Prečo ženy uprednostňujú cisársky rez bez indikácie?
Rozumiem nejakému psychickemu problému ako strach, ci neviem, nízky prah bolesti (co je hlúposť ale ok)... Ale keď to skutočne nieje indikovane kvôli nejakému zdrav. riziku, preco mnohé ženy stále platia stovky eur navyše, aby mali sekciu, plus suma za epidural atd..
Lebo podľa mna je sekcia ooovela horšie hojenie ako pôrod, je to komplexne rozrezanie až siedmych vrstiev tela na bruchu, zbytočne kvantum komplikácií, zbytocna jazva, zbytočne bolesti a x týždňov hojenia, zbytočne riziko zrastov a tiež aj zbytočne rozrezana maternica... Akoby sa tie ženy chceli vyhnúť roztiahnutiu vagíny a riziku zníženej vaginálnej citlivosti, ktore obnasa prirodzený pôrod... Co sa napríklad stalo mne, po pôrode som čiastočne prestala cítit vaginálne vnútro pri sexe... Ale radšej toto, ako naveky jazva a rozrezane brucho
@oblecenie99 ach bože. je to tam explicitne napísané, nemali by byť matkami a nemalo by sa to nazývať, že porodili. ťažko sa baviť s človekom, ktorý má problém porozumieť písanému textu. nenapísala som, že sa nemajú oznacovať slovom matka, ale že ten dobrovoľný chirurgický zákrok by sa nemal nazývať že žena porodila. Neporodila. Niektoré ženy by nemali byť matkami ani keď porodia prirodzene, to je úplne iná téma.
@anonym_632c37 Dobre, tak riešme pojmy. Takéto dieťa ešte smie mať narodeniny, alebo sa to má označovať vyberaniny? Vieš, prečo na to reagujem takto prudko? Lebo po akútnej sekcii nestačilo, že som mala strach o dieťa, ale museli do mňa drbnut niektoré ženy, že ja som potom ani nerodila. Lebo to nie je pôrod. No nie je to pôrod, lebo áno, fyzicky sa to dieťa vyberá z brucha. Ale vieš si predstaviť v takej obyčajnej diskusii na ihrisku o pôrodoch, že nepoviem "rodila som" ale "keď mi robili sekciu", keď sa spýtajú, kedy sa narodil, mám povedat "vybrali ho vtedy a vtedy". Načo je to dobré? Budeme sa hrať na slovíčka a hrotit? Mne by ani nič vtedy nebolo, lenže stres, hormóny a tieto ultra super reči ma vtedy fakt že pichli a bolo ich dosť.
A keby bol dobrovoľný, tak si urobíme rozdiel? Mechanizmus je síce TEN istý, ale keďže bol dobrovoľný, tak je to už iné. Čo je dobrovoľnost? Ak prvý pôrod bol čistá katastrofa, dieťaťu klesali ozvy, možno malo aj problémy, ale druhé tehotenstvo vyzerá byť fajn, ale matke dajú pred pôrodom na výber, a ona si vyberie radšej dobrovoľne sekciu, než by mala riskovať opäť podobný priebeh, či akútnu sekciu, lebo v nej stále žije strach o dieťa, tak je to iné? No dobrovoľné to je.
@anonym_632c37 Dobre, tak riešme pojmy. Takéto dieťa ešte smie mať narodeniny, alebo sa to má označovať vyberaniny? Vieš, prečo na to reagujem takto prudko? Lebo po akútnej sekcii nestačilo, že som mala strach o dieťa, ale museli do mňa drbnut niektoré ženy, že ja som potom ani nerodila. Lebo to nie je pôrod. No nie je to pôrod, lebo áno, fyzicky sa to dieťa vyberá z brucha. Ale vieš si predstaviť v takej obyčajnej diskusii na ihrisku o pôrodoch, že nepoviem "rodila som" ale "keď mi robili sekciu", keď sa spýtajú, kedy sa narodil, mám povedat "vybrali ho vtedy a vtedy". Načo je to dobré? Budeme sa hrať na slovíčka a hrotit? Mne by ani nič vtedy nebolo, lenže stres, hormóny a tieto ultra super reči ma vtedy fakt že pichli a bolo ich dosť.
A keby bol dobrovoľný, tak si urobíme rozdiel? Mechanizmus je síce TEN istý, ale keďže bol dobrovoľný, tak je to už iné. Čo je dobrovoľnost? Ak prvý pôrod bol čistá katastrofa, dieťaťu klesali ozvy, možno malo aj problémy, ale druhé tehotenstvo vyzerá byť fajn, ale matke dajú pred pôrodom na výber, a ona si vyberie radšej dobrovoľne sekciu, než by mala riskovať opäť podobný priebeh, či akútnu sekciu, lebo v nej stále žije strach o dieťa, tak je to iné? No dobrovoľné to je.
@oblecenie99 tak keď už riešiš pojmy, rodila si? prešlo ti dieťa pôrodnými cestami, vytlačila si ho? nie. lenže nikto ti nehovorí, že je to tvoje zlyhanie, bolo to tak nutné a buďme rady, že existuje možnosť sekcie. Narodenie je začiatok života mimo tela matky, takže áno tvoje dieťa sa narodilo a má narodeniny. Mechanizmus je ten istý, ale niekto to má ako život zachraňujúcu operáciu a niekto ako pohodlnejšiu cestu. V tom je zásadný rozdiel. Do mňa sa napr vlastná sestra navážala za dojčenie, lebo ona v tom istom čase bola schopná a ja nie a je mi to fuk. Ja som si to nevybrala, robila som čo sa dalo, nič nepomohlo, dieťa sa už ani neprisalo nakoniec a po 2 mesiacoch trápenia už bolo čisto na UM. Necítim sa preto zle, ale stále si myslím svoje o matkách, čo dojčiť nechcú lebo im to esteticky ublíži alebo ich to bolí alebo obťažuje.
Autorka si riadne mimo.
Deti nekakas a netlacis z čriev ale z vaginy.
Hrozne čo tu pises. Prosím tá už prestan.si nejaká frustrovana asi porode. Treba tí nejaké lieky v dobrom

@anonym_autor ja som mala dve sekcie, obe planovane len z mojej strany hlavne z dovodu, ze nechcem mat potrhane nervy, teda kvoli naslednemu prezivaniu sexuality.