icon

Prvá sekcia vs. druhá. Ktorá bola viac bolestivá?

klajosa
27. feb 2011

Ahojte žienky. Potrebujem od vás poradiť. Tie, ktoré ste to zažili. Prvú sekciu som mala pred cca 2 rokmi. A teraz som opäť tehotná. Veľmi sa teším, ale bojím sa pravdepodobne druhej sekcie. Ktorú ste zdravotne prežívali horšie, resp. ktorá bola viac bolestivá....myslím tým, tie prvé dni po nej. ďakujem za každú odpoveď. 🙂

Strana
z2
lenkacka
2. feb 2012

Ahojte babenky!! Tak aj ja som mala prvý porod cisársky-plánovaný,lebo malá bola zle otočená. Mala som ho pri plnej narkóze,takže sa mi dlho po prebudení hlávka motala ako opitej-to mi asi tak najviacej vadilo-úplne triezvu hlavu som mala až večerom ☹ .Bolesti jasné,že boli,ale dalo sa to vydržať.PO 24 HOD. ráno po vizite som už bola na nohách.Mala som šťastie,že som bola na nadštandartnej izbe,kde bola polohovacia posteľ-super vec pri cisárskom. Plánujeme druhé bábätko,tak že malá bude mať už vtedy 3 roky-myslíte si,že pravdepodobne budem rodiť opäť cisársky? Nemožem porovnať,aké to je rodiť prirodzene.Na cisárskom mi straašne vadilo to,že som dlho bola ako opitá,no u nás v Brezne nerobia v spinálke.

iwesska
2. feb 2012

@sonazitnanova
Ahoj, zaujalo ma co si napisla o tom neotvarani sa...To ti povedali, ze ked si sa neotvorila prvy krat je automaticky dane, ze sa neotvoris ani druhy krat? To prvy krat pocujem. TO cim je sposobene, to je nejak anatomicky dane? Ma to dost desi, lebo uvazujeme aj o druhom, ale davam si nacas, lebo som myslela, ze mi umoznia aj normalny porod. Mne odtiekla plodovka a po 38 hodinach neotvarania sa mi robili sekciu. Takze mam s tym ratat znovu? 😝

sonazitnanova
2. feb 2012

@iwesska ano to mi povedali doktori ze to je viac ako pravdepodobne co sa tyka otvarania co je aj pravda lebo ja som otvorena neni stale a uz budem mat termin a prveho mi aj vyvolavali aj tak nic som sa neotvorila ale ja som nemala ani bolesti ani mi neodtiekla voda proste nic a prenasala som tyzden ...Ja si myslim ze ratat urcite

sonazitnanova
2. feb 2012

@lenkacka podla mna to nevie teraz povedat nikdo ani doktori ale nemusite mat aj druhy cisarsky pokial babetko bude potom otocene ako ma byt,tak mozte rodit aj normalne ale zalezi aj od doktorov lebo co doktor to nazor

lenkacka
2. feb 2012

@sonazitnanova veď to-však uvidíme. 😉

montinka
2. feb 2012

ahojte.tak u mna bol bolestivejsi druhy cisarsky. hmmm a mozno ma caka treti tak dufam ze ten nebude este horsi.😒

iwesska
2. feb 2012

@sonazitnanova OMG, tak to sa tesim teda 😝 Tak drzim palce, nech ti to dobre dopadne! 🙂 Ja som v pondelok na poradni este bola uplne zavreta a z piatka na sobotu mi odtiekla voda a povedali mi ze som na 1cm a to bolo asi tak vsetko co sa za cely ten cas udialo ☹

sonazitnanova
2. feb 2012

@iwesska dakujem pekne uz aby som to mala za sebou....no ja som pri prvom nebola otvorena vobec a ani som sa neotvarala ani po vyvolani 🙂

sirell
2. feb 2012

@dominikati ja som mala druhu sekciu po 5 rokoch. Do prirodzeneho ma nikto nenutil, skor sa od zaciatku tehu moj dr. priklanal k planovanej sekcii. tesne pred porodom som este bola u prednostu kliniky, ktory musel schvalit sekciu. ten sa ma opytal ako chcem rodit a neriesil - schvalil sekciu. Zotavovanie po 2. sekcii je ovela horsie, vacsie bolesti, tazsie vstavanie a pod....

maca_p
2. feb 2012

prva, prva a este raz prva!

natalia000
9. mar 2013

Ahojte, mozem sa opytat, ci mate niektora skusenost, ze sa narodi druhe babo rok po prvom? pritom ten prvy porod bol sekciou? Dakujem

cat
9. mar 2013

tá prvá bola neporovnatelne horšia ! nemožná som bola 2 dni, vstať ani za nič z postele, bolesti ako hovado v tej rane... pri druhej -som nečakala na sestričku, posadila som sa ešte v ten deň, vstala a sama šla dlhou chodbou na wc.. jo a obe boli v plnej narkoze, naplánované.

kacenar
10. mar 2013

aj ja podobne ako cat prvá bola horšia sice som sa po 12 hod. za pomoci sestričky postavila presla ale bola som ako lazar na druhy den originál svalovica na bruchu bolesti rany pri zliezaní s postele no hruza druha sekcia bola prechadzka ružovou zahradou po 12.hod. som sama vstala osprchovala a fungovala som akoby mi ani nič nerobili sestricky boli zo mna v nemom uzase o par dni ma čaká tretia sekcia sama som zvedavá ako to bude prebiehat

ladybirdie
11. mar 2013

Ja budem tiez zvedava na 2.sekciu. Mam ju naplanovanu na 25.marca. Prvu som mala pred 4 rokmi v spinalke. 2 dni som bola trosku mimo, co mi vadilo, bolo to dlhe 24 hodinove lezanie. No na 3 den som uz bola v poho, nepotrebovala som ani tabletky proti bolesti (sestricky sa cudovali, ze preco nechcem🙂). Teraz sa tiez bojim, no aspon uz viem co ma caka. Najprv som sa rozmyslala, ze pojdem v plnej narkoze, lebo pri prvej som mala strasne bolesti pocas sekcie. Maleho museli vytlacit von, tak zle bol otoceny. No nakoniec som sa rozhodla pre spinalku opat.
Dufam,ze to vydrzime obe.

medka33
13. mar 2013

Ja som dva tyzdne po 2. sekcii a momentalne umyvam doma okna🙂 Pre druha ovela lepsia ako prva mozno preto ze prva bola akutna po dvoch dnoch trapenia. Jasne ze ten prvy - druhy den je tazky ale plati pravidlo ze cim skor to rozchodit tym lepsie. Ale jednoznacne spinalom malu som pocula hned plakat aj mi ju hned prilozili. Mlieko mi nabehlo na druhy den bezproblemovo, vdacim tomu ale super personalu ktori mi babo nosili na kojenie kazde dve hodky.Samozrejme kazda zena to preziva inak ja som si svoj druhy porod doslova uzila.

Strana
z2