Hnedá plodová voda

bermayr
26. júl 2023

Ahojte … dnes som bola na amniocenteze kvoli vysledku skriningu a konkretne viac ako 1:2 pozitivny vysledok na razstep. Moj doktor mi razstep vyvratil, no aj tak som sa rozhodla podstupit odber plodovej vody a mat ako taky klud, ak by vysli vysledky negativne. Doktorka v ruzinove, ktora mi odber manazovala sa zhrozila nad farbou mojej plodovej vody, je sfarbena do hneda, mala by byt zlta, vraj je to zly indikator, priznak infekcie, potvrdzujuci faktor genetickej vyvojovej vady atd … ALE mozno taku farbu proste len mam a je pre mna prirodzena. Mate niektora skusenost ? Mne plodova voda neodteka (zatial) ale je hneda podla vzorky. Mam 29 rokov.

sense
26. júl 2023

@bermayr a v koľko si TT?

martul
26. júl 2023

@bermayr hnedá plodovka nie je prirodzená, ale toto sú také veci, s ktorými by som išla za svojim doktorom.

bermayr
autor
26. júl 2023

@sense
@martul
V 17tt. Samozrejme jedine doktor, bohuzial ma dovolenku, ciastocne vysledky z amnio budem mat v piatok, mozno bude zmienka aj o plodovej vode, kazdopadne som sa chcela len ukludnit ci to niektora mala a vsetko dopadlo dobre, alebo sa mam len zmiernit so zlym koncom.

dahliaa
26. júl 2023
jaskolka
26. júl 2023

@bermayr hnedá farba plodovej vody nikdy nie je dobré znamenie. Nie je to tak, že ty ju takú proste máš,plodova voda nemá byť taká

nika11103
26. júl 2023

Plodová voda je moc bábätka …. Moc moc držím palce nech všetko dobre dopadne

bermayr
autor
26. júl 2023

@dahliaa krvacala som v 13tt z hematomu, tyzden hospitalizovana, nastastie sa to vstrebalo a teraz mam maternicu bez zmien. Dakujem za link, povzbudilo.

gabika128
26. júl 2023

@bermayr okrem iba svojho lekára je dobré si vypočuť aj názor iných odborníkov, lekárov. Počkaj na výsledky a uvidíš. Farba vody nebýva hnedá, to ako keby si zrazu cikala hnedý moč 🤷‍♀️

tessa2299
26. júl 2023

@bermayr mne vyslo tiez riziko rastepu ale podstatne mensie ako tebe. Ked som si to googlila, tak mi vyhodilo, ked zena krvacala alebo dlhsie uziva lieky (hormony) alebo ma viacpocetne tehu a aj pri vyssom veku, tak byvaju vysledky skriningu niekedy aj skreslene. Furt su to len statistiky. A ty mozes mat zdrave babatko. S tou hnedou plodovkou neporadim. Drzim palce, nech ti to dobre dopadne.

kitycat
26. júl 2023

@bermayr drzim palce, aby to dobre dopadlo, avsak hneda plodovka nie je normalna

sense
27. júl 2023

To si ešte na začiatku. Skus ešte názor iného lekára.

any_soj
27. júl 2023

@bermayr veľmi prajem, aby bolo všetko ok... ale ak by sa potvrdil razstep chrbtice, odporúčam MUDr. Drába kontaktovať, úspešne rieši túto diagnózu operáciou v maternici - najprv posielal pacientky do švajčiarska, aj on sa však školí, neviem v akej fáze je to teraz, každopádne sú na Slovensku ženy, ktoré to vďaka nemu úspešne vo Švajčiarsku absolvovali a poisťovňa to prepláca.

bermayr
autor
31. júl 2023

Ahojte, ozyvam sa znova po 2 vysetreniach, amnio mi vysla negativna, razstep mi pan Čunderlik a moj doktor vyvratili, vysledky mi skreslilo krvacanie v 12tt a ta hneda plodova voda je sposobena starou krvou z toho krvacania a babo je vitalne bez znamok akehokolvek postihnutia. Konecne si mozem zacat uzivat tehotenstvo. Obaja doktori prevadzali amniocentezy na sukromnych klinikach a hnede plodove vody videli casto, vraj to nieje znamka nicoho. Dufam ze tato odpoved ukludni dalsie zeny, ktore si tym prechadzaju.

martul
31. júl 2023

@bermayr tak to je skvelé, teším sa s tet, veľmi

zuzi0911
31. júl 2023

Veľmi sa teším ,že je všetko v poriadku .držte sa ❤️

bermayr
autor
12. jan 2024

Ahojte, v decembri som porodila zdravu dceru, plodova voda bola číra a boze aka vonava ! Tu vonu si zapamatam do konca zivota.

zuzi0911
12. jan 2024

@bermayr gratulujem a teším sa s tebou ❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre