icon

Prirodzený pôrod bez aniballu?

sandyka90
12. feb 2020

Ahojte,
Som prvorodička a pár týždňov pred pôrodom mi dr odporučila kúpiť aniball ale mne to aj zaviesť ide horko ťažko... jednoducho budem skúšať ale nejde mi s tým cvičiť...😔
Bábätko je hlavičkou dole, ja chcem prirodzený pôrod a teraz ma ten balón tak zdeptal...
Ale žena sa pri kontrakciach otvára nie?Ste tu také ktoré ako prvorodičky nepoužívali aniball a pôrod v pohode?😔a rátam s tým že bábätko bude mať medzi 3500-4000g

Strana
z3
alison11
25. feb 2020

@sandyka90 Ďakujem,ja mám pôrodnicu 59km najbližšiu kde som oboch rodila pri rpvom ma poslal gyn. do pôrodnice kvôli dátumu že som bola po termínová tak som bola aj kľudnejšia že som bola už na mieste a k druhému ma otec z Vk čo je z domu 33km viezol ešte ďalších 59km dokopy 92km takže aj nečudo že som bola na 7cm otvorená 🙂 dobre že som cestou neporodila aj to v´daka silnejšiemu obalu plodu že nepraskla sama 🙂

alison11
25. feb 2020

@sandyka90 A to pri prvom prakol ten obal a nastúpili potom dosť silné kontrakcie 🙂 čo aj u druhého keď primár prepychol do hodiny obl malý na svete.

basska_b
25. feb 2020

@sandyka90 To máš v pohode odhad, držím palce. Mne priamo pri príjme na sálu urobila odhad a že chcete to vidieť? 4060 g... ale je to len odhad. A reálne mala 4520 g 😮 a vidíš, išlo to 🙂

evka258
25. feb 2020

A ako dlho? Ja som to vytiahla na 28 cm. Len neprestávajú, ak by ťa to bolelo, tak si pri vytlacani odpustí vzduch.

looo
27. feb 2020

Hlavne aby si sa ty cítila v pohode a v kľude. Keď to nejde tak to nehroť 😊 Ja som rodila bez kurzu a žiadnych pomôcok, malinký mal 4060g a šiel prirodzene. Prežila som a ešte s pochvalou, že som bola pokojná. Takže nič nepotrebuješ, iba sa cítiť v kľude. Milióny žien rodia a rodili bez týchto vecí 😉😊

eja3332
4. jan 2021

@ptmt1011 len by som chcela upozorniť na to vaše roky rokúce ženy rodili bez anibalu. V Afrike pomôcku ( niečo ako aniball ) používajú už 10rocia a to primitívne kmene. Len toľko k tomu. Pri aniballe nejde o to že pôrod urýchli ide o to aby minimalizoval škody čo sa týka dotrhania alebo nástrihu.Samozrejme že sa dá rodiť aj bez toho. Ale komu vlastne telo nieje ľahostajné urobí všetko pre to aby bolo zotavovanie čo najrýchlejšie. Treba stále myslieť aj na seba nie len na dieťa. Šťastná mama =šťastné dieťa 🙂

luciasveckova
4. jan 2021

@sandyka90 3 prirodzene pôrody váha od 3.340g až po 3.500g

chances
28. apr 2022

@sandyka90 aniball som poctivo používala pred prvým porodom a vobec, ale vobec to nepomohlo (musela som mat velky nastrih - tu mam na mysli, ze ozaj musela, nenastrihavali ma preventivne).

Strana
z3