Predčasný pôrod. V koľkom týždni ste porodili?
je pravda, ze deti su prezitiaschopne od 28tt tehotenstva? ake su tam komplikacie po narodeni?
v 36+1 tt a vážila 2640g merala 46cm a nebola v inkubátore, išli sme domov len o 1 deň neskôr kôli žltačke, chvalabohu jej nič nebolo a dufam že ani nič nebude (klop-klop)
mne sa malá narodila v 26+5tt s váhou 950g ( schudla na 840g) a 35cm!
komplikované tehotenstvo! 6týždňov v inkubátore, dlho výpadky dýchania ( vid foto), 2týždne mimo inkubátora a potom s váhou 2000g hurá domov!!!
akurát dnes má 16týždňov od narodenia ( 3týždne korigivane), vyše 4000g a cca 54cm! a chodíme len na kontroli, našťastie...ináč sme po laseri očí! retinopatia prematúrnych I-II st!
ale ináč je zdravučká!!! dnes sa dá hocičo!!!
mne sa Sarka narodila v 33tt 1290g a 39 cm.teraz ma 8900g a 78cm.V inkubatore bola 7 tyzdnov a 16dni sme boli este v nemocni,lebo nam nechcela pribrat na 2000g.domkov nas pustili s vahou 2170g a odvtedy je zdrava ako rybicka 😀
36 tt, važil 3260g a meral 51cm --zdravý bez komplikácii a deti sú vraj za životaschopné považované už od 24tt ale doležitá je hlavne váha bábetka.
baby ja ked citam jake ste mali velke deticky.....moja sa narodila 42tt a mala 3100g a 49 cm....taky drobcek maly
CAWKO MOJA MALA SA NARODILA V 34Tyzdni mala 2640g a 48cm teraz cakame chlapceka termin mam 14.11 a trochu sa bojim aby to opet nebolo predcastne
nasa sa narodila o mesiac skor,uplne zdrava,ale kvoly chybe lekara sme museli ist do specializovanej nemocnice,kde bolo velke novorodenecke oddelenie a boli tam deticky aj s vahou 600 gramov..a videli sme tam plno fotiek takychto malickych deticiek,co uz su dnes starsie a su v poriadku(personal tam mal dakovne listy vsade). v tomto lekari skutocne dnes dokazu zazraky.ale zalezi od mnohych faktorov,ci dietatko je dost silne bojovat.
Moja dcérka sa narodila v 28 tt, mala veľmi veľa problémov, dnes má už skoro 12 rokov a je bez jediného následku. 🙂
Nasa mala sa narodila 36tt bola drobna vazila len 1930kg a merala 47cm ale za necely mesiac sa dostala na vahu 2500kg a sli sme domov nebyvala vobec chora doteraz sa drzi super
Náš Alex sa narodil v 33tt a vážil 1900gr a 43 cm. Veľmi som sa bála ako to dopadne,lebo už od 25tt sme ležali v nemocnici. Bol asi týždeň v inkubátore ( z toho asi 3 dni bol napojený na dýchacie prístroje), ale je to veľký bojovník, dobre prijal stravu pekne začal priberať a asi za 2 týždne od jeho narodenia sme išli domov. Teraz má 5 mesiacov a váži 5580gr.Tiež sme museli absolvovať rôzne vyšetrenia aj opakovane a ešte stále nás čakajú, ale všetko je zatiaľ v poriadku a maličký je zdravý 🙂
Naša babuľka sa narodila v 35tt,v kritickom stave,miery 2300g a 45cm,následky máme doteraz. Ale je to naše milované srdiečko ktoré by sme nedali za nič na svete a kto nepozná,ani nevie že má nejaké následky. 🙂
Mam dvojcatka..jejich trojcatko je opustilo jeste pri "povidani si o svete" v brisku...
Podle lekaru se jedno z dvojcatek narodilo ve 28tt a druhe ve 31.tt...
p.s. Doslo k oplodneni v rozdilnem ovulacnim obdobi 😉
dcérka sa mi narodila v 34tt, merala 46cm a vážila 2620g. Mala ťažké plúcne zlyhanie, silnú žltačku, hypotóniu... vycvičili sme vojtovku, brala Nootropil. Dnes je z nej veselé a šikovné štvor-ročné dievčatko. Je kvapku živšia, ale je to časom lepšie a lepšie. Dlho sme ju nemohli odučiť od nočnej plienky, no i to sa nám už podarilo. Do troch rokov nechcela ani moc papať, ale aj to prešlo... robí nám len a len radosť, v škôlke ju chvália, že je veľmi šikovná pohybovo i rozumovo a veľmi pekne kreslí na svoj vek
Ahojte.Moja prvá dcéra sa narodila v 33 tt a vážila 1600,merala 41,5cm. Dnes už má 9 rokov.Syn sa narodil
v31tt ,vážil1010g, meral 38 cm.Dnes má 5 rokov.Do 3 rokov sme behali po doktorov. Dnes sú zdravé a živé deti a nemajú žiadné následky. 🙂
ahojte, dieťatko je životaschopné od 24. týždna, syn sa narodil v 28. tt s váhou 1050, komplikácie boli - strašne nezrelé pluca, krvácanie do mozgu, prvé dva roky velké dávky liekov, každý mesiac chorý, teraz má tri roky, lieky bierie minimálne, lekárov sme pol roka nevideli, skončili sme našťastie bez vážnych následkov...
Druhý syn v 36 tt, 2850 -ale to už bol chlapisko 🙂 🙂 bze následkov 🙂
Cavte. Moj Matej sa narodil v 33tt mal 2150g a 42cm. Bol dva tyzdne v inkubatore. Je to zdravy krasny chlapcek 🙂
moj malý sa narodil v 33+6tt,mal 2650gr,46cm.,...ale problémy s dýchaním nás neobišli,museli sme do inkubátora 😝 ,ale je zdravý a v poriadku 🙂
ahojte kočky..moja mala sa narodila v 35tt a mala 47cm,2220g..mala všetke pekne vyvinuté,len pôrodná váha bola nízka.Jediným problémom po pôrode bolo,že sa nechcela prisať na prsník..len by spinkala a spinkala,akoby by chcela dať najavo,že ešte je času dosť..veď má byť ešte v brušku.Tak som odsávala a odsávala..až sme doteraz len na nutrilone 😎 Čo sa týka toho,že by na nej predčasný príchod na tento svet bolo vidieť..tak to ani náhodou.Už ako 3mesačná dobehla výzorom donosené detičky,a teraz vo svojich 16mes.má váhu 12,5kg a veľkosť oblečenia potebujeme 92,a topánočiek 23..čo hovorí samo za seba..decko ako lusk.No nezabúdam na Vojtovky,do 6mes.a preventívnu neurológiu až doteraz...ale to je už k inej téme 😒
mamičky čo ste rodili predcasne : ak mi pichnú injekciu na rychlejsi vyvyn plucok musim predcasne rodit??? alebo sa to moze este zastavit???som v 31 tt a skracuje sa mi krcok maly velmi nalieha dole a mam aj velmi nizko placentu... zajtra idem na prijem a maju mi pichnut tu injekciu ...