_autor co je bez zdravotnej indikacie. Ty neberies ani uzkost ako zdravotnu indikaciu, alebo zeny, co maju xy autoimunitnych chorob, ktore same o sebe nie su indikaciou, ale v spojeni s inym faktorom napriklad vyssi vek, nizka postava, velka obezita atd…uz mozu byt.
@zuzana76 úzkosť je psychická porucha na ktorú existujú lieky a nemá nič s fyzickou silou ktorej je schopný každý normálne vyvinuty jedinec. Ale V dnesnej dobe už aj obyčajné maznactvo sa ofukuje a považuje za chorobu
@zuzana76 úzkosť je psychická porucha na ktorú existujú lieky a nemá nič s fyzickou silou ktorej je schopný každý normálne vyvinuty jedinec. Ale V dnesnej dobe už aj obyčajné maznactvo sa ofukuje a považuje za chorobu
@anonym_autor a ked ten jedinec ma autoimunitne choroby a je slaby, tak sa nema mnozit?
Takze vlastne sa mozu mnozit len silne zeny, zdrave, vek medzi 22-32
@zuzana76 to som nikde nenapísala, a už vôbec som nikde nešpecifikovala vek...🤷
@anonym_autor tokofobia sa riesi sekciou, nedavaju sa lieky
@anonym_autor a ked ten jedinec ma autoimunitne choroby a je slaby, tak sa nema mnozit?
@zuzana76 načo? Aby svoje sracky odovzdal ďalšiemu pokoleniu a aby aj to bolo také slabé?
@zuzana76 to som nikde nenapísala, a už vôbec som nikde nešpecifikovala vek...🤷
@anonym_autor no pretoze sekcia byva ako dovod sekcie aj vo vyssom veku prvorodicky. Tam sa zvykne ponechat vola na zene a ked nechce ist do prirodzeneho porodu, normalne jej schvalia sekciu
@anonym_autor ty si fakt úbohá žena...riešiš to, do čoho Ťa je 💩 a že žena porodila cisárskym je lenivá? Si fakt trápna... Ak Ťa to tak zožiera, mohla si byť aj Ty lenivá a vybaviť si cisársky ...škoda slov na Teba..asi Ti uz došli lieky alebo máš poporodnu depresiu?
@anonym_autor tokofobia sa riesi sekciou, nedavaju sa lieky
@zuzana76 tokofobia 😂😂😂 to mate vy pani Zuzka? Zaujímavé že penisu sa nebojíte ale toho co nasleduje prirodzene po oplodnení, natoje uz aj diagnóza?? Omg 😂 preco nemate potom aj "sexfobiu", "penisfóbiu", atd?? Tu pekne vidno na vás a tunajšej vzorke, ze šukať divoko by ste chceli všetky, ale to co nasleduje potom, toho sa už bojiiim bozeeeee pomoooc vyberte MI to z brucha nech nemusím tlačiť 😂
@anonym_autor ty si fakt úbohá žena...riešiš to, do čoho Ťa je 💩 a že žena porodila cisárskym je lenivá? Si fakt trápna... Ak Ťa to tak zožiera, mohla si byť aj Ty lenivá a vybaviť si cisársky ...škoda slov na Teba..asi Ti uz došli lieky alebo máš poporodnu depresiu?
@anonym_5bdc92 jop a lajkujte si navzájom príspevky kde sa ofukujete jedna druhú, aspon vidíme kto je na akom brehu
@zuzana76 tokofobia 😂😂😂 to mate vy pani Zuzka? Zaujímavé že penisu sa nebojíte ale toho co nasleduje prirodzene po oplodnení, natoje uz aj diagnóza?? Omg 😂 preco nemate potom aj "sexfobiu", "penisfóbiu", atd?? Tu pekne vidno na vás a tunajšej vzorke, ze šukať divoko by ste chceli všetky, ale to co nasleduje potom, toho sa už bojiiim bozeeeee pomoooc vyberte MI to z brucha nech nemusím tlačiť 😂
@anonym_autor pane boze, vulgarnejsiu zenu som uz davno nezazila, ty mas toho sexu asi malo a uz ti to ide na mozog, alebo co. Kto tu kedy pisal o sexe. Jedine ty, na sekciu je xy dovodov. Lutujem tvoje deti, narodili sa sice cez vaginu, ale mat takuto frustrovanu matku, z toho budu mat tiez urcite nejaku psychiatticku diagnozu.
@anonym_autor pane boze, vulgarnejsiu zenu som uz davno nezazila, ty mas toho sexu asi malo a uz ti to ide na mozog, alebo co. Kto tu kedy pisal o sexe. Jedine ty, na sekciu je xy dovodov. Lutujem tvoje deti, narodili sa sice cez vaginu, ale mat takuto frustrovanu matku, z toho budu mat tiez urcite nejaku psychiatticku diagnozu.
@zuzana76 viaceré tu písali o sexe, o vyhnutiu sa roztahanej vagine, o tom ako uprednostnili elasticitu vlastnej chachary pred naturalnostou....halo
@zuzana76 viaceré tu písali o sexe, o vyhnutiu sa roztahanej vagine, o tom ako uprednostnili elasticitu vlastnej chachary pred naturalnostou....halo
@anonym_autor ja som pisala o strachu a o tom ze nemam silu, mam chore creva a zaludok, sekciu mi nenavrhli, ja som si ju nepytala, ale vnutorne som ju chcela, pre mna to bolo prijatelnejsie a co si zelas, to sa zvacsa splni
@anonym_autor V čom spočíva nespravodlivosť? Veď sama popisujes, že ide o veľkú brušnú operáciu a že radšej máš celoživotné následky po prirodzenom pôrode, než si dobrovoľne dať rozrezať brucho. Inými slovami, nie je tým ženám čo závidieť.
A keby aj chceli mat dokonaly sex, to je uplne jedno, ty mozno na deti kricis, mozno ziju v strese, mozno nemaju dokonalu vyzivu, ako matka mozno robis xy chyb, ktore tvoje deti mozu poznacit, hlavne ze bojujes za prirodzeny porod u druhych zien.
@oblecenie99 napísala som že také čo sa starajú len o seba, svoj výzor, strach a sexuálny život by nemali byť matkami. A áno rozlišujem indikovanú sekciu/akútnu ktorá má dobrý dôvod a inak to nešlo, samozrejme že vždy za každých okolností som sa bezpečne riešenie než za pretláčanie prirodzeného pôrodu napriek rizikám. Keď matka nemá na výber, nie je jej čo vyčítať a ak si sama niečo vyčíta tak by mala navštíviť psychológa. Aj žlčník je prirodzené mať, ale keď musí ísť von tak musí ísť von a človek nie je menším človekom preto že ho nemá. Ale tie čo si sekciu vyberajú a vybavujú bez indikácie proste nerodili, ale absolvovali operáciu pri ktorej im dieťa vybral lekár. Nerozumiem v čom nevidíš rozdiel. Keď má žena umelé prsia alebo iné estetické zákroky tak je terčom úškrnov že dobrá práca chirurgov, bez plastiky si škrata, ale keď si dobrovoľne vyberie operáciu aby sa jej dieťa narodilo, tak je hrdinka? No nie je.
@anonym_632c37 ja zas nerozumiem, preco sa materstvo predstavuje ako nieco, co musi byt len obeta. Preco by zena nemohla byt dobrou matkou a zaroven mat skvely sexualny zivot aj nadalej😂? A zeny, ktore potrebuju „hrdinstvo“ v podobe vytrpenia si porodu, asi toho inak vela v zivote nedosiahli. Snazim sa byt co najlepsou matkou, no staram sa velmi aj o seba a svoje potreby. Ako moze byt dobre mojim detom, ked nebude dobre mne? A mam za sebou sekcie, hovorim, ze dieta prislo na svet operaciou a nemam z toho najmensi mindrak. Na rozdiel od autorky diskusie s necitlivou vaginou. No hlavne ze vytlacila sama, urcite to z nej robi super matku
@anonym_autor V čom spočíva nespravodlivosť? Veď sama popisujes, že ide o veľkú brušnú operáciu a že radšej máš celoživotné následky po prirodzenom pôrode, než si dobrovoľne dať rozrezať brucho. Inými slovami, nie je tým ženám čo závidieť.
@oblecenie99 ja si myslim, ze ona sama ma z porodu traumu a ked to zazila ona, nech to musia zazit aj ostatne.
@oblecenie99 ja si myslim, ze ona sama ma z porodu traumu a ked to zazila ona, nech to musia zazit aj ostatne.
@zuzana76 nemám traumu, som na seba hrdá ze som silnejšia a schopnejsia ako vy niektoré, co ste mlandrave a upistane.. Len sa mi nepáči ze sa postupne normalizuje táto cintľavost a rozmar
@anonym_autor ty si toľko tlačila cez tu vagínu, až si sa tou vagínou stala.
@aurora33 ona si cez ňu vytlačila ak mozog
@drahomirrra ja som nikoho neuplacala, ja som sa napriklad neotvarala, asi dve dievcata napisali, ze si sekciu zvolili, takziez nemusia uplacat, rozumny lekar, ktoremu zena povie, ze ma napriklad strach, tak junposle odbornikovi, napr psychiater, ktory sekciu odporuci. Dalej dovody ako starsia prvorodicka tiez mozu byt dovodom sekcie. Gymekolog zvazi, napr ked starsia prvorodicka, ltora este nerodila povie, ze sa boji, myslim, ze tam je ta indikacia v poriadku.
@zuzana76 Zahumensky je profesor porodnictva a jasne uvadza, ze strach nie je ziadna indikacia. Plus, ze psychiater moze zaslat aj zlaty papier, ale zaverecne slovo ma porodnik. Vzdy.

Ja len tolko, ze na Slovensku stale neexistuje legalne moznost “zvolit si”. V zasade tu viacere priznavate, ze ste uplatili lekara, aby vam urobil sekciu. V zasade ste hladali “indikaciu”, az ste ju nasli 😉 .
Poprdeli.
@drahomirrra ja som nikoho neuplacala, ja som sa napriklad neotvarala, asi dve dievcata napisali, ze si sekciu zvolili, takziez nemusia uplacat, rozumny lekar, ktoremu zena povie, ze ma napriklad strach, tak junposle odbornikovi, napr psychiater, ktory sekciu odporuci. Dalej dovody ako starsia prvorodicka tiez mozu byt dovodom sekcie. Gymekolog zvazi, napr ked starsia prvorodicka, ltora este nerodila povie, ze sa boji, myslim, ze tam je ta indikacia v poriadku.