icon

Prvé týždne po pôrode a škôlka

janickacrazy
10. jún 2015

Ahojte mamičky, chcem sa opýtať ako ste zvládali nosiť staršie dieťa do školky prvé týždne po porode, najma po cisárskom reze? Mám 4ročného syna a ten chodí do školky a bábo sa narodí koncom oktobra, čiže z porodnice prídem asi začiatkom novembra, kedy bude už aj chladno. Mali ste nejakú pomoc od príbuzných alebo ste to zvládali samé? Mám z toho trochu obavy, lebo po poslednom cisárskom som bola tak 2 mesiace dosť ubolená, ledva som chodila. Dakujem.

Strana
z2
hameeda
10. jún 2015

@zuzin78 : to je asi vo všetkých škôlkach tak, ja keď ráno vediem decká tak niekedy sa fakt čudujem že to učiteľky prevezmú také očividne choré deti, ale zasa moji nedonesú zo škôlky nič, mne malá teraz pochorela a to bola doma, a od septembra čo chodí do škôlky nebola ani raz chorá a teraz bola týždeň doma a pochorela 😀

sorciera24
10. jún 2015

@zuzin78 tak to je vrchol....nase ucitelky nevezmu deti s kaslom, resp. pozaduju potvrdenie od lekara.....a nepodavaju ziadne lieky!.....som rada, ze som nasla skolku, kde to funguje, rodicia pochopili, ze ked tam chore dieta endaju, nebude v kolobehu chorob a bude chore minimalne.....

zuzin78
10. jún 2015

@sorciera24 tu zoberu chore dieta v pohode. ☹ preto ja skolku neznasam. hlavne tuto... ale nie som jedina co vylucili uplne skolku a zrazu maju zdrave dieta. kym chodilo do skolky, stale chore dieta...

mirkaandrej
10. jún 2015

ahoj, ja rodím za 3 týzdne, síce nie cisárskym - teda, dúfam.. a mám 2,5 ročneho syna. Prvý týzden dva si berie muz dovolenku, aby mi trocha s nim pomohol, ale keby sa nedalo, tak do školky by som ho nedala.

janickacrazy
autor
10. jún 2015

@darina1952 No ja som na dedine a tu sa všetci poznajú medzi sebou a mna maximálne pozdravia a dosť. Len jedna mamička sa so mnou trochu sem-tam porozpráva, ale tá má 5 detí a býva na opačnom konci dediny, takže tú otravovať nemožem. Ihrisko tu síce je, ale žiadne deti tam nechodia, len ja s mojím malým, všetci trčia doma na záhrade, takže sa tu zoznamuje veľmi ťažko. No do školky je tu kopec schodov, už pred hlavným vchodom je ich asi 10 a potom ešte triedy sú na poschodí všetky, lebo je tu MŠ a ZŠ v jednej budove. takže kočík asi budem musieť nechávať pred budovou. Už to vidím, bude to veselé, hlavne, ked malé bude spať v kočíku, no neviem, ako to poriešim.

darina1952
10. jún 2015

@janickacrazy a keby si oslovila susedov v okolí, či by ti nemohli postrážiť bábo kým ty odnesieš syna do MŠ? určite sa nájde nejaký dôchodca v okolí, ktorý by postrážil bábo v kočíku na dvore - tvojom, jeho. Treba niekoho osloviť cez leto, "posťažovať" sa cez plot aké to bude zložité keď sa bábo narodí, bla bla ...možno sa ti podarí s niekym dohodnúť, držím palce 😉

kristinkahugo
10. jún 2015

Zdravím, aj ja som to absolvovala. Dcéru do skolky, zložit kočík,naložit do autá , vylozit, a to uz rovno z pôrodnice. Tiez som bola ubolenú ale som s nedala. Dokonca som uz 7 týždňa po pôrode stala na bežkách. 😄😄 spomienky z tej druhej materskej mam akurát z prevážanie deti do školy, krúžky, lekárky.uz sa teším ze maly ide od septembra do skolky a konečne sa dostanem do práce a budem aspoň tam riešiť niečo iné.

terezka1947
10. jún 2015

ja som rodila 30.januara 2x cisarskym 😒

manzel si sice zobral dva tyzdne dovolenky,akuart,ze mi to bolo tak nic platne,lebo v nemocniciach sme sa zdrzali dlho-najprv porodnica a neskor detske,kvoli zltacke
mam 3,5r.syna
do skolky ho nosieva z 95% manzel,poobede chodievam ja...sem tam manzel a ked bolo fakt velmi zle,dosiel brat
bolo to zle,co ti poviem 😒
snezilo,fukalo...musela som ist
brala som vajicko a nechavala kociar vonku,dnu sa nedal zobrat...nastatsie maly viacmenej spal do nejakeho 2mesiaca,co vsak bolo a je horsie nastalo potom 😠
rano by mi nerobilo problem ist s oboma...syn je samostany,drobec kludny
poobede je to katastrofa,maly v kociari za svet nespi....mozem ho uspavat aj hodinu pred skolkou,nic...takze bud mi place chvilu v kociari alebo mi ho nejaka mamicka,kt.odchytim kocikuje pred skolkou(dost neochotne)a ja obliekam,lebo syn poobede nejako straca schopnost aj sadnut si sam na lavicku,nie s aobliect a obut 😀 😀
a spotena pobehujem okolo
teraz som si zabezpecila ergo nosic-sice lepsie...aaaale stale citim brucho 😖 a maly je dost tazky
som tu tiez sama
hm...kazdy den ma uz hodine pred vybranim zo skolky zacina boliet brucho 😝
dohodnut sa s niekym>nie je s kym-same stare susedy
a mamicky?kym som bola tehotan,kazda sa nukala....teraz???hm...ono,clovek poprosi raz,aj druhy raz naberie odvahu...ale ked je odpoved nejaka vyhovorka...radsej sa potrapim,lebo je mi trapne
uvazovala som aj nechat ho doma....ale bol prilis akcny a budil mi maleho,nemohol sa kludne ani najest,lebo musel sediet vedla
tazke...skolky by som sa nebala(co sa chorob tyka) nastatsie nebol chory od januara-az na trosku kasla
aaaaa...bude to narocne,ale ked clovek nema pomoc,nema ani na vyber a musi to zvladnut ☹
a ver,ze je kazdemu ukradnute,ze mas cisarsky...
ja som sa z porodu nespamatala doteraz...co uz...snad to uz bude len lepsie,len nech su deti ok
drzim ti palce

luci21
10. jún 2015

Máme 3 detičky, manžel na týždnovkách v Rakúsku. Dve chodili do školky, narodil sa maťko, šup fusak autosedačka a išlo sa. Jazdíme autom hoci to máme blízko ale je to lepšie. Ale prvý mesiac som ich vyhlásila zo školky boli doma a po mesiaci sa išlo a chodí sa dodnes, neboj zvládnete to 😉

zamilion
10. jún 2015

@janickacrazy ja som sa vrátila domov 30. augusta a druhého septembra nastúpila dcéra do školy do prvého ročníka. bývali sme na druhom poschodí bez výťahu a bola som po druhej sekcii. nuž nemala som na výber, musela som a dala som to

sedem
10. jún 2015

@janickacrazy tak ja mam za sebou dva cisarske po prvom som sa tiez davala dokopy asi dva mesiace,druhy som zvladla ovela lepsie,pomohla aj psychika,tym,ze som uz vedela,co ma caka,nebol to taky sok a ja som nabrala niekde vnutri odhodlanie,ze sa zlozit zas nenecham 🙂 ked ma postavili na nohy,tak som vkuse pochodovala a ono to fakt pomohlo,ovela rychlejsie som sa zotavila,po tyzdni,co som bola doma,bola som so starsou dcerkou na ihrisku a v jednej chvili som vramci hry dcerku dvihla a tocila sa s nou,priatelovi skoro oci vypadli,co to stvaram :D no a k tej skolke,priatel mal dva tyzdne volno,potom uz som fungovala sama,bez pomoci..boli aj stresy,nestihali sme,ale zvladli sme to..chce to len najst si system..ale hlavne sa skus pozitivne naladit,nech neprenasas stres na deti,nejde o zivot,ak nebudete stihat,nechas si synceka doma....

janickacrazy
autor
10. jún 2015

Ďakujem všetkým za reakcie, no dúfam, že manžel si zoberie aspon ten týžden voľno a potom uvidím ako sa budem cítiť, ak bude najhoršie, tak zavolám mamu alebo otca aspon na pár dní, aj ked bývajú v inom meste, prípadne skúsim osloviť nejakú susedu, ale tak neviem, či bude nejaká ochotná, žiadne mamičky tu v okolí nemám, skor samé staré babky.

sorciera24
10. jún 2015

@janickacrazy a ten 15rocny syn? ten ho nemoze vodit do skolky? ci ten je kde?

janickacrazy
autor
10. jún 2015

@sorciera24 ten už bude chodiť na strednú a bude dochádzať 2 busmi, takže ráno o 6 už bude na zastávke, takže to nestíha

sorciera24
10. jún 2015

@janickacrazy aha....

darina1952
10. jún 2015

@janickacrazy vytypuj si vhodnú susedu - dôchodkyňu, pár krát s ňou prehoď reč, odnes jej ochutnať koláčik, a podobne, nadviaž susedské priateľstvo a uvidíš či bude ochotná ti vypomôcť postrážením malého. Dôchodkyňa bude skôr ochotnejšia, lebo sa bude cítiť potrebná a docenená 😉

janickacrazy
autor
10. jún 2015

@darina1952 No vyskúšam, uvidíme. 😉

Strana
z2