Predčasný pôrod. V koľkom týždni ste porodili?
je pravda, ze deti su prezitiaschopne od 28tt tehotenstva? ake su tam komplikacie po narodeni?
My sme sa narodili v 35tt5 z mierami 40cm a 1600g co zodpoveda nejakemu 27tt ale vsetko je ok,ked doktory vedia ze nsa babo narodi pred 31tt pichnu ti v nemocnici nejake 3 injekcie na dozretie pluc a vsetko je ok,no a ked sa narodi po 31tt uz to nepotrebuje lebo ma plucka vyvynute aj samo,mne to pichali lebo si neboli isty ci vydrzim do porodu lebo mala mala problem zo srdieckom-zlyhavalo jej
mne pichli injekciu v 29 a vydržali sme do 32 tt... kludne môžeš vydržať aj dokonca...ak sa babo ukludni a nebude chcieť na tento svet 😀
Ahojte, my si prave svoje prezivame teraz. Porodila som dcerku v februari predcasne v 29tt. Porodna hmotnost 950g, 35cm. Je to velmi tazke. Stale je v nemocnici. Uz osmy tyzden. Absolvovala uz dve transfuzie krvy. Velmi by som malu chcela kojit, ale ucia ju na flasticku, kedze tam nemozem byt stale s nou. Je mi smutno, trapi ma to a velmi mi chyba... Je tu niekto, kto to tiez len teraz preziva?
narodil sa v 37tt.....vyvolali ho a rodila som cisarskym a vazil 2720g a 47cm 🙂 a dotezaz je chuduckyyyy a casto chorlavy ☹
fifinka narodila sa 36tt mala 1750g a 45 cm 🙂 teras ma 18 mes.
a teraz cakame dalsie babo drzte palce abi zostal do konca 😎
Davide sa narodil v 33tt cisarskym rezom,lebo nebol vyzivovany v brusku, 1670g a 40cm (19dni v inkubatore), dychal sam, prve dni bol krmeny flaskou a potom aj kojeny, skusali sme vzdy ked som za nim prisla do nemocnice. S vahou 1980g ho pustili domov. Dnes ma 4 roky. Je trosku utlejsi a mensi a casto chory, alergik. Predsa len to tehotenstvo bolo rizikove a skor sa narodil, tie deticky potom su nachylnejsie.
36ty tyzden, 2600g. Uplne vsetko v poriadku, ziaden inkubator, ziadna zltacka. Za 6 tyzdnov pribrala na 4500g
mladsia sa narodila v 38tt mala 3100g 48 cm, starsia 41tt+6 mala 3250g a 52cm 🙂 😵
Mne hrozil predčasný pôrod od 33 tt. nakoniec sa malý narodil sekciou v 40 tt (mesiac som si ale poležala v nemocnici)
Nedonoseniatko toto je otazka. Najdi si temu predcasne narodenych deti a dokonca je taka tema co sa deticky narodili este pod 1 kilo, dievcata maju rovnake problemy a skusenosti isto ti poradia. Drzte sa, vela sil urcite to zvladnete 😉
mne sa maly narodil 35+0 s vahou 2490g a 47cm. Apgar sme mali hned 8 a 9, rozdychal sa sam. V inkubatore v podstate ani nebol, len na sledovanom lozku 12 hodin. Nastalo mi ho dali na izbu asi na treti den, chytil zltacku, takze sme dostali na izbu billybed a na tom sa vyhrieval. Schudol na 2320g, domov sme sli po siedmych dnoch. Chory mi doteraz este nebol, imunitu ma skvelu. Akurat od cca 4 mes. do 10 mes. sme cvicili Vojtovku pre nizsi svalovy tonus a tri navstevy neurologie, ale potom to zrazu vsetko nabeho (prevracanie, sedenie, lozenie, postavenie) a uz nie sme sledovani na ziadnej specializovanej ambulancii.
Teraz cakam druhe a som velmi zvedava, dokedy to potiahneme 🙂
moj synček sa narodil v 36 týždni s váhou 2340g.dva dni bol v inkubátore,nepríjimal tekutiny,tak mu ich dávali cez infuziu v hlavičke.bol drobnučký ako rukavička.za mesiac bude mať 4 roky a je to taký malý čertík...🙂)
náš drobček sa narodil v 37tt s váhou 2570g a 47 cm. Našťastie všetko bolo OK. Domov smec šli s váhou 2340g
37tt 48cm a 2850kg vsetko v poariadku domov sme isli na 5 den s vahou 2900kg ale najprv sme trosinku shudli
Dcérka sa mi narodila v 29 tt váha 990 gramov a 37 cm...nebola ani na prístrojoch, pretože nejakým zázrakom dýchala sama.....prvý rok sme navštevovali preventívne hádam všetkých možných doktorov, čo existujú, cvičili vojtovku...tento rok bude mať 12 rokov a som na ňu hrdá, že je zdravá a učí sa na samé jednotky.
Adamko sa mi narodil v 36 tt váha 1900 gramov a 44 cm.....môj zlatúšik.
je to pravda, akurat hrozi riziko hluchoty, slepoty a ktovie co este. ked som bola v porodnici, jedna kocka tam mala v 24tt porod, 600g babo a zilo, tusim len 5 nemocnic v SR ma specialnu starostlivost o taketo babatka.
ahoj ja som teraz porodila v 30 tt a moj malicky je v inkubatore tak len cakam kedy mi ho pustia a budem ho mat konecne pri sebe je to hrozne ked si nemozete chytiti svoje dietatko do narucia nikomu to neprajem.mi sme mali vahu 1300 g
v 33+5 tt
2300 g a 43 cm
cas straveny v nemocnici 3 tyzdne
Moja neterka Bianka sa narodila v 26 tyzdni mala 620gr. V sobotu bude mat 2 rocky a je velka sibalka. 😉
😀DDDD 25tt trojicky 500,550,600g a 30 cm 🙂 dnes mame jeden rok
32 tt, 1900 g, schudla na 1600. bez problemov, chodit zacala aktivne v 13 mesiacoch, teraz ma 2,5 r. - bez plienky, rozprava, ide do skolky...chvalabohu.
môj krpček sa narodil v 28.t, váha 520g schudol na 450g, meral 27 cm
ja mam Terezku, ,,,,24tt,,,,,,,,,,,,,,,,750g............30 cm........teraz na 6 mesiacov a 4 kg...Vdaka Bohu...Lubime ju 🙂 🙂 🙂 🙂
ahojte,babule ked čítam že sa da už porodiť bábo v 24tt fuha normálne sa bojím,,práve som v 24tt a neviem si predstait to ešte 😢 😢
Moj 36+2.. 2480 a 46 cm 🙂)
ja sa divim,co za drobcov ,ze v 35 t.19OO.to co su za vahy...ved moja ma v 31 1800
moje baby sa narodili v 26tt,s vahami 800g a 35 cm
Ahojte ja by som sa chcela opýtať. Dnes som bola v poradni a pani doktorka mi povedala, že babetko je krátke. Zistila to podľa miery stehenej kosti mala dĺžku 65,3 a som v 37 t.t prosím vás vie niekto ake budem mat dlhé babetko a či to je nejaký problém ? A vlastne koľko ma centimetrov moje zlaticka ktoré čakám ?? ☹

no ked ides na injekciu uz to asi dlho nevydrzi ale na to su lekari aby sa snazili predlzit tehotenstvo co najdlhsie