icon

Skúsenosti s prekotným pôrodom

5. mar 2025

Ahojte máte niektorá skúsenosť s prekotným pôrodom?

ivkaaa1
•
5. mar 2025

Áno mám a neľutujem.Ja som mala pri prvom len jednu kontrakciu a za 20 minút bol malý na svete.Lekar mi do správy poznačil,že aj pri druhom dieťati môže nastať prekotny pôrod.Aj tak bola,pri druhom pôrode bola tiež len 1 kontrakcia a za 8 minút bol malý na svete.

zuzinabila
•
5. mar 2025

ja som mala a v pohode. teda, okrem toho, že to manžel nestihol, lebo išiel preparkovať auto..a čo presne ťa zaujíma ohľadom toho?

andrejiik
•
5. mar 2025

@ivkaaa1 a nemala si velke poranenia?

katulienkat
•
5. mar 2025

Ja som sa sla len ukazat doktorke,lebo sa nam nieco nezdalo...pred nemocnicou mi odisla plodova voda....doktorka ma pozrela,ze este mame casu ze skor ako rano neporodim /mali sme ju vybavenu/...odisla domov,ze pride rano...akonahle odisla...zacala som rodit,ale islo to hopom...nevedela som prejst ani na stol a ked sa mi to podarilo na tretie zatlacenie bol maly vonku....ako prvorodicka za 1 hodinu som tom mala za sebou...a mala som az 3 stehy...drobec mal 3,310 a 51 cm

4stanka4
•
5. mar 2025

Neviem ci by som ho tak nazvala ale asi ano- do nemocnice som prišla s miernym krvácaním nech ma pozrú a hneď som šla rodiť. Cele to trvalo 10 min- mala som asi len 2 kontrakcie pri ktorých som už vlastne tlačila. Plánujeme druhé bábätko a už teraz som zvedavá (ak sa nám podari) ze ako to bude prebiehať.

ivkaaa1
•
5. mar 2025

@andrejiik nie,prvý raz len malinké šitie a druhý raz vobec

andrejiik
•
6. mar 2025

@ivkaaa1 tak to si mala skvele, lebo som prave pocula, ze pri tskych porodoch je velke poranenie . Sen tak rodit, haha

kiki68
•
6. mar 2025

@andrejiik nemusi byt, clovek casto nevie, ze ti telo na tom pracuje uz dlhsie. Kamosky tiez nemali ziadne vacsie poranenia a tieto 30 min max porody. Skor horsie je sa vobec v tom stave dostat z auta so vytahu 😂

andrejiik
•
6. mar 2025

@kiki68 je to mozne . Tak super ze tak dopadli. Hahaha 😂 tak to veru , sa clovek ledva hybe, ked vobec 🤣 🙈

kiki68
•
6. mar 2025

@andrejiik mne povedali ze ked uz sa nevies pohnut, ze to uz rodis a tazko niekde pojdes. Nezavidim skusat sa vysadit z auta, to musi byt heroicky vykon v tom stave

andrejiik
•
6. mar 2025

@kiki68 a uz si rodila?? Ja vlastne ani neviem ako som to mala, uz som sa len pretacala na kresle , to som zvladala 😅 ale kamoska vravela, ze bola na 4och na zinenke abo kde a potom zrazu doktor ze ma vyliezt na kreslo, ze ide rodit a ona kukla nanho ci sa zblaznil, ze ona sa nevie pohnut 😂 tak ju prenasali 😂 tak asi natom nieco pravdy bude

kiki68
•
6. mar 2025

@andrejiik uz som rodila a presne som mala tento moment, chceli ze na styri, ja som nemohla, ako prikovana. Rodila som v polohe tak lezmo a drzala si nohy. Nemohla som sa z tej pozicie dostat. Ako ja som drepovala, aby zrotoval a ked doslo na tie tlaky, tak to sa nepohnes. To je asi priroda

andrejiik
•
6. mar 2025

@kiki68 ja som tie tlaky nemala , tak neviem. Uvidim trz pri druhom ci budu 😅

ivkaaa1
•
7. mar 2025

@andrejiik toho som sa bala.doktori mi hovorili,že vy len roďte🙂