Prvá sekcia a druhý spontánny pôrod - je to možné?

24. jan 2020

Baby je mozne rodit spontanne ak prve dieta prislo na svet sekciou?citam diskusie a vsade pisu inak.Niekde dokonca ze ak bola prva sekcia aj druha musi byt sekcia lebo na jazdu je to velka zataz aby sa dieta narodilo spontanne.Mam v tom hokej.

terka224
24. jan 2020

Ja som pocula, ze sa moze aj prirodzene. Ale opytaj sa svojho gynekologa.
Ja keby mam nahodou druhe, urcite by som chcela akusit prirodzene

kristina2412
24. jan 2020

Záleží na tom kde budes rodit a ako sa k tomu dany lekár postaví. Niekde spontánny pôrod po sekcii uz len z princípu odmietajú,inde zase odmietajú zbytočne sekcie. Všetko závisí od času medzi jednotlivými pôrodmi,stavom jazvy a predpokladanej váhy dieťaťa. Ja som mala medzi pôrodmi 6 rokov,mala som odsúhlasený prirodzený pôrod,no nakoniec z toho bola sekcia keďže malá mala 4,5 kg.

zuzuliennka1
24. jan 2020

veru tak, ako pisu aj vyssie, je to veelmi individualne - zavisi, kde budes rodit, u koho, kolko casu bude medzi jednotlivymi porodmi, ako sa ti celkovo hoja jazvy, v akom stave bude v case porodu jazva a maternica, ... je tam mnozstvo faktorov, od kt. to zavisi. Ale nemozne to nie je, poznam zeny co po sekcii v pohode rodili prirodzene

juranka
24. jan 2020

Ja mam 3 sekcie ale pri poslednom porode mi povedali, ze jazva je super a keby nebola ina indikacia (kvoli ktorej nemozem normalne rodit), mohol by byt porod prirodzeny. Takze sa da...

terka224
24. jan 2020

A poznam jednu babu, prvu mala sekciu a dalsie 2 deti boli prirodzene. Ale nerodila na SK. A porody mala jeden za druhym (rozdiel 1,5 roka medzi nimi)
Ale je to velmi individualne

veronice
24. jan 2020

Pytala som sa svojho gynekologa po prvom porode akutnou sekciou xi musi byt automaticky aj druhy porod sekcia a povedal ze urcite sa to nerobi (aspon u neho) automaticky ze presne ako pisu mamy vyssie, je to vwlmi individualne a uvidime ake bude tehitenstvo a ako to bude zvladat jazva a podla toho sa uvidi. Tiez by som rada druhe porodila prirodzene lebo ta sekcia... No dlho aom to doslova rozchadzala a nerada by som ai to zopakovala...

romanka_369
25. jan 2020

Zalezi kde budes rodit.. Ja som rodila pred dvoma dnami v Nitre po 6 rokoch od sekcie automaticky sekciou..mohla som ist klasickym porodom ale podpisat treba papier ze na vlastnu zodpovednost ak by sa nieco stalo..

janulla1
25. jan 2020

Ja som mala prvú sekciu a po 2,5 roku nato som rodila prirodzene

tamvtme
25. jan 2020

Záleží, na akého lekára natrafis, čo preferuje... Môj prvý pôrod skončil sekciou a ešte na sále mi lekár hovoril, že nech sa nebojím, druhé môžem kľudne rodiť prirodzene, pokiaľ nebude tak výrazne nad 4 kg ako to prvé 😊

neenka
25. jan 2020

Mám kamosku, ktorá mala prvý pôrod sekciou, ale druhý mala normálne..a zase muzova sestra mala až 3 sekcie..tak si výber...podľa mňa je to individualne..niekto hovorí, že môžu byť len dve sekcie a viac nie, ale si myslím, že ich môže byť viac, lebo inak to nejde..

ivangeline
25. jan 2020

Dá sa ale nie vždy. Ako píšu ženy. Ja čakám na spustenie pôrodu a ak nič nevyskoci idem prirodzene, ak áno, bohužiaľ druhá sekcia.. (som otehotnela 3m po pôrode-akutnom cisárskom).

tosomja
25. jan 2020

@ivangeline nebala si sa tak skoro otehotniet? 😊 pytam sa, ci sa to vobec da a nie su komplikacie.

adushka020
25. jan 2020

Ja som mala prve akutnou sekciou, pri druhom bolo vsetko ok, mala som 2r rozdiel medzi porodmi, cakali sme na prirodzeny porod, aj sa rozbehol, ale babo tlacilo miesto na krcok na jazvu a ta sa zuzovala, ale ja som sa neotvarala, hrozilo, ze by to jazva nezvladla, tak to skoncilo nakoniec aj tak sekciou, cize naozaj individualne podla celkoveho stavu a vysledok aj tak 50:50.

marlenka112
25. jan 2020

Ja som tiež rodila prvé dvojičky sekciou, ďalší pôrod bol prirodzený.

petka_3
25. jan 2020

Záleží na lekárovi. Ja som mala 18 mesiacov rozdiel. Prvé sekcia, druhé normalne. Ale musela som ísť do inej pôrodnice. V našej by to bola jednoznačne okamžite sekcia.

ivangeline
25. jan 2020

@tosomja ehm, neviem, či niektorá žena takto otehotnie chcene a vedome. XD Podarilo sa.

tosomja
25. jan 2020

@ivangeline ale nemas tazkosti

ivangeline
26. jan 2020

@tosomja teraz nie, pred tým som mala akútny cisársky v 33t.. preklampsia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre