Prirodzený pôrod bez aniballu?
Ahojte,
Som prvorodička a pár týždňov pred pôrodom mi dr odporučila kúpiť aniball ale mne to aj zaviesť ide horko ťažko... jednoducho budem skúšať ale nejde mi s tým cvičiť...😔
Bábätko je hlavičkou dole, ja chcem prirodzený pôrod a teraz ma ten balón tak zdeptal...
Ale žena sa pri kontrakciach otvára nie?Ste tu také ktoré ako prvorodičky nepoužívali aniball a pôrod v pohode?😔a rátam s tým že bábätko bude mať medzi 3500-4000g
@sandyka90 ja som ako prvorodicka porodila bez aniballu, epi, cvičení a neviem čoho ešte
Mala som 17 hodín bolesti kým som sa začala otvárať a pôrod bol malina a vykúpenie z toho všetkého 😂 co je 15 minút tlačenia oproti 17 hodinovým bolestiam, no niiiiiic
Musíš počúvať hlavne svoje telo, presne som vedela kedy tlačiť, ale ja som nevedela najprv ako 😂 až potom mi dr vraví, že kakam cikam a idem 😂
@lenka2710 určite budem počúvať dr a nebojím sa ako dýchať tlačiť...len ja som dnes chytila úplnú depku, že ked neviem do seba napchať jeden balón... ako sa otvorím a porodim moje bábätko...ale už tu písali teda ze cvičenie s aniballom nesúvisí s otváraním sa pred/pri pôrode
@diaalex porodila som dve deti (3940g a 4270g) bez aniballu a veľmi rýchlo...pri oboch bolo šitie a fungovala som úplne normálne
@tatisna aké krvavé žilkyv očiach? dva pôrody za mnou a nič také som nemala
@zuzanockamt ja som nenapísala, že aniball urýchľuje pôrod 😉 tak to si mala šťastie, u mňa všetky kamarátky mali problém fungovať, šitie ich pichalo, ťažšie vypadávalo a dokonca jedna musela ísť ne prešitie, lebo sa jej to zapálilo ... ja som sa tomu rozumne vyhla 😉
@diaalex ja som tiez s aniballom necvicila, mala som nastrihnutu hradzu a sitie ale ziadne hnisanie ani opatovne zakroky a presivanie som nezazila 🙂 ano bolelo to, to nebudem klamat, nesedela som hned a dokonca az po 10tich dnoch bolest a tie tahave pocity presli a ja som si naozaj sadla na zadok, ale aj tak by som pri druhom tehotenstve necvicila 🙂 nie kazdemu je to prijemne tak isto ako nie kazdy musi mat komplikacie po nastrihu a siti ake si opisala 🙂 a myslim, ze ani cvicenie ti na 100% nemusi zarucit, ze sa nepotrhas 🙄 alebo ano?
@diaalex záleží od Dr., ktorý šitie vykonáva, ja som problém nemala
3porody bez priprav a v pohode 3,5 az 4 kila.
@sandyka90 ja som mala velky nastrih plus este aj trhlinu, jasne ze to boli, ale v Tom pripade si treba dat ibubrofen alebo Paracetamol a mozes normalne fungovat, moze sa aj pocas dojcenia. Aniball som nemala, hradzu som si masirovala Raz, bolo mi to neprijemne. Ktovie ci by to bolo s aniballom inak, neviem.
Ďakujem krásne za vaše názory a skúsenosti ☺️☺️
Za mňa je Anibal super vec, ja prvorodička a 45 kg, pri pôrode 60 kg, maly mal pri narodení 4 kg. Zo začiatku mi to nešlo absolútne ani sfúknuté tak ako tebe, postupne sa to dalo a nakoniec som došla tuším až po 29 cm. Pôrod bol bez jediného stehu a vedela som ktoré svaly použiť. Určite neľutujem, rodila som večer a na druhý deň ráno som bezproblémovo sedela na posteli.
@sandyka90 Ja som s anibalom cvicila a nebolo mi to vobec platne. Syn mal kratku pupocnu snuru, zle vstupoval do porodnych ciest a tym padom som sa vobec neotvarala. Mala som dlhy a komplikovany porod, nastrihli ma rutine, aby bol maly co najskor von. Ale samotne tlacenie bolo rychle, von bol na 2 zatlacenia a pre mna osobne to tlacenie dietata a vytlacanie anibalu bolo take odlisne, ze ked budem rodit znovu s anibalom uz cvicit nebudem.
Ja som prvorodička, 23r, bábätko malo mať 3350g.
Isla som bez cvičenia aniballu, bez masírovania hrádze.
0 stichov, žiadne natrhnutie, odtiekla mi plodová voda a za dve hodinky som dcérku mala na svete. Nakoniec mala 2600g 🤩
Vykašli sa na aniball, ešte si ublížiš. Radšej pi 2-3x denne čaj z ostružiny malinikovej 🙂
@sandyka90
Ahoj. Ja som rodila v októbri, bola som prvorodicka, malý mal 3400g a nepoužívala som aniball vôbec 🙂 nástrih som nemala, akurát som potrebovala 2 kozmetické štichi, ale vraveli, že možno by som ani tie nepotrebovala... Len som mala komplikácie po pôrode a tým pádom keďže som bola už na operačnej sále, tak mi ich spravili 🙂
@sandyka90 Ja som oba rodila bez aniballu z nástrihmi totiž som sa nechcela natrhnúť prvý 3500g a druhý 3650g nástrihy sa dobbre hojili len ich bolo treba častejšie umývať aby židna baktéria sa dnu nedostala a vetrať ako v pôrodnici za mňa hoc aj do tretice 🙂 pri druhom ma nechceli nastrihnúť zastávali sa hrádze ja som si ho žiadala keďže som vedela že druhý bude väčší než prv a keď som prvého dala nástrihom tak som si ho žiadala.A žilky v očiach súviasia z tlačením pri otovorených očiach pri tlačení musíš zavrieť oči.Mimochodom z otváraním je to tak ak máš nejakú knižku o pôrode ja som mala kde bola foto znázornená ako vyzerá pošva pri prechode hlavičky proste krček sa skráti a rozšíri je to prirodzené ako aj pri prode mláďat zvieratiek a prirodzene sa otvorí a je elastická a pružná a takisto sa stiahne a predĺži krček po porodení placenty.Lekári už hočo odporučia ak majú z nejakou firmou nejakú dohodu tak sa snažia viac kupujúcich podstrčiť.A obalamutiť.Hlavné je aby si si dôverovala a svojmu telu že to zvládne mne to najviac pomáhalo aj pri pôrode som vedela ako čo funguje a šlo to rýchlo 🙂A na hojenie nástrihu dostať aj homeopatiá mne to zabralo a po 3dňoch som vedela dobre sedieť na jazve.
@sandyka90 Ja som teraz rodila 4.5 kg bábo, síce som druhorodička, ale prirodzene po sekcii, takže reálne to bolo prvé dieťa, čo mi prešlo tým pôrodným kanálom a musela som ho tlačiť 🙂 pýtali sa ma, či som s tým cvičila, ja hovorím že ja mam fobiu si TAM čokoľvek zavádzať, od tamponu po tabletky 😀 toto by som nedala ani náhodou. A pôrod úplne mega super, mala aj pomerne veľkú hlavu, obvod 37 cm pri prepustení z pôrodnice. Tam je dôležité, ako zrotuje, ako zostupi hlava... mala som nastrih, ale nič veľké, pekne sa to hojí a moja koža celkovo nie je moc elasticka
Ja som necvicila s aniballom dcéra mala 4200g, a mala som 5 kozmetických stehov z natrhnutia. Ona mala problém prejist panvou. Vonok problém nebol. Kamoška cvičila. Dieťa 2500g a dotrhana až po konečník. Hodinu ju sili.
@alison11
@basska_b
@lucia147852
Ďakujem že ste sa podelili so mnou o pre mňa (samozrejme aj pre vás) pozitívne skúsenosti ☺️☺️
Dnes som 40t2d tak už veľmi som zvedavá....doktorka ma poslala na zajtra do nemocnice na potermínové vyšetrenie.. Už chcem tento týždeň porodiť 🍀
Podľa ultrazvuku 10.2. mala 3420g
A 17.2. zas 3360g...viem su to orientačné +/- ... dúfam nebude veľmi veľká výsledná váha 🤭
@sandyka90 Ahoj neboj ja som na potermínovom bola a tam pozrú na sone bábo a potom vyšetria krček či sa otvára a ako vysoko je krček,mne pri prvom spravili Hamiltona okolo obeda a potom som začala mať ružový výtok a aj bolesti v krížoch a vnoci mi praskol plodový obal o 23:30 a pred 1:30 bol malý na svete 🙂Pri druhom som bola deň pred termínom ale už pri vyšetrení som bola na 7cm otvorená takže som šla rodiť.A neboj to už za deň tak veľa nenaberie a tá váha závisí skôr od dĺžky bábätka môj z 3500g bol hrozne chudulinký drobčiatko za to druhý druhý pri 3650g a to len 150g bol riadny chlapík a to len 1cm bolo medzi nimi čiže aj gény hrajú svoju úlohu.A aj teraz je medzi chalanmi sotva 10cm váhu majú rovnakú 26kg starší chudučký a mladší riadny chlapík nie je tučný len proste hustý 🙂
@alison11 šikovných chlapcov máš ☺️
Tak som veľmi zvedavá čo mi povedia zajtra..lebo ja chcem moju doktorku pri pôrode a ona ambulanciu(ako aj ja bydlisko) máme v druhom meste 30km od nemocnice kam pôjdem.. Takže preto uvažuje dr aj nad vyvolavanim...Ale predpokladám ak zajtra nič nebude nasvedčovať pôrodu tak počkáme...
Cvičila som s ním, pôrod super, bez nástroju. Dávaš si na to lubrikačný gél?

@tatisna áno použila som lubrikačný na vodnej báze..
Nevedela som vsunúť tej normálnej veľkosti...raz horko ťažko vošiel tak že som "zrolovala"...potom som nafúkla 2x.. úplne happy...a cvičenie nádych výdych a stale som cítila že samo chce ísť von... keď som vysunula, zistila som ze sa ani nenafukol😏😔