icon

Programovaný pôrod

28. sep 2023

Mal niekto naplánovaný programovany pôrod kvôli tomu že bábo je väčšie podľa biometrie o týždeň a viac váži? Mohli ste odmietnuť keď nechcete aby vam vyvolávali pôrod?

Strana
z2
sono2
29. sep 2023

To nemyslíš vážne. Prepáčte kočky ale to je opäť slovenské.
Moje obe dcéry boli 4,6kg v 36tt 3,5 kg a nikto nič nechcel vyvolávať.

Nezáleží aký bol muž, skôr, aká si bola ty veľká.
Normálne porodaš hocijaké dieťa na kg nezáleží.
Moja kamarátka mala problém vytlačiť 2,8 kg dieťa. Ja žiadny.

autor
29. sep 2023

@54tinka54 nie som takej strednej postavy počas tehu som pribrala 8kg zatiaľ ale som prvorodička

sono2
29. sep 2023

Moja mala 37 cm hlavu bez nadstrihu, samozrejme som sa roztrhla za 2 týždne som nevedela, že som rodila u mladšej rovnako, do týždňa fit. Obe deti len dojčene žiadne mlieko ani v pôrodnici stačilo im len moje kolostrum, takže pridávam o skúsenosť navyše, že ani veľkým deťom netreba hneď kvantum z fľašiek, ale mať bábo stále pri sebe

54tinka54
29. sep 2023

Tak lekárovi povedz že nie si s vyvolávaním stotožnená a že pokiaľ bude s bábom všetko v poriadku tak to chceš nechať na prirodzený pôrod. Dr tvoje rozhodnutie musí akceptovať.

autor
29. sep 2023

@54tinka54 presne mne to príde akoby mali s toho nejaký kšeft že už jednej babe dával papiere na takýto pôrod že chce ísť do čiech rodiť rozmýšľam či ísť na poradňu do nemocnice alebo keď pôjdem ku nemu rovno to odmietnem veď vlastne som už v 37tyzdni 25dni do termínu tak bábo sa môže narodiť kedy ono chce to mi príde nasilu ho tlačiť vyvolávanim von kvôli váhe a že je väčšie to musí aj pre neho byť šok že musí von a nie kedy ono chce

lucia245
29. sep 2023

@54tinka54 2 z 3 bez nastrihu, veľké deti. S nastrihom obrovské šitie, ostatne dve (vacsie) bez šitia. To, že nastrih treba, inde ako na slovensku lekári nepovedia. Tragédia nášho pôrodníctvo. Tak nestrasme, ozaj netreba nastrih. Vo vyspelých krajinách sa robí iba v 5% prípadov a deti sa nerobia menšie ako u nas 🙂

lucia245
29. sep 2023

A čo tak ist rodiť do Čiech, máte to ďaleko? Tam vám takúto sprostosť podľa mňa nepovedia, ani vás do toho nebudú tlačiť. Vsetín, uherské hradiste, vyskov, havirov

autor
29. sep 2023

@lucia245 mne to nepovedali v nemocnici ale gynekológ

54tinka54
29. sep 2023

No aj tak posledné slovo budú mať lekári v pôrodnici, oni sa vôbec nemusia stotožniť s odporučením tvojho gynekológa. Takže kľud, možno prides na poradňu tam a hneď ti povedia, že nevidia dôvod na vyvolávanie 🙂 a keby aj, tak stále to môžeš odmietnuť.
@lucia245 nástrih a veľké šitie si mala ako prvorodička?

lucia245
29. sep 2023

Počkajte si do prvej poradne, takú somarinu vám dúfam uz v nemocnici nezopakuju. A znova - nemusíte na to pristúpiť. Ani vám to neodporúčam (zažila som si to). Skúste dôkladne zvážiť vyber porodnice, porodnika. Je to dôležité. A dajte si do pohody psychiku, nestresujte sa vopred, iba si tým uškodite. A v strese sa vám rodiť dobre nebude. Venujte sa veciam, čo vás napĺňajú a robia stastnou. Držím palce

autor
29. sep 2023

@54tinka54 a kedy býva poradňa v nemocnici?

autor
29. sep 2023

@lucia245 vám vyvolávali pôrod skôr a preco

54tinka54
29. sep 2023

Toto býva rôzne, napr u nás v meste to je tak, že ak nie je žiaden problem, na poradňu do nemocnice sa ide prvý raz až v deň termínu (teda ak nenastane pôrod skôr 😁). Do termínu sa o ženu stará jej obvodný gynekológ. To je asi podľa toho, ako si daná nemocnica určí podmienky. Viem že niekde sa chodí do nemocnice už cca 2 týždne pred termínom. To si zistí u svojho gyn.

nevenka
29. sep 2023

@denisah6 nedokazu to vyratat, moj gynekolog mi povedal, ze on to ani nehovori uz v takomto stadiu tie odhady (a to ma spickove sono a skusenosti), lebo ze babo sa take velke uz zle meria a kazda odchylka spravi aj tych 500g hore dole, co je riadny rozdiel.
Nas prvy syn bol narodeny v 41 tyzdni, vaha 2810g,na dnesnu dobu velkych deti miniaturny. Ale on to tak rychlo dobehol. Ale dcera nebola ovela vacsia, mala 3050. To boli deti po termine.
Potom dalsie tie vyvolavane, tyzden skor, syn mal mat podla doktora 2700g, mal 3100g, dcerka 2 tyzdne skor, mala mat 3200g, mala 2900.
Takze su to len a len odhady.
@autorka ale ta hlava predsa fyziologicky nemoze byt vacsia az o tolko, to skor to babo ma tu vahu vsade po telicku rozlozenu. Neviem teda.
Ja mam len 152 cm a islo to. Sesterka ma 162 cm, mala tazke porody, to ano, ale ona celkovo sa pomalicky otvarala, ale vytlacila aj 3800g dieta, a aj 4300g. Velkost hlavicky malo to vacsie babatko dokonca mensiu.
A mas uzku panvu? Ci...?

autor
29. sep 2023

@nevenka no ale od poslednej poradne pred dvoma týždňami ako mohlo pribrať 1kilo to mi nesedí keď minule za mesiac od poslednej poradne pribralo 800g a sedelo na ten týždeň tehotenstva aj podľa meraní a teraz podľa meraní je popredu týždeň? A nie som taká chudá som plnsej postavy

trgypadl
29. sep 2023

Preco mam pocit, ze mas problem pochopit, ze kazda vysledna vaha moze byt plus minus aj 500 gr?

tia000
2. okt 2023

Meral Ti doktor panvu, či sa hlavička bude vedieť prepchat? Tie rozmery babatka co uvadzas sú ok. Odchýlky na váhe môžu byť, lebo ten stroj nemeria presne (+/- 350-450g). Váhu vyratúva podľa troch rozmerov: hlavičky, velkosti bruska a femur (kosť nohy). Keď začneš chodiť do nemocnice, tam majú tiež iný stroj, tak Ti povedia aj inú váhu. Ak sa Ti nezdá postup gynekológa, tak si pýtaj druhý názor u iného.

Strana
z2