icon

Preniesli vás po pôrode do postele na rukách, keď máte vyššiu váhu?

25. dec 2021

Ahojte, prosím prenášajú ženu z lehátka do postele na rukách ? Alebo je to individuálne ? Ako ste to mali tie čo máte vyššiu hmotnosť a nevazite malo kg ? Totiž kamoška teraz rodila, vravela že ju preniesli na posteľ po pôrode a niekoľko hodín po sa ani nemohla postaviť. Lenže ona má 150cm a je tenučká čiže aj lahučká. A tak rozmýšľam že čo somnou spravia, lebo zas kulturistov asi nezamestnavaju 😅 (hej riešim blbosti, ale už nech mám pôrod za sebou 😅😅😅)

Strana
z2
bajka16
26. dec 2021

Akože po dvoch pôrodoch ani raz ma neprenasali vždy som si pekne prešla ani som toto ešte nepočula 🤷🏻‍♀️ jediné čo mi pomohli bolo posadiť sa. Ležať 2 hodiny na izbe a až potom som sa mohla postaviť.

jazula
26. dec 2021

@vanda323 Ten epidural som cítila len ako zmiernenie bolesti. Takze kontrakcie som normálne cítila, aj nutkanie na tlačenie aj všetko, len to menej bolelo…ale nemám to ako prvorodička veľmi s čím porovnať 🙂. Max po dvoch hodinách som už bola na nohách, väčší problém pre mna bolo šitie.

natalala
26. dec 2021

Mna po sekcii preniesli a ked som isla rodit mala som nieco cez 80 kil, takze tiez vela a zvladli to.

miricka77
26. dec 2021

@mariejenka ja tiez tak,druhy porod som porodila dvojcata prirodzene,boli male,sitie minimalne a sama som presla so sestrickou.Tiez ruka hore.🙂

nevenka
26. dec 2021

Ja som rodila 3x a prvy raz na mna zhukli, ze co robim, ze to bemosem takto vyskocit. Mne nic nebolo, nabita hormonmi, reku zidem si sama dole a oni ze to nesmiete 😅. Bola som schopna sa ist oplachnut a odist pekne domov, ze vybavene 🤣. No ale vedla porodneho kresla pristavili postel a prehupla som sa tam sama a potom na izbe mi osetrovatel pomohol prejst par krokov. Po tretom to bolo najhorsie, mala som vysoky tlak a po porode mi nahle klesol, tak sa mi tocila hlava. Ale par krokov som presla, ked ma podopieral.

katka533
27. dec 2021

Ja si to vôbec nepamätám 😄. Som bola úplne mimo.

sonnenshein
27. dec 2021

Ja teda tiez nie som prave tintitko, a pan sanitar povedal, ze ci sa mi to lubi, alebo nie, on ma musi preniest na rukach. Tak co uz.
Kazdopadne, kedze to bol 3ti porod, a nemala som jediny steh, kym mi prisla sestricka povedat ako to na oddeleni chodi, tak uz som bola osprchovana a po malej potrebe. Ale zase som vedla mala tiez trojnasobnu mamu, takze somju poprosila, ze keby pocula tupy zvuk, nech zvoni na sestricky :D
Samozrejme ale viem co si so svojim telom mozem a nemozem dovolit, keby som mala akekolvek motanie sa, nizky tlak, cokolvek, tak lezim v posteli.

Strana
z2