Predčasný pôrod. V koľkom týždni ste porodili?
je pravda, ze deti su prezitiaschopne od 28tt tehotenstva? ake su tam komplikacie po narodeni?
synček sa nám narodil v 36tt s hmotnosťou 3300g a 51cm. Nebol ani deň v inkubátore. Nemal žiadne problémy, ale navštevovali sme poradňu pre nedonosené deti. Bol a je to stále valibuk. Ak je bábo "bojovník" tak to zvládne aj v 23tt bez nejakých vačších komplikácií.
35tt-váha 2380g a 47cm .
moj syncek sa narodil 37tt a mel 2400g a 47cm...
Ahoj! Mne sa syncek po komplikovanom tehotenstve narodil v 37 tt. Vazil 3400 g a meral 50 cm, takze "miery" donoseneho babulka 🙂 !!!
moj malý sa narodil v 34tt+4, mal 2220g a 43 cm ... schudol na 1960g, v inkubátore bol dva týždne a týždeň v postieľke, domov sme ho brali keď ukončil 37 tt a vážil 2450 g 🙂
moji sa narodili:
dvojičky 34tt+5...Theuško 50cm a 2350g...Leuško 47cm a 2500g - obidvaja úplne bez komplikácii
Neuško 34tt+1.... 47cm a 2490g - nemal v poriadku pľúcka , dostal pneumotorax , poškodilo sa mu srdiečko -teraz bude mať 2 roky a je už všetko v poriadku 😵
25+4 tt,850 g,37 cm
34tt 2700g a 47cm
Ahoj moja malá v 38 tt a mala trocha problém po narodení z dýchaním ale nič vážne zvládli sme to 😉 mala 51cm a 3070 g .Ale počula som,že života schopné bábätko sa už v dnešnej dobe považuje bábätko narodené už od 24 tt no samozrejme čím je v brušku dlhšie tým lepšie.
Veľa šťastia prajeme 😀
ahoj malý sa narodil v 38tt všetko ok, len sa trošku musel rozdýchať, lebo dlho lekári čakali so sekciou, teda do poslednej chvíle, ale váhu mal normálnu 3600g a 52cm a malá sa mi narodila akútnou sekciou v 36/4tt mala 2790g a 45cm, bola týždeň na kyslíku, lebo nemala vyvinuté pľúca, chodíme na poradne pre nedonosené deti, všetko je ok, už lozí po štyroch, takže asi je to individuálne.
MM sa narodil v na zač 7 mes.s váhou 1100g.schudol na 900g a 44cm.dnes je z neho chlapisko,má 80kg,vyšportovaný a meria 180cm.naša sa zase narodila na termín presne a vážila 2800g a merala 46cm.
Moja mama mi hovorila,že ja som sa narodila nejak v siedmom mesiaci tiež./pred 48-mi rokmi/Mala som 2400 gramov.Na to sa pamätá,že som dostala aj krv.V detstve som chorlavá len natoľko bola ako ostatné detičky,no raz som bola v nemocnici,mala som zápal pľúc.Ked som mala rok,bola som strašná bacula,neskoro som sa naučila samostatne sedieť aj neskoršie sama chodiť,ale že potom zo dna na den mi to išlo,aj rozprávať som sa naučila neskoršie ale zrozumiteľne.Moje tehotenstvá prebehli normálne,rodila som 2x,vždy v 40-om týždni,/3950g,3400g/.Pri prvom dieťatku som bola v nemocnici od 28-ho týždna,som mala skrátený krček maternice.Pamätám sa,že som dostávala lieky aby som nemala kontrakcie,mala som ležať,nohy vyložiť hore.Lieky som dostala aj na to aby sa malej rýchlejšie vyvíjali pľúca.Na to sa dávala aj injekcia,myslím 5 dní za sebou,každé ráno.S druhým tehotenstvom som bola rovnako,len mi predčasný pôrod hrozil od 30-ho týždna.Vtedy som do nemocnice neišla,na vlastnú zodpovednosť som ostala doma.Lieky aj injekciu som takisto brala.V nemocnici mi tak hovorili,že aspon do 37-ho týždna vydržať,potom ked nastane pôrod už to bude OK.Staršia dcérka sa mi narodila nadránom a v ten večer ju dali do inkubátoru kvôli žltačke.Nič iné sa nedialo.Bola tam 1,5 dna.Videla som tam malé detičky 1000-1500 gramové,ale boli životaschopné.
29tt, 1000g, 36cm...
Ahoj Ja som porodila necakane doma bez lekar.starostlivosti v 35 tt a dcerka bola a je hvalabohu ok .28 meho bude mat 6 mes. 😉 A este nieco narodila sa s vahou 2740 a 43 cm a apgar skore mala 10 na 10 bola 3 dni v inkubatore len na pozorovanie kvoli tomu ,Ze priatel mi prestrihol pupocnik na pokyn lekara ktory uz sedel v sanitke s ktorim aj telef.a mali sme nevydenzifikovane manikurove noznice.Inac chodime na neurol.leba sa narodila dolu hlavickou co sa detom stava ktore sa takto rodia a dostala krvacanie do mozgu,chodime na kontrolylebo ma este malu cisticku na mozgu acvicime aj Vojtovku inac na 6 mes.ma 7.500 kg a 65 cm
zaciatok 31 tt....
Moja dérka sa narodila v 29tt. ,vážila 900 g a 36 centimetrov.
Jasné, že boli komplikácie, ale teraz to už tak nevnímam a máme už 11 rokov.
my sme 31tt 1040g a 38cm... a museli ju ozivovat lebo mne kravacala placenta cize ako keby mala...4x transfuzia a 6tyzdnov v inkubatore...moze sa vyskytnut hocico. mali sme hemangiomy - dali sme operovat, mali sme zvyseny tonus svalstva a cysty na mozgu ale uz nemame lebo sme cvicili vojtovku s kvalitnym fyzioterapeutom... a teraz je mala uplne v poriadku, vsetko dobehla 😉 je sikovna a bystra 🙂
26tt,700g 33cm,86dni na UPV,4mesiace v nemocnici,operacia oci a obojstrannej hernie,neplazi nelozi nechodi nerozprava.... ☹