Prieskum cien za odber pupočníkovej krvi a pupočníka.

pjana
2. okt 2019

Ahojte, tuto diskusiu by som rada zamerala na prieskum ceny za odber pupočníkovej krvi a pupočníka. Čítala som, že sú rôzne cenové ponuky a zľavy. Mne napríklad ponúkli odber pupočníková krv + pupočík vo variante standart za 590,-eur a pupočníková krv + pupočník vo variante premium za 790,-eur. Aké ponuky prišli vám? Budem rada, ak sa o ne podelíte, nech sa mozu aj ostatne nastavajuce mamicky zorientovat v moznych cenach. Dakujem🙂

sissy27
2. okt 2019

@pjana najprv si pozisťuj nie ceny, ale aké je reálne využitie materiálu, koľko ho potrebuješ, aby bol v budúcnosti použiteľný - súkromné firmy odoberajú aj také množstvo, ktoré reálne nie je možné v budúcnosti použiť, ale zaplatíš.
Pokiaľ sa rozhodneš pre odber a uskladnenie vo verejnej banke, tak to máš zadarmo a bude to spĺňať aj všetky potrebné kritériá na prípadné použitie.

veronikaszabova
2. okt 2019

Su tu minimalne 3 obsiahlejsie temy o tom. Staci si precitat

nikusiak9
2. okt 2019

@sissy27 ano ale vo verejnej to moye byt pouzite aj na ine dieta. a to ze odoberu male mnozstvo nie je pravda, pretoze kolegyna teraz davala, bolo jej malo a nemusela nic platit. plati sa az ked pridu vysledky z odberu

pjana
autor
2. okt 2019

@sissy27 zalozila som tuto temu prave preto, ze ja uz som rozhodnuta, mam zvazene vsetky pre a proti. Verejna banka ti negarantuje ze to bude odlozene pre tvoje dieta a hlavne si myslim, ze si to potom dobre zaplatis.

pjana
autor
2. okt 2019

@veronikaszabova vies mi poslat link na konkretnu, kde sa rozobera cena? Pretoze ja som nasla diskusie, v ktorych sa rozobera ci odobrat pupocnikovu krv alebo nie. A to ma v tejto chvili uz nezaujima.

nikusiak9
2. okt 2019

@pjana cena je stale rovnaka. Bezne je stale 690 ale kazdemu ponuknu akoze 100e zlavu

pjana
autor
2. okt 2019

@nikusiak9 praveze som citala aj o vacsich zlavach, preto ma zaujimala realna skusenost mamiciek, ci niekomu neponukli aj vacsiu zlavu.

sissy27
2. okt 2019

@pjana tak ako ti súkromná banka negarantuje, že niekedy ten materiál potrebovať budeš, resp. že ho bude dostatok alebo bude vhodný pre tvoje dieťa 🙂 máš prehľad o tom, koľko krát to bolo využité v rámci autológnych transplantácií? Keď som to pred rokmi bližšie skúmala ja, tak to bolo fakt minimum. Ale biznis veľký, no 😀

pjana
autor
2. okt 2019

@sissy27 kiez by som ho nikdy nepotrebovala. Tak ako som spomenula vyssie vyhody a nevyhody odberu nechcem v tejto diskusii rozoberat, je tu dost takych tem.

sissy27
2. okt 2019

@pjana pýtala si sa na cenu - nuž najlepšie ťa to vyjde vo verejnej banke za 0€. Nemáš síce zaručené, že v prípade potreby sa dostaneš k svojmu vlastnému materiálu, ale pokiaľ nebude použitý inde, tak ti ho s najväčšou pravdepodobnosťou poskytnú, keďže tam bude najväčšia zhoda faktorov. A takisto máš ochorenia, kde práve nie je vhodné použiť vlastný materiál, keďže môže niesť rovnaké ochorenie.

jana005
2. okt 2019

@pjana ahoj, keď to silou mocou chceš, tak sa zapoj do ich akože sútaže, ktorá trvá už minalne 8rokov, kde môžeš vyhrať kočík, ale potom ti budú ti volať, že kočík si nevyhrala ale za uskladnenie môžeš získať skvelú cenu.
Už si presne nepamätám koľko, ale platila som asi cca 300eur.

pjana
autor
2. okt 2019

@jana005 300 eur za uskladnenie ci odobratie?

helen11
2. okt 2019

@pjana ahoj aj nám poskytli veľkú zľavu pri prvom dieťati. Tiež to bolo na začiatku okolo 600€ a skončili sme tuším okolo 250€. Pri druhom dieťati mi už takú zľavu neponúkli a keďže to je finančne náročné, už sme ju nedali odobrať. Platíš potom každý rok ešte skladné a nie je to málo, okolo 60€.
Ani som netušila o verejnej banke, keby som to bola vedela, určite by som u druhého dieťaťa dala.

helen11
2. okt 2019

@pjana Tiež sme sa zapojili do tej "súťaže" o kočík, to ťa potom oni kontaktujú sami, treba povedať, že je to pre vás veľká suma, potom dajú akože zľavu

monikatopolcany
2. okt 2019

@pjana to je cena v blood center. Ja mám v sctb nakoľko toto centrum spolupracuje s nemocnicou kde som rodila. Musíš sa odpichnúť od toho a potom si vygoogliť cenník

sylvia36
2. okt 2019

aby ste boli v obraze, ja som si dala odobrať pupočníkovú krv pri narodení dcéry v roku 2010, skladné každý rok je 52 eur. Chodí mi faktúra na deň presne každý rok.

ibrunova
2. okt 2019

@pjana trochu od témy, ale celý odber pupočníkovej je blbosť. Hlavne marketingový ťah, ako vytiahnuť peniaze.. My sme to tiež mali a po dlhom zháňaní informácií som to zrušila.

denisa0504
2. okt 2019

Aj ja som súťažila a potom mi volali, že som vyhrala odber zadarmo, platila by som len uskladnenie ale to si už vôbec nepamätám koľko stálo. Niekde som videla video o nich, už neviem či reflex alebo čo a že odber by mal byť samozrejmosťou zadarmo, že by sa aj tak malo platiť len to uskladnenie ale ony to takto akože pomocou výhry dajú.. čo viem, tak v tedy volali každej jednej čo sa zúčastnila, že vyhrala

evaachesa
2. okt 2019

@ibrunova zdielam rovnaky nazor ... ja som sa zaregistrovala do sutaze o odber krvi..hned druhy den mi volali ze sice este nevyhravam, ale mam 100e zlavu na odber. Zacala som si hladat nejake info a statistiky kolkym detom tak na SK pomohli. Nenasla som nic. A riesilo sa to aj v roznych diskusiach. Jednu matku dokonca vysmiali ked im spomenula pred operaciou dietata ze maju krv ... tak ze tu krv na slovensku nevedia pouzit a nemaju na to ani vybavenie a kapacity...mozno tak niekde v zahranici...tak tolko k tomu uzasnemu odberu...moj muz sa pytal na tento odber priamo na verejnom predporodnom kurze v nemocnici kde budem rodit a bola tam pritomna porodna asistentka a doktorka - porodnicka...ze ci ma zmysel tento odber a ci vedia s krvou na slovensku pracovat ...veeeelmi opatrne a v kratkosti odpovedala ze to velmi nema zmysel a ani to pacientkam nenavrhuju sami od seba ... a hlavne ked sa este vyzdvihuje ze najlepsie pre dieta je nechat dotepat pupocnik, tak aku krv potom vedia este odobrat? Je predsa dolezitejsie to dotepanie pupocnika pre zdravie dietata a nedava mi preto zmysel pripravit o tu krv prave narodene dieta ... aby nebodaj do buducna malo odlozenu krv ak sa mu nieco stane ... a mozno aj prave kvoli tomu zd mu bude v obehu chybat ta jeho krv co.bola este v puocniku... tuto je len v skratke clanok o tom dotepani:
https://www.babyweb.sk/kedy-prestrihnut-pupocnu...

ibrunova
2. okt 2019

@evaachesa nechcelo sa mi to rozpisovať, ale presne si to vystihla.

jana005
2. okt 2019

@pjana za odobratie. A potom každý rok cca 60eur za uskladnenie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre