Prvý plač dieťatka po sekcii
Neviem ci som dala dobry nazov tejto diskusii ale stale rozmyslam len nad jednym a akosi sa cez to nemozem preniest...zacnem od zaciatku cele tehotenstvo som bola toho nazoru ze sekciu nechcem ani za nic a dufala som ze ju nebudem musiet mat ale co cert nechcel po 11hodinach trapenia mi lekar povedal bohuzial musi to byt sekcia, velmi som bola z toho nestastna lebo som vedela co ma caka a s priatelom sme sa tesili nato kedy konecne uvidime naseho synceka a ake to bude ked nam ho prvy krat donesu a spolocne si ho vystiskame, avsak po sekcii sa to nedalo.....Velmi mi je smutno ked nad tym rozmyslam ze som malinkeho nepocula plakat ked prisiel na svet ☹ Teraz nechcem tym povedat ze nie som stastna ze je zdravy a ze sa narodil bez nejakych problemov ale len chcem vediet ci aj niektora z vas mala taky pocit po sekcii ze jej chybal ten PRVY plac dietatka po narodeni....Dakujem
@veronika1306 aj ja som najprv tiez chcela rodit prirodzene, ale pre zdravotne problemy som nemohla. Ja som sa s tym, ale zmierila bez problemov a malu som pocula hned plakat, tak som to nejak neriesila a necitila, ze nejak mi to chyba. A pripada mi zvlastne, ze ta to trapi aj tak dlho po porode. Tesne po porode by som sa necudovala, ale takto...Som zvedava, ci aj niekto iny ma taky pocit ako ty a ten pocit v nom trva aj dlhsie...
@veronika1306 tiez som musela rodit cisarskym a netesilo ma to a chcela som byt pri tom, ako maly prvy krat zaplace, ale nedalo sa...mam stastie, ze bol so mnou muz a ten mal kameru, takze hned ako sa drobec narodil (teda po tom, co ho umyli a skontrolovali) natocil mi ho, takze aspon takto som ho videla a pocula, sice s oneskorenim...jasne, ze mi je luto, ze som ho nevidla a nepocula v okamihu narodenia, ale kedze vlastne ani neviem aky to je pocit, musim priznat, ze mi to nejako nechyba...neviem, ale pokial sa s tym nevies vyrovnat tak dlhu dobu a tak velmi ta to trapi, mozno by si to mohla prebrat so psychologom...
Ja som to tiez nepocula, pri oboch som mala celkovu anesteziu...
Ked sa nad tym zamyslim, o to som bola ukratena ☹ musi to byt krasny pocit
dodavam, ze aj ja som mala spinalku a malu mi po umyti hned ukazali...
ja som tiez mala spinalku a pocula som maleho plakat, aj mi ho ukazali, aj boztek som mu dala. este som nepocula, ze by toto niekoho trapilo... mne sa vtedy zdalo zvlastne, ze som ho neporodila tak "naozaj", ze je tu aj bez tlacenia (aj ked kontrakcii som si uzila dost), ale uz to neriesim. 🙂
@majka99999 mne takto pripadal moj druhy porod... Nic, len ist, lahnut a je to 😀 😀 😀
Pri prvom som mala aspon kontrakcie 😀
tak aspoň vidím že nie som ja taká jediná.ja som mala prvý pôrod spontánny,druhý sekciu.teraz čakáme babo znovu a už teraz viem čo mi bude chýbať najviac z pôrodu.ja som tiež mala pocit,že som o to prišla,aj ked viem že sekciu si veľakrát nevyberieme a je to dobré pre babo.mne chýba aj celý pôrod ako taký,aj ked Dominika je krásna,teším sa z nej a nič jej nechýba
ahojte tak podobne som di prežila aj ja.Vikinku som prenášala,vôbec sa jej nechcelo na tento svet🙂🙂Tak po vyvolavackach a všetkom moznom nastali kontrakcie ale aj problémy.nehlásila sa,uz nebojovala takze akútna sekcia.Mala som celkovu narkozu takze som ju videla až dve hodiny potom ked dm sa zobudila..To ze som ju nepočula plakat mi chýba,se oveľa viac Dakujem Bohu ze Vikuska je tu snami.Je krásna a zdravá!!
Ja som mala od zaciatku planovanu sekciu a spinalku,cize som bola pri vedomi.Dodnes nezabudnem,ako mi lekar povedal"porodili sme vlasy" 😀.Pocula som ju trosku zaplakat,aj mi ju ukazali.Umyli ju,osetrili a potom sa z nej mohol vytesit ocik.Mne ju doniesli asi po dvoch hodinach.
@veronika1306 ja som rodila prirodzene, bez epidural, ci inych oblbovakov- a uprimne napisane- na prvy plac maleho si absolutne nespominam 😅 ani neviem, ci vlastne plakal 🙂 apgar skore mal 10 10 10, takze bol v poriadku.
fakt neviem.
ale trapit sa kvoli tomu nebudem, aj tak tym nic nezmenim.
podla mna Ta viac trapi pocit, ze si "zlyhala" nez ze si nepocula ten prvy plac. to absolutne chapem. poradit neviem. casom sa s tym zrovnas
ahoj, mne robili akutnu sekciu po 13 hodinach kontrakcii, bolesti som si uzila az-az pri vysokom tlaku bez akychkolvek urychlovaciek, nakoniec som mala celkovu anestezu a malu som prvykrat mala pri sebe na druhy den, podla rodiciek co lezali so mnou napooperacke vsak viem, ze riadne vrieskala, ked ma viezli, toto bolo pre mna takym zadostucinenim 🙂
@veronika1306 ja som sice mala spinal, malu som pocula hned plakat, ale ta sekcia je fakt o nicom..cakala som vacsi emocny zazitok..snad pri druhom - ak pojdem prirodzene 🙂
ja som mala sekciu aj som počula plač a aj som si na sále od dojatia poplakala, od štastia a hrdosti;)A ked mi ho ukázali najprv prvé sekundy mi to ani nedopínalo..až po cca minute plaač:DDD
@veronika1306 je to normálne, že ťa to trápi ... ako každú mamičku, ktorá mala sekciu v úplnej narkoze ... kým sa žena k sebe normálne dostane, tak prejde zopár hodín ... ja si len pamätám, že ešte v polokome som naliehala, aby mi ukázali malého keď som už bola na izbe, hovorili mi, že donesú, až keď sa úplne preberiem, ale trvala som na svojom ... horko ťažko som rozlepila oči, pohladkala ho, ale môj prvý dojem bol taký pochybný, či je to dieťa moje 🙂 ale potom to prišlo 🙂
užívaj si bábatko a nemysli už na to 🙂
@veronika1306 no ja som mala tiež sekciu ale spinalku..malu som počula hnez zaplakať ako ju horko tažko vybrali lebo som ju mala až v krku a hegali so mnou na stole kym ju vybrali ako na zabijačke (to bolo prve čo ma napadlo ked som si seba predstavila na tom stole :D )..tiež som najprv porodila vlasy. 🙂...malu zabalili a vratili sa do minutky s nou ku mne na sál mi ju ukazat a ešte sestička povedala "tááák a ešte dame maminke pusinku :* "...nikdy nezabudnem aka bola teplučka ,,a napriek tomu aka bola rozmočena tak vonala :DDDDDDDD....ale keby o to pridem asi by som nad tym ani nejako nerozmyslala,pretože sekcia bola naplanovana,tyžden na rizikovom,mala v ohorzeni a ja nabeh na plucnu emboliu a normal porod by som neprežila,takže rata sa hlavne to že sme obe zdrave a že mam krasnu dcerku :*
tak ja som mala spinalku ale na prvy plac si spomenut akosi neviem.. len muz mi hovoril, ze ho pocul za dverami plakat ked ho uz umyvali.. ale ked ho vybrali tak fakt neviem ci plakal... mam pocit ze nie.. ale nejak mi to nechyba. teraz place az az, to mi bohate staci, decibely ma paradne 😀
@veronika1306 ahoj, tiez som nakoniec rodila sekciou po 18-tich hodinach 😒 ,so spinalkou, pocula som len ako zamravčal, maly neplakal-teda moj syn 🙂, aj manzel povedal, ze len tak parkrat mriavkol a vsetko bolo ok, len neviem preco mi ho neprilozili, ked vsetko bolo ok, aj ja aj on....hlavne ze BFHI-Ružinov BA!!! len mi strcili pred noc mravciu kuklu-tak bol zabaleny, tak som ho vycmukala na tvaricku-inak vonal ako jazmin 🙂 a dali ho prec, tiez lutujem ten zazitok z prilozenia, ktory som nezazila 😠
nemyslela som ze by som bola nestastna len ked si na to spomeniem tak mi to pride luto....ja som velmi stastna ze je malinky zdravucky a ze sa mu nic nestalo velmi ho s tatinkom lubime
Tiez som chcela rodiť prirodzene no nakoniec prvy porod spinal- to som synčeka počula plakať, ale bola to len sekunda, hned ho brali prec, potesila som sa, ulavilo sa mi ze je vsetko OK (tiez im nesiel von a mixlovali so mnou hore dolu), ale nebol to az taky emotivny zazrak, nestihla som si ho ani poriadne pozriet. Druhý cisársky celkovú anestézu (dcérka išla predčasne) a po porode som sa nebola schopná ešte dva dvi postaviť (mala som komplikácie), takže som dcérku videla až na tretí deň, to bola v inkubátore a ešte dlho si v ňom pobudla- prvý krát som ju chytila za rúčku po mesiaci a pestovala po mesiaci a pol....takže tiež sme tam čo to z tých krásnych chvíľ a dojemných okamžikov ktoré sú pri narodení diaťatka premeškali, ale nemysli už vôbec na to. Asi bol nejaký pádny dôvod na cisársky rez, nerieš to, že to neprebehlo podľa tvojich predstáv, hlavné je, že to dobre dopadlo, dieťatko máš krásne, zdravé, tak nemysli už na to čo mohlo byť, ale upriami sa na to čo je....a možno pri druhom si to vynahradíš 😉 😀
dakujem vam krasne za mile slova ale ako som uz napisala ja lubim svojho synceka a som stastna ze ho zachranili len niekedy ked si nato spomeniem tak mi pride smutno 🙂
@veronika1306 ty čo riešiš prosím ťa,máš zdravé dieťa,čo by iné za to dali....ja som rodila na sekciu a spinálkou,ale malý buď neplakal alebo ja som to nevnímala,jednoducho si to nepamätám,som rada,že je zdravý a neriešim,čo nemusím 😉
@veronika1306 ahoj veronika .... tým ístým som si prešla aj ja pri prvom bábätku ... sekciu som nechcela no chlapček bol KP-čko takže musel ísť von sekciou ..... tiež som si to najskôr brala veľmi k srdcu, že som ho nepočula prvý krát plakať a to všetko okolo .... no po čase ma to nejako prešlo .... prišli iné starosti a radosti spojené s drobcom a nejako som na to aj zabudla ..... teraz sa už vytešujeme zo všetkého nového čo sa naučí a čo dokáže
pri druhom bábätku som mala tiež sekciu no pod lokálnou anestézou takže som ho počula plakať .... no keď Ti mám pravdu povedať tak si nespomínam na úplne prvý moment - sekundu, kedy začal drobec plakať, pretože som sa počas sekcie (ako drobca vyťahovali vonku) povracala, keďže jedna lekárka ho tlačila vonku a tým mi tlačila aj na žalúdok a druhý lekár no ťahal vonku a on ne a ne výjsť .... bol aj strašne veľký ..... takže na prvé čo si spomínam bolo ako mi ho hneď po vybratí ukázali a vtedy som si uvedomila, že ho počujem prvý krát plakať .... ešte bol celý od plodovej vody a všetkého čo v nej bolo (také čosi biele) .... takže nemusíš zúfať, že si bábo nepočula prvý krát plakať .... my sme sa tiež s manželom pripravovali na to, že bude pri pôrode a všetko budeme prežívať spolu no osud to chcel inak ..... a som rada, že mám dve krásne zdrave detičky, presne ako píšeš ..... takže neboj ono to časom prejde potom už budeš len čakať čím Ťa tvoj drobec najbližšie prekvapí 🙂
Aj ja som mala ten pocit, mala som ac.cs v plnej ,a po prebratí som sa dozvedela ,že ani sním to nebolo prvé min.dobré,bol to hrozný pocit,nemohla som chodiť a on nemohol ku mne ,dodnes mi chodí hlavou "prečo???" , ale som šťastná ,že po roku sme v celku OK ,spolu ,a už si ani to obdobie nepripomínam ,podstatné je ,že sme a prvý plač doma bol aj tak najkrajší. Predpokladám, že tan pocit je len nejaký čas a potom sa vytratí, lebo deti rastú a stále niečo vymyslia čím nás odpútajú od myšlienok "čo bolo"
@veronika1306 ja som mala krasny zazitok z cisarskeho aj ked som ho nemusela mat bo vraveli ze je velke.bolo to pri mojom prvom dietati,ked mi robili sekciu bola som pri vedomi manzel pri mne sedel a ked mi ju vybrali a pocula som jej plac tak mi vysli slzy stastia,manzel zaraz fotil aj kumne mi ju dali.tam dieta neberu het tam vsetko robili na sale ze ju umivali atd.

ja som mala tiez sekciu, ale mala som spinalku, bola som pri vedomi, a pocula som ako zaplakal, aj mi ho ukazali, len som si ho nemohla prilozit, ale som rada ze je zdravucky