icon

Prvý pôrod sa blíži – ako zvládnuť bolesť?

10. feb 2025

Ahojte moj termin je 18.02 13.02 mam Termin v nemonici ze ak nieco nebude ok vyvolame ale obcas mavam velmi silne bolesti ale prejde to a potom uz nic velmi sa bojim porodu je to prvy porod ta bolest je velmi neprijemne neviem si predstavit ze to bude boliet viac dychanie mu nepomaha co pomohlo vam?

snowflakenel
11. feb 2025

Ne jedna baba na choodbe povedala, ze ju to ani nejal extremne.nebolelo. .....dalo sa.zvladnit.
Druha bola uz v bolestiach este vraj na.nejakej oslave,,ked slo do tuheho, sla.rovno na salu🙂 par hodim po porpde.sa promenadovala po chodbe vysmiata.
Ja.som si ale aj tak dala.epidural.:-) 🙂 lebo sa poznam. Iz pri prvych kontrakciach ma chytala panika....takze.som sla touto cestou

terry658
11. feb 2025

Mne veľmi pomáhali afirmácie z hypnopôrodu. Púšťala som si ich pár týždňov pred pôrodom a potom aj v prvej fáze pôrodu a bolo to super.
Pre mňa bolo ťažké naučiť sa nebojovať s bolesťou ale nechať ju plynúť bez toho aby som bola v kŕči. Pri treťom pôrode sa mi to naozaj už darilo a pôrod išiel rýchlo.
A ešte som zabudla. Mala som zaplatenú dulu pri treťom a tá bola úžasná!!!!! Už by som bez duly rodiť nešla.

mabenn
11. feb 2025

Prvorodicka vyvolany porod oxytocinom po odteceni plodovej vody do 24hodin, dala som si epidural ku koncu, cely porod trval 4hod bez nasledkov...nechapem co riesis...bojis sa bolesti a bojis sa epi...tak si vyber jedno z toho...ak ratam nasledky epi tak som s nim prezila sitie a druhy den len na 1 paralene...za mna neni co zvazovat

nana8989
11. feb 2025

Mne začali vyvolávať v piatok ráno a mala sa narodila v pondelok na obed, myslela som, ze zošaliem, bolesti hrozne, ale neotvárala som sa.. Nikdy som si nemyslela, ze môj pôrod bude taky dlhy, ale prežila som to, nehovorím, ze som na to zabudla, lebo sa to nedá, ale keď som dostala malú na ruky tak sa všetko stratilo. S druhou dcérou som mala bolesti od utorku rána cca od 3:30 a narodila sa v stredu večer po 22... Neboj sa, zvládneš to tak ako každá, a hlavne mysli na to, ze ani stres tomu nepomáha, mysli na bábätko a všetko bude dobre 😍 a mam kamošku ktorá porodila do 2 hodín od začiatku bolesti, ledva stihli prist do nemocnice, takže každá žena a aj pôrod je iný 😊

maryetta
11. feb 2025

Strach je prirodzeny. Obzvlast prveho porodu som sa bala ozaj najviac. Predsa nepoznane. Ale ja som sa tak bala ze moja psychika ma totalne prevalcovala a porod bol hrozny. Dlhy. Lieky nezaberali-moje telo pod vplyvom mojho strachu odmietalo vsetko mozne. Nezabrali vyvolavacky. Nezabrala epi. Nezabrala lokalka. Proste nic!!!!

Na druhy porod som sa nastavila uplne inac. A aj bol lepsi. A treti a stvrty porod to ozaj ak by som uz 4 kusky doma nemala tak... kedykolvek. Take porody prajem kazdej.

Ozaj psychika. Tesit sa ze je to tu. Ze babatko bude s tebou. V naruci. A dychat ako ti budu hovorit. Pri prvom som len zatinala zuby cez bolest. Pri ostatnych som krasne bolest predychala.

autor
11. feb 2025

@snowflakenel a bolo po epi vsetko ok.

autor
11. feb 2025

@terry658 co to je dula?

autor
11. feb 2025

@mabenn neviem ani preco sa epi branim citam zle recenzie asi zato

autor
11. feb 2025

@nana8989 wauuu ze si to zvladla 😍 ja dufam ze v mojom pripade to bude rychle

autor
11. feb 2025

@maryetta ďakujem za radu naozaj sa velmi snazim mysliet pozitvne a zahodit ten strach

maryetta
11. feb 2025

@nana8989 ja som mala prvy porod 28hodin.
Inac vsetky 4 boli vyvolavane. Treti a stvrty boli od prvej kontrakcie za 3hodky 🙂

kiki68
11. feb 2025

Tlacenie je tlak odspodu, tam uz to nie je velmi o bolesti, to je skor divny pocit. Ale otvaranie boli, cim rychlejsie, tym moze viac boliet

snowflakenel
11. feb 2025

Ano, bolo. Plne som doverovala.lekarke. vpich som necitila,,mozno len male stipnutie. Tlaky som citila, no bolest nie. Ziadne bolesti hlavy.som nemala a to som migrenik. Dobre, ze mi ju picjli, lebo ma miseli po porode manualne cistit koli placente a tym padom som memusela do narkozy.

terry658
11. feb 2025

Dula je žena čo sprevádza k pôrodu. Moja mi prikladala horúce uteráky k hradzi a na kríže. Pomáhala sprchovať. Prosto starala sa o mňa.

lucia245
11. feb 2025

Kvalitna predporodna príprava

derdia
11. feb 2025

Nuz neries. Ked to pride jedine co budes chciet je prezit. Takze to zvladnes lebo ide o prezitie. Ja by som bez epiduralu nesla. Takze by som si ho zajednala kym je cas.

michaela329
11. feb 2025

Odtiekla mi voda, kontrakcie po 5 minútach prišli krátko potom...a rodila som nakoniec 19 hodín 🤷 Ale vďaka skvelým pôrodným asistentkam a Dr. sa to samozrejme dalo zvládnuť. Mojou "dulou" bol manžel, dala som aj Epidural - vďaka zaň, pomohol mi uvoľniť sa, keď už kvôli únave začal pôrod stagnovať, ja dom sa vďaka nemu otvorila zo 7cm na 10 konečne. Nakoniec mi žiadne prípravy, masáže, naparky nepomohli, roztrhlo ma dosť na konci, ale všetko sa to dalo vydržať. Ono si vtedy v takom zvláštnom rozpoložení, adrenalín robí asi svoje 😃 Na konci som zhodnotila, že to celé síce trvalo dlho, ale zážitok to bol pekný, nemenila by som

autor
11. feb 2025

@maryetta preco ten prvy trva tak dlho 😭

autor
11. feb 2025

@kiki68 ufff 😀 a mozem tlacit len ked som otvorena na 10 ze?

autor
11. feb 2025

@snowflakenel 👍 rada vidim aj nieco pozitivne o epi

autor
11. feb 2025

@terry658 aha ani neviem ze nejaka taka dula existuje 😀 vobec som sa neinformovala

autor
11. feb 2025

@lucia245 nechcela som sa pripovovat! Povedala som si ze vsetko naco chcem odpoved sa spytam zenskej ale ako sa to blizi vidim ze som sa mohla viac informovat a pripravit ale podľa mna sa na porod neda pripravit😀

autor
11. feb 2025

@derdia to az tak ako vidim uz deti nechcem radsej 😀

dankagirl
11. feb 2025

@diewcatqoo epodural nešťastný vyber

autor
11. feb 2025

@michaela329 Tak skúsim pri najhorsiom aj ja epi teda na bolesti Fakt niesom dobra a ma žena z dola bolesti aj po porode ? Sesternice su matky ale jedna poviem tak druha tak vraj kazda to mame ine co je pravda no takze ja musim len pockat ako natom budem ja...

henii
11. feb 2025

Mňa boleli len kontrakcie, trvali 2 hodiny. Za 2 minúty sa malý predral na svet a necítila som pri tom žiadnu bolesť

andrejka1974
11. feb 2025

Bolo to trošku nepríjemne ale pôrod bol super aj mi to urýchlilo pôrod a po som nemala žiadne problémy

michaela329
11. feb 2025

Tak máš tam ranu, samozrejme, že to bolí. Kúp si sprej na hrádzu - lansinoh, ten fajn chladí. A dermochlorophyl na hojenie. Ja som dva týždne po a už fungujem normálne, prechádzky, starostlivosť o domácnosť. Ale každá musíme pozerať hlavne na seba, uvidíš ako sa budeš hojiť, ako sa budeš cítiť - v tomto si daj toľko času a starostlivosti ako budeš potrebovať Ty.

autor
11. feb 2025

@henii to je super 😍

autor
11. feb 2025

@andrejka1974 super to sa mi dobre cita