icon

Prekotný pôrod: Skúsenosti s narodením bábätka doma

17. júl 2024

Ahojte nájde sa tu niekto kto mal prekotný porod? A neplanovane porodil babatko doma? Rada by som si prečítala aj príbeh niekoho ineho, a teda že nie som jediná ktorej sa to stalo

nika23t
17. júl 2024

Prekotny pôrod, k tomu neviem nič. Ale mam známu, ktorá šla s bolesťami večer o 22 na pohotovosť, kde jej povedali, ze ma čas, ale ze môže ostať. Nakoľko mala doma už malú dcéru, tak povedala, ze ide domov, ze autom to ma za 10 min, keby niečo. A nestihla... Praskla jej voda a začala rodiť v podstate hneď. Odrodila ju suseda. Manžel aj s dcérou čakali na sanitku vonku, chudák muž nevedel, co robiť, ci ratovat ženu, ci malú, ktorá jacala o 106.kym zdravotníci došli, už bolo bábätko na svete. Našťastie všetko dobre dopadlo, akurát ta známa už viac detí nechce, ze vraj preto, aby nemala stresy, ze nestihne do pôrodnice 😊 Áno, teraz už o tom žartuje, ale bezprostredne po pôrode vravela, ze to bol šok, rodiť doma v spálni bez lekára, bez zdravotníkov.

majulino
17. júl 2024

Mala som 3 prekotne pôrody z toho čo čítam. Prvý 2h, druhý 55minut, tretí 35 minút.
Aj keď u každého som mala tak, že som mala falošné kontrakcie 2-3 dní pred pôrodom.
Každý pôrod mi začal kontrakciami, ktoré boli kratšie ako 3 minúty. Vzápätí na to ma chytila hnačka a už to išlo všetko rýchlo. Posledný vyzeral, že porodim doma 🫣našťastie som to ltt stihla do pôrodnice. zaviedli mi kanilu, trikrát som zatlačila a dieťa bolo na svete.
Pri druhom pôrode sa nedá 100% hovoriť o prekotnom pôrode, nakoľko mi pichalili oxytocín, kvôli slabým ozvam

tykat
18. júl 2024

Doma nie ale druhy porod som mala taky ze od pravidelnych kontrakcii po porod ubehlo cca 15min. O 5:00 rano som volala do porodnice lebo som zrazu mala pravidelne kontrakcie po 5min (predtym cca 2-3h nepravidelne v rozmedzi 30-15min) a o 5:22 sa syn narodil v porodnici, od auta som rovno utekala na porodny stol, rodila som od pasa hore oblecena, v kabate Muz ma stihol doviezt, cesty boli prazdne, porodnica blizko.

la_dolce_vita
18. júl 2024

Moj druhy porod bol oznaceny ako prekotny, ale do porodnice som to stihla. Priviezla ma sanitka a o pol hodinky bol syn na svete. Den pred tym mi nieco pichli na spustenie porodu, bola som uz po termine. Kazdopadne ak by som nenahanala tu sanitku, tak rodim doma 🙂

martinka13
18. júl 2024

Kamarátka tak porodila dona vo vani. Bolo to ale mimo SK. Z pôrodnice ju poslali domov, že ma ešte čas. Nemala..... Všetko dopadlo dobre, manžel robil "babicu". Bolo to ich druhé dieťa.

autor
18. júl 2024

@martinka13 presne môj prípad. Druhé dieťa, porodila som doma vo vani 🫣 len teda ja som ani nevyrazila

sashka22
18. júl 2024

pribehyproivanu.cz. Nech sa páči, môžeš čítať. Ja mám dve doma a onedlho pribudne tretie.

kiki68
18. júl 2024

Dve kamosky mali, jedna stihla do nemocky, a nejake kontrakcie mala take neurcite, iba citila ten tlak, hned medzi dverami rodila, druha do legin pred vytahom v nemocke. Cely jej porod trval 15 minut.