Raw strava, vitariánstvo, vegetariánstvo v pôrodnici
Dobrý deň, chcem sa spýtať výlučne mamičiek, ktoré sa stravujú naozaj čo najzdravšie, čiže nula maso, smoothie, ovocné zeleninové šťavy, ako ste to riešili v pôrodnici, kto vám nosil jedlo a smoothie alebo ste konzumovali to čo tam bolo? Ďakujem za rady. A ešte raz opakujem, výlučne sa pýtam takýchto raw mamičiek, čo vedia, že cviklová šťava je viac ako dáky ryžový nákyp 😀
@sensen12 ja som tiez A ale mne neni nic po vajciah ani mase,skor mam pocit ze mlieko mi nerobi dobre..ael aj tak ake si si dala robit testy? povedz nieje test ako tes, a neni gastoenterolog ako gastroenterolog, mas aj take CT organov, kolonoskopiu , urobene gastroendoskopie? mas vysledok z gastra aka je tvoja sliznica a tak? pylori a take?
Som vedela, lebo prvá veta pri A je napísané, že poľnohospodári, bez mäsa a toho si sa chytila. Že aha Áno to som presne ja. Omyl
Ani nehovorte ja dnes budem mať klobásu mňam A volské oči k tomu!
@lucinka511 hej,to mam,kvoli tomu ze aj surodencom bolo zle,sme sa dali vysetrit,mne nic nenasli,az teda na to,ze som bola na protiparazitkure,a druhym zistili crohnovu,a sestra ma brutus alergiu na mlieko a histaminovu intoleranciu,skoro zo vsetkeho jej je zle,zaujimave,ze mne nic nezistili
@sensen12 stačí ti gastro a kolono a pozrieť žlčník ak budeš mať všetko OK, jedz ako len chceš. Neverím že máš veci v poriadku. Pre budúcnosť taký helicobakter neliečeny: neskôr rakovina žalúdka. Čreva? Rakovina atď atď problém len potláčaš A možno stačí dať len von žlčník A bude ok! Čo Zaha? Ok? Pochybujem.
@sensen12 tak to amte v rodine dsot zly traviaci trakt,preto ti je zle,mozno ams aj syndrom drazdiveho creva ty,ale vidis ak sestra ma histamnovu intoleranciu tk tu je maso idelana potravina lebo v nom histamin nie je inka je skro vsade hl z takych uz vyrobkoch ako salamy a sunky a syry a tak..
@sono2 my ake dokrotky sme tu:P
@lucinka511 vsak ona je nulka a maso v pohode,ale ma fakt alergiu brutus na mlieko,15 rokov bola opuchnuta a vsetci,ze nadvaha a ono to bola voda,spuchnuta z cogokolvek,co obdahovalo mlieko,normalne vysadila ale konplet vsetko,co malo stopy mlieka ci rozok,hocico a do pol roka 20 kg dole,ale chuda ma alergiu na jablka,skorica,korenie vsetko,banany,no hruza,takze je vlastne maso a prilohy
ja len tolko, ze kazdy sme iny a niekedy je lepsie pocuvat signaly tela, ako chodit po milionoch vysetreni a absolvovat desiatky testov..... ak zistim, ze mi mlieko/maso/gluten atd nerobi dobre, vysadit. A ak @sensen12 vyhovuje, ako sa stravuje, je to jej telo, jej zivot a nech uz s tym suhlasim ci nesuhlasim, jej moze byt moj ( a inych) nazor v prdeli. Takze ako pisala na zaciatku, chcela pocut nazor od ludi co maju s tymto typom stravovania skusenost, nie odsudzovanie od masozravcov atd. A nechapem jednu vec, ze v tehotenstve/kojeni sa ma jest vsetko. Teda ak mi nieco nevyhovuje/mam z toho problemy, budem to do seba trepat len koli tomu, ze to niekto povedal? Ved mozno o 10-20 rokov tu bude uplne iny nazor, lebo tak to je, vsetko co bolo "zdrave" kedysi, je uz skodlive. A co vraveli tuto vedecki ujovia, ze vajcia skodia, lebo zvysuju cholesterol, uz neni pravda, lebo zrazu zistili opak. Takze mile damy, zi a nechaj zit. Jedz co ti chuti a robi dobre, ale nechaj aj inych jest co im vyhovuje. Just my 2 cents 😅
@sensen12 jaj no tak keď máš Ok organy tak to je o inom. Tak sa stravuj, čo ti robí dobre, to je jasné. Len tak nekrm dieťa, pretože mu zvykneš rovnako žalúdok bude mať celý život problémy. Ja som akurát čítala dnes žeby deti vôbec nemali celozrnne potraviny ale biele. Že nemôžeme decko krmit ako dospelého človeka. Ale ty už jeno máš nie tak isto vieš
@obsadenemeno vôbec si to nepochopila. My tu diskutujeme. Nikto ju nenúti jesť jedlo len preto, že sa to má. Pekne komunikujeme, ak si si nevšimla.
@sono2 jj,on je ok chvaaala bohu,a pritom som cele kojenie,fakt uplne hocico,a v zivote nemal koliky,ci refluxy,proste fakt,co ine maminy riesili cajiky na brusko atd,ja nic,som nechapala,ze jak mozu mat problemy,ked my nic,a to ani odgrgovacie problemy,fakt nic,vlastne on ani negrgal,normalne sa nacical a bolo,vobec som neriesila ogrcane veci,asi to bude proste ako sa mu vyvinula traviaca sustava,neviem,proste fici
@sono2 ved aj ja len komunikujem, ak si si nevsimla..... 😉
@sensen12 moja mama hovorila to isté o mne, keď som sa pytala o deťoch ako to bude ci relux vracanie atď hovorí že ona nepozná také mňa ale dojčila málo že dala raz kašu po 3 mesiacoch, že som už iné nechcela😀😀 tatko že jedol pri mne slaninu si tak vedel vždy nakrájat na dosku, horčicu A že len ovonat mi dal, že som cucla a bola v bruchu, že trpli celý deň, že čo mi bude, že to som mala tak pol roka😀 Áno Dobrý vývin je základ. Ja som fakt po tejto stránke bez chyby. Celkovo zdravá ako buk
@obsadenemeno ano ams pravdu ale niekedy treba patrat aj po pricine ,lebo nieco s ada stravou potlacit ale nie vyliecit, a ekd je nejaky problem s travenim,nepoviem, ze po jendej potravine ale po velkom mnozstve tak by som to nebrala na lahku vahu ale vyhladala dobreho odbornika,lebo vela krat sa taketo intolerancie skoncia aj zivotom ,napr pri pankreatitide.velmi nebezpecna...asi len tak a ano zi a nehaj zi ale skus neohrozovat vlastne zdravie a zdravie svojich deti napr.A vatsinou tito vegani maju tendencie nutit tu stravu aj vlastym detom bez toho aby dali an nazor skusenych odbornikov a velakrat to aj same deti tym trpia
asi zalezi najviac na vyvine a potom aj na tom kojeni,mozno aj pretobmam citlive travenie to mi povedala zase imunologicka,co ma testovala na vsetko z krvi,ze mozno preto,lebo mna matka kojila len tri mesiace a aj to po dvoch uz prikrmovacky,tak mozno daco na tom bude,sestra sa narodila o dva mes skor a tiez velmi malo kojeba,ze tri mesiace,a tie prve dva ani sat nevedela ze len odstriekavane,tak u nej si myslim,ze ta fskt alergia na mlieko,ale taka,ze jej nspuchnu viecka a koza na tele do cervena,ze to ma chuda z toho ze sa jednak predcasne narodila a potom,ze vlastne ani riadne kojena nebola,keby si ju videla,ze do placu,ako vie napuchnut tvar z mlieka
@lucinka511 ooo,dieta zase nie,to by dom si nedovolila,nato odvahu nemam on papka co si povie,doma varime bezne tri jedla,lebo kazdemu daco ine robi dobre,by som sa bala jak cert,keby dietatu nieco bolo chybalo,toto zas neuznavam,ked detom tlacia nasilu daco,inac som jednu poznala co sice nie zdrava strava,ale ta tlacila vsetko detom,a dnes,fakt obezni tuckovia 12 rocni
@lucinka511svagrina tiež povie, že čo neje ona nedáva ani malej A že má malá V škôlke problém lebo varia klasiku prívarky pomazánky a ona ze neje lebó ona potrebuje mať pred sebou tablet A nakrájané mäsko a skoro iné nič teraz nechce. Len vajca by jedla celý chlebík vyčistí lebo ona ju tak nechá A potom je z chlebíkov humus lebo poje len čo jej momentálne chuti.
a inac,vsimli ste si kolko je fskt tucnych deti dnes,10 12 rocne a stehniska zadky maju,a to su baby,poznam chalanov co maju v 13 tich 80 kg,stehna o seba sa im tru a bexne im rodicia dsju na desiatu cipsy,chrumky,cokoladka,nehybu sa a len sa to nabaluje toto ma zaujima co budu robit o 10 rokov
@lucinka511 ale ved to vravim, ked ti tvoje tela dava signal bolestou ci inymi neprijemnymi pocitmi, nieco nie je v poriadku. Mne len vadi, ze niektori tzv "odbornici" hned zavrhuju alternativne sposoby a napchaju ta liekmi. A nesuhlasim, ze stravou sa da nieco potlacit, ale nie vyliecit. Stravou sa da vyliecit a aj sposobit si chorobu. Zavisi na strave, ze? A ja si myslim, ze ak veganom ta strava vyhovuje, jasne ze takto budu stravovat aj deti. Je to ich styl, a sama som sa stretla s detmi na takejto strave a boli normalne zdrave, a sranda, ziadne alergie alebo intolerancie.....a ako tym tie deti trpia? A preco by niekto mal nutit ludi jest co nechcu? A nemyslim si ze vynechanim masa ohrozujes zivot..... ved nasi predkovia zili takto, maso bolo tak raz, dvakrat do roka, na velke sviatky. A dozili sa niektori aj 100 rokov 🙂
A len pre info - nie som ani vegan, ani raw....dam si aj maso, aj vajicka, aj yogurt, syry milujem. Ale viem, zdravy rozum kaze jest co najjednoduchsie jedla, lebo nase telo to ma tak v genoch zabudovane z dlhej historie, ked sa ludia stravovali velmi jednoducho. Len v poslednej dobe sa robi velka veda z toho, co clovek je. A ludia citaju, pocuvaju "odbornikov"....... namiesto aby pocuvali vlastne telo a jeho signaly.
@sensen12 mi hovor. Stačí ti na kúpalisko prísť. Podľa mňa už ľudia vôbec tak nevaria ako kedysi. 16 tky sú už také ženy. To bude ale všetko dobou podľa mňa, lebo veď my sme boli nonstop0vonku. Mne keď chutili palacinky tak som ich jedla dva mesiace😀ale sme boli nonstop vonku A zase také decko potrebuje všetko aj 15tka lenže tá v dnešnej dobe priberie musí dávať pozor. Kde som toto ja robila? My sme boli aj v škole či základná či stredná také všetky rovnaké. A potom čo je anorexie atď lebo dievčatá nevedia čo so sebou. Ja som rada, že som žila dozadu mam 33 teraz je to katastrofa. No veru chcem vidieť tie dnešné dievčatá ako budú vyzerať V našich rokoch keď teraz sú buchty. To len začne po 25 ke 30 to je úplne iné ako V 20 mi stačilo jedna dve diskotéky po piatej nejesť A hned som mala dole kilá čo som chcela. Teraz musí človek zabrať roky cítiť. Ale aj tak sme na tom super. Mne sa to ani nedá sa trocha rozjem že večer klobáska sa nakrája syrik no a už mlaskame potom nejaká zmrzlina a už za pár dní som ako guľa sa cítim tak hneď to dá človek dole ale keď vidis pri Kasse kola také onaké jedlo a obezne vyložene tučné ženy katastrofa. Ja si dávam teraz pozor lebo nechcem byť ako sud takze žiadne večerné jedlo. Max ovocie.
A cvičím😀

@sensen12 ha ha ha aj ja som A😀😀😀 takže môžem len potvrdiť, že nemáš organizmus zdravý pretože ja sa stravujem ako som ti písala.