Vyvolávanie pôrodu kvôli váhe dieťatka a cukrovke
Ahojte, prosím je tu niekto, komu vyvolávali skôr porod o dva týždne kvôli vysokej vahe dieťatka? Mám aj cukrovku na diéte. Ďakujem za skúsenosti 🙂
No veď tá vysoká váha bábätka je kvôli cukrovke.
@anonym_7ec0bf ale ja sa nepytam kvôli čomu je 🙏🏻 ja sa pýtam či to bol u niekoho dôvod na vyvolávanie pôrodu skôr….
@anonym_7ec0bf ale ja sa nepytam kvôli čomu je 🙏🏻 ja sa pýtam či to bol u niekoho dôvod na vyvolávanie pôrodu skôr….
@fok však áno, nechápeš? Novorodenec s vysokou vahou môže mat vážne problemy a poprodniu adaptáciu - napr dýchanie, srdce
@anonym_7ec0bf nie, z tejto vašej predchádzajúcej odpovede som to nepochopila 🙂 dakujem
@fok kamoska nemala problemy, ale ona cely zivot utla, zena, uz v pociatkoch hovorili asi cisarak alebo ked bude velke a donose dieta, tak porod a nakoniec na nu bolo vacsie, prirodzeny nehrozil tiez skor urobili porod…ako nechapem comu nerozumies mas velke dieta a cukrovku…zle indikacie, logika ti nevravi nic, ze nema dieta miesto a moze sa zacat dusit s pupocnou snurou ci mozete mat ty ci dieta komplikacie….inak termin porodu je tiez velmi orientacny….zbytocne si na to upnuta, ked dr. Zhodbotili stav, tak asi vedia
@fok mne kvoli vysokemu tlaku, jedno dieta v 39 tt., druhe v 38.tyzdni. Porod bol celkom ok, len to bolo tretie a stvrte dieta v poradi. Ja som to mala rychle. Deti skor nizsia vaha este v tom tyzdni.
Ale dolezity je zdravotny stav Tvoj a dietata, ake su ozvy atd., ak uz nema dieta komfort v maternici, tak je lepsie, nech je von. To by mali zhodnotit lekari.
Mne ked povedali, ze kvoli tlaku to dieta trpi a co sa vsetko moze stat, tak som sla na vyvolavanie. Nechcela by som, aby mi dieta umrelo v maternici, to poznam asi 2 take deticky, co umreli takto pred terminom a ani nebol zjavny dovod, ze preco...
Len ciste kvoli velkosti, to by som asi nesla. Ak mas cukrovku kompenzovanu a vysledky su ok, tak zvazit...opytat sa pripadne ineho lekara.
@fok váha dieťaťa je len odhad. Ja som síce nemala cukrovku, ale dieťa malo mať 4300 odhad v 39+3 a ja som mala 58 kíl a nosila veľkosť S aj v tehotenstve. Už v 38tt hovorili že bude mať 4 kilá. Nikomu nenapadlo vyvolávať pôrod z dôvodu veľkosti dieťaťa. Až keď som bola 41+3 tak chceli vyvolávať, ale nakoniec sa v ten deň rozhodol sám prísť na svet. Nakoniec vážil "len" 3960 a meral 54. Ja po pôrode 52kg😂. Teraz som znova tehotná, ale je to dievča, tak verím že ona nebude taká veľká, a aj si ten pôrod trochu užijem. Ak ale lekár hovorí že vyvolať, tak by som sa tomu nebránila. Ak si chceš byť istá tak sa poradiť ešte s ďalším odborníkom.

No veď tá vysoká váha bábätka je kvôli cukrovke.