Predčasný prvý pôrod

rraspberry
29. júl 2022

Ahojte, ak prvé tehotenstvo skončilo predčasným pôrodom je veľká šanca, že tak skončia aj ďalšie tehotenstvá? Máte s tým niektorá skúsenosti?

bajka3
29. júl 2022

@rraspberry je to individualne. prvy predcasny 35+5tt, druhy 38+6tt.

pribinak
29. júl 2022

@rraspberry dôležitý je dôvod predčasného pôrodu

nikoleta1234
29. júl 2022

@rraspberry môj prvý pôrod bol predčasný v 34 TT ukončený sekciou, odišla plodová voda. Môj druhý pôrod, ktorý môže nastať každú chvíľu by mal byť spontánny prirodzený, ak všetko pôjde ako ma, som 39 TT.

evkamotka
29. júl 2022

Prvy predcasny 34, druhy v 41tt. Takze nie

breznica
29. júl 2022

Je to individuálne.poznam veľa žien, čo prvé dieťa porodili fakt skoro -24-29tt a ďalšie deti ešte aj prenášali

rraspberry
autor
29. júl 2022

áno ale niekde som zachytila, že ak žena mala v tehotenstve problém s kŕčkom maternice tak, že je veľká šanca, že aj pri ďalších tehotenstvách sa to stane. Ale neviem už kde som to počula tak preto sa pýtam aj na osobné skúsenosti. Ja som to mala tak, že na jednej poradni pri sono vyšetrení zrazu bola hlavička už veľmi nízko a šla som hneď v ten deň do nemocnice kde som to ešte cca mesiac potiahla a potom som mala sekciu v 34tt. Proste sa mi skrátil veľmi kŕčok maternice a začala som rodiť. Lekári nevedia prečo sa to stalo.

monika_mt
29. júl 2022

@rraspberry Kazde tehotenstvo je individualne a ma jedinedny priebeh, ja som mala prvy predcasny a druhy 40tt, takze nie, nemyslim si ze je nejaka spojitost medzi dlzkou jednotlivych tehotenstiev.

babyjune
30. júl 2022

Tiez by som rada vedela, ako to vlastne je. Ja to mam naopak, prvy porod bol v 39tt a druhy predcasny v 30tt. Po porode mi hned povedali, ze keby sme chceli tretie dieta, tak budem automaticky sledovana ako rizikova a je velke riziko opatovneho predcasneho porodu. A moja gynekologicka mi zase povedala, ze to tak nefunguje, ze nikto nevie dopredu, ako by sa vyvijalo pripadne dalsie tehotenstvo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre