Prepichnutie plodového vaku
Baby, ktorym prepichni plodovy vak - ako ti s odtupom casu hodnotite?
Ja som si zamerne vyberala porodnicu, ktora je zamerana prirodzeny porod a tak aj prebehol - bez oxytociniu, prepichovania cohokolvek, bez rutinneho nastrihu, cakali, ci ho vytlacim, s kludom, moznostou sprchy, pritomnostou manzela po celu dobu od 1.kontrakcie, s dotepanim pupocnika, 2hodinovym bondingom... no proste nadhera a vdaka tej prijemnej atmosfere to trvalo od 1. kontakcie po posledne zatlacenie necelych 6 hodin a musim povedat, ze to ani tak nebolelo...
Kamoska rodila v Ruzinove a velmi si chvalila, ze jej pichli vodu a teraz je tehotna znovu a chce tam ist, ze super, ze zas jej urcite pichnu vodu a tak jej pomozu... wtf???
Mne sa nad tym rozum zastavuje, ja som tu svoju porodnicu mala 2 hodiny od domu, aby mi do porodu nezasahovali, ked netreba.
Aky mate na to nazor?
Ok, už si nebudem prezerať ďalšie príspevky, chytanie za slovíčka a podobne. Super baby co sa vyjadrili k veci, dali ste mi na to iný pohľad, priamo zo skúseností mnohých ( kedze ta kamoška to mala dohodnuté s doktorom, lebo rodinný známy... no nič..).ostatné baby z konca otázky - hádajte sa ďalej, podpichujte, keď chcete, ak Vás to uspokojuje, už si to neprecitam .. Ahojte, pekný večer
@perzefona Tak akoze prirovnavat porod k operacii to uz si teda dievca riadne mimo...dokedy budu zeny mat take primitivne nazory ako ty tak sa v porodnictve na slovensku teda nic nezmeni k lepsiemu a bude sa tam stale rodit ako na operacke...chvalabohu aspom v zahranici inde uz maju rozum zeny a som stastna ze som na slovensku neodrodila ani jedno so svojich deti.
Inak tiež som rodila v Ružinove u mojej skvelej doktorky a ani na minútu by som nezpochybovala o jej rozhodnutiach. Ja som prišla s kontrakciami každé 4minúty ale minimálne bolestive. Hneď po prepichnuti každé 2minúty a brutal bolest ale bolo to rýchle. Oveľa horšie by bolo vysilit sa celý deň a potom odpadavat od únavy. Ja som sa cítila tak dobre a hladná že keby nieje noc zbehnem dole do bufetu 😀ale doktorka sa ma sama pýtala či pustíme vodu a mala som možnosť sa rozhodnúť
Mne tiež prepichli....lebo keď.som prišla.do pôrodnice už som bola otvorená na 7 cm...do dvoch hodín som porodila.
urcite by som si vodu nedala prepichnut, myslim ze priroda vie co robi a zial prilisnym zasahovanym a lekraskymi zbytocnymi ukonmi sa zene len spospobuju komplikacie. zial vlastna negativna skusenost.
pri prvom mi prepichli vak, pustili vodu. no pýtali sa ma či chcem. keďže som mala kontrakcie od rána a to už bolo po 16,00 h súhlasila som. myslím že sa to tým urýchlilo. manžela som mala celý čas pri sebe, žiadny oxytocín, nástrih tiež s konzultáciou... za mňa krásny pôrod. druhý pôrod ešte krajší no od prasknutia vody a prvej kontrakcie ani nie dve hodiny a malá bola na svete. ale šitie horšie ako po nástrihu...

@qwertxy zboznujem zeny ako ty, co si naplanuju porod od A po Z a idu tu mudrovat a pozastavovat sa nad porodmi inych zien, akym pravom si dovolujes pisat "rozum sa mi zastavuje"?