icon

Prvý pôrod sa blíži – ako zvládnuť bolesť?

10. feb 2025

Ahojte moj termin je 18.02 13.02 mam Termin v nemonici ze ak nieco nebude ok vyvolame ale obcas mavam velmi silne bolesti ale prejde to a potom uz nic velmi sa bojim porodu je to prvy porod ta bolest je velmi neprijemne neviem si predstavit ze to bude boliet viac dychanie mu nepomaha co pomohlo vam?

Strana
z4
momo00
10. feb 2025

Počúvať čo ti budú hovoriť. Bolesť sa dá zvládnuť, aj keď v tom okamžiku si to asi nemyslíš. Ale hneď ako bude dieťa na svete, tak to bude nepodstatné. Máj nachystané koleso na plávanie 😂 mne doma pomohlo. Možno sú už aj iné vymoženosti, neviem. A každá má iný pôrod. Niektoré ani nevedia, že rodia.

autor
10. feb 2025

@momo00 ja sa tak bojim snazim sa byt kludna ale ked pridu bolesti su hnusne a hneď panikarim ze toto je len zaciatok nechcem sa trapit dlhe hodiny v bolestiach to nechce kazda ja viem ale neviem ten pocit dostat z hlavy ten strach z tej bolesti

autor
10. feb 2025

@momo00 aj babo je dost Aktivne je to normalne?

momo00
10. feb 2025

Každé je iné. Možno to príde aj skôr. Hlavne myslieť na bábo ako na bolesť. Ja som po vyvolávačke v nedeľu ráno z bolesťami bola až do pondelka 13:30. Ale musíš sa nastaviť pozitívne. Nič nie je také strašné. Hlavne počúvať pôrodníka. Robiť všetko tak ako povedia. Ja som sa doktora pýtala, či by malá nemohla zostať v bruchu. Pretože za závesom chodili ženy ako na páse a ja stále nič.🤣🤣🤣 Ale za ten čas som len počúvala ako všetci hovoria aby ženy počúvali. Tak ja som sa riadila tým. A samotný pôrod nebol nič. Len to predtým. A niektoré ženy prišli a hneď porodili. Takže sa musíš nastaviť tak, že všetko pôjde rýchlo.

momo00
10. feb 2025

A aj taký sex pred pôrodom není na zahodenie. Môže dopomôcť k ľahšiemu pôrodu. Môj muž nechcel, bál sa. No ako baby vraveli, tak to naozaj pomáha

radacak
10. feb 2025

Neboj sa,zvládneš to.. každá sa bojí
Ja som si nevedela predstaviť že budem rodiť prirodzene,veľmi som sa bála.Prva sa narodila sekciou a druhú som, čuduj sa svete porodila prirodzene a to som mala bolestí jazvy počas celého tehotenstva,počas pôrodu a kontrakcii dom ju nezacitila ani jeden krát.Trapila som sa takmer 30 hodín ale stálo to zato ...išla by som do toho zas ak by bolo treba...Na konci ta čaká ten malý zázrak ktorý stojí za všetku bolesť sveta..ten môj si tu už vedľa mňa spokojné odfukuje ❤️ držím palce

liliblacky
10. feb 2025

skús sa ukľudniť nejako, lebo psychika robí veľa.. mne sa prvý pôrod zastavil práve na obrovskom strachu.. neviem, kde budes rodiť, ale ak máš v pláne epi, tak to Ti bolesť dosť usnadni.. a ja som tomu tiež neverila, ale keď sa babo narodí, všetka tá bolesť zmizne .. ja mám termin porodu až začiatkom marca ale už má 3 deň dosť trapia bolesti, len to nikdy (ani keď si viac rodička) nevieš, či to budú dni alebo hodiny alebo týždne .. ak chceš, klude napis, ak Tá nejako dokážem ukľudniť 🙂

autor
10. feb 2025

@momo00 ďakujem za pozitivny komentar budem sa snazit mysliet pozitvne a len na babo aj ked bolesti neznasam vobec dobre

autor
10. feb 2025

@momo00 pomaha proti tym bolestiam sex?

autor
10. feb 2025

@radacak ❤️

autor
10. feb 2025

@liliblacky ďakujem si velmi mila❤️ budem rodit v rakusku tu zijem epi sa chcem vyhnut ak to bude mozne bez toho rada by som to zvladla niekolko rokov som nechcela mat dieta zo strach ze nedam porod ale teraz uz len čakám nech to mam za sebou a snivam ze to bude rychle 😁🥹

miadi
10. feb 2025

@momo00 to je mytus ja som mala sex kazdy den cele tehotenstva aj v den porodu a prd to pomohlo na porod ale neuskodilo to 😂prvy trval 37h a druhy s balonikom a oxytocin ( ten som mala aj pri prvom ale aj epidural na konci ) za 4.5h . Autorka neboj sa ked budes mat pocit ze bolest je velka daj si epidural a bude ti fajn .

miadi
10. feb 2025

Ja som odolavala nechcela som epidural prvych 32h bolestivych kontrakcii az som dalej nevladala a dala si ho .. Potom som zo seba bola sklamana Akoby som nieco zle urobila pritom som si ho mala dat ovela skor . Ale kazdy porod je iny ten posledny som ani bolest necitila hoci mi porod vyvolali balonikom a oxytocinom . Maleho som tlacila 9min . A potom taka euforia ze takto by som dokazala rodit aj zajtra 😄Hlavne sa neboj ten strach je horsi ako samotny zazitok .

luteam
11. feb 2025

No ved uvidis ak nebudes zvladat bolesti das si epidural nie je to hanba. S tymi bolestami nic nenarobis musis to prezit aj prezijes. Sustred sa na predychanie pust si nejaku hudbi alebo serial alebo nieco na odputanie pozornosti a tak. Neboj zvladnes to

michaelam2
11. feb 2025

Preco nechces epi? Nerozumiem tomu preco sa chce niekto takto dobrovolne trapit ked existuje tak skvela vec ako epidural 😀

belllinka
11. feb 2025

Cudujem sa, ze takto stresujes a bojis sa bolesti, ale epidural si nechces dat. Urcite si ho vybav lebo ano, toto je iba zaciatok, tie bolesti budu ovela horsie.
@momo00 ako ti akoze sex pomohol k mensim bolestiam pri porode??

andrea2323
11. feb 2025

Na tvoju otázku existuje jedna jednoduchá odpoveď - epidurál 🙂

diewcatqoo
11. feb 2025

Napisem ti to tak, ako to je. Nie, ziaden sex, ani lanove semienka, ani malinik na bolesti nepomozu. Jedine, co pomoze, je epidural. Porod proste boli a ano, tie bolesti, ktore mas teraz, su este nic oproti tym, co este pridu. Da sa to zvladnut aj bez epiduralu (rodila som 2x bez - chcela som, ale ani raz to neslo), ale apriori by som ho na tvojom mieste urcite neodmietala, najma, ak si prvorodicka.
Hlavne sa neboj a nastav psychicky na to, ze kazda kontrakcia znamena to, ze to dietatko je blizsie k tebe. Cize ta bolest, ktoru citis je vlastne dobra bolest.

henii
11. feb 2025

Počúvaj svoje vlastné telo, kontrakcie predýchaš a samotný pôrod nebolí.

momo00
11. feb 2025

Nie proti bolestiam, ale kôli rýchlejšiemu pôrodu

andrejka1974
11. feb 2025

Ak sa veľmi bojíš bolesti odporúčam epidural mala som pri jednom pôrode a ľutovala som že som si ho nedala už pri predošlých veľmi mi pomohol

kiki68
11. feb 2025

Na bolesti si zvyknes, ono sa to stupnuje a zvyknes si na to, ze je to tak.

minesasubu
11. feb 2025

ja som sa bála bolesti (hned som pýtla epi ešte sme ani nedošli na vyšetrenie proste strach a vedela som že ked budem otvorena na viac ako 6cm tak mi ju už nemôžu dať) a nemôžem povedať že žiadne neboli ale nič hrozné a to som si dala epidurál až po čase lebo sme dlho čakali na doktorku
ale ja som mala super pôrod , uplne hladko to išlo žiadne problemy alebo extremne bolesti tiež ti to prajem všetko bude v poriadku hlavne myslieť pozitivne

autor
11. feb 2025

@michaelam2 neviem ani sama preco nechcem epi lebo vraj je to nebezpecne mozu vraj nastat komplikacie a tie vedlajsie ucinky zato sa bojim...

autor
11. feb 2025

@diewcatqoo ano som prvorodicka vraj mi mozu dat aj nejake lieky ale neviem ci tie pomozu pri takych bolestiach epi nechcem len lebo som tu vela citala ze to koncilou sekciou a presne to nechcem

autor
11. feb 2025

@henii takze to tlacenie neboli? Len ten proces otvarania sa?

autor
11. feb 2025

@andrejka1974 a boli to pichnutie? Bolo vsetko potom v poriadku?

autor
11. feb 2025

@kiki68 budem musiet porodit musim 🥹😁

autor
11. feb 2025

@minesasubu snazim sa mysliet len pozitivne a dufam ze to bude rychle neviem si predstavit trapit sa hodiny ale ak to naozaj nebudem davat dam si epi urcite samu seba nebudem tolko trapit kedze sa poznam a viem aka som na bolesti

michaelam2
11. feb 2025

Aj kazdy jeden liek ma vedlajsie ucinky a predsa ich uzivame. Ved uvidis, ale je velka sanca ze ked ti zacnu ozajstne kontrakcie tak si velmi rychlo budes epidural pytat, takze si pre istotu vybav papiere.

Strana
z4