icon

Raw strava, vitariánstvo, vegetariánstvo v pôrodnici

sensen12
20. júl 2016

Dobrý deň, chcem sa spýtať výlučne mamičiek, ktoré sa stravujú naozaj čo najzdravšie, čiže nula maso, smoothie, ovocné zeleninové šťavy, ako ste to riešili v pôrodnici, kto vám nosil jedlo a smoothie alebo ste konzumovali to čo tam bolo? Ďakujem za rady. A ešte raz opakujem, výlučne sa pýtam takýchto raw mamičiek, čo vedia, že cviklová šťava je viac ako dáky ryžový nákyp 😀

sensen12
autor
21. júl 2016

@sono2 a este ake budu mat problemy s oteho,sa modry konik premenuje na imobilny konik,ved si zober,tie dnesne baby, fakt obezita a pochybujem,ze sa stravuju normalne,nielen pohyb slaby,ale sj strava,a sa divim,ze sa nehanbia tak vyzerat,fakt smutne

danieladorota
21. júl 2016

@obsadenemeno úplne súhlasím. Každý má právo sa slobodne rozhodnúť. Ja by som NIKDY na "hadicu" nešla k bežnému lekárovi. Mávala som problémy s nadúvaním, vyprázdňovaním, bolesťami brucha, veľmi často som mávala migrény, bolesti chrbta... (fakt čistý hypochonder :D ) Odkedy som vegan, nič z toho ma netrápi. To nadúvanie sem-tam, ale to pripisujem lepku, keďže ten som ešte celkom nevylúčila... Ale keď moje telo jasne signalizuje, čo sa mu páči a čo nie, prečo by som mala na silu to mäso jesť? A môj osobný názor je, že každý mäsožravý človek cíti nejaký zdravotný problém. Len si to neuvedomuje a možno, keby vyskúšal na týždeň, dva, mesiac, stravovať sa inak a hlavne sa hýbať, potom by zistil, čo je to "cítim sa zdravo a dobre!". Tak, ako každý z nás, aj ja som slobodná osoba a vládne tu demokracia (ako v čom), ale myslím, že teda, čo jem, pijem, robím je iba a len moja vec. A teda každého z nás. Len my - blbí ľudia - sa nenávidíme, hádame a neznášame iba preto, že niekto sa stravuje inak ako niekto iný.....

sono2
21. júl 2016

@danieladorota bože. A prečo by si nešla lebo čo? Mojmu mužovi takto našli helicobaktera. Stále ho pália záha občas mu bolo zle z ničoho nič. Odvtedy nemá žiadne problémy liečba zabrala hneď ďalší nález negatívny.
Milujem tieto vyhlásenia. A ešte sa tým chvál.

danieladorota
21. júl 2016

A jeden múdry človek mi povedal. Všímaj si ľudí okolo seba. Keď ich uvidíš, väčšina ide k lekárovi alebo od neho s taštičkou plnou liekov. Hlava dolu. Chrbát zhrbený. A to si hovoríme: človek vzpriamený. Odvtedy si to na ulici všímam. Predtým som to nevnímala. Asi preto, že ja som vyzerala pri chôdzi podobne. Ale skutočne je to tak. Ako nám môžu správne pracovať črevá, keď sme zhrbený a črevá nemajú priestor. Ako nás môže NEbolieť chrbát, keď vyzeráme ako "Zvonár u Matky Božej". Uvedomila som si, čo robím zle. Teraz chodím "namyslene", pozerám sa pred seba a hlavne, som vzpriamená!

danieladorota
21. júl 2016

@sono2 chváliť sa tým budem. Lebo, zhodou okolností, aj môj muž bol pred 3 rokmi na takomto vyšetrení. A tiež mu našli helika. Liečil sa rok a pol! Nič nezabralo. A viem, že jemu zabrala strava a pohyb. Nič viac, nič menej. A doteraz ľutuje, že tam vôbec išiel a nebol na tej hadici raz... Ale najviac ľutuje, že rok a pol pchal do seba odpad, ktorý mu mal akože pomôcť. Na popud lekára. "Ďakujem" pekne za takých "lekárov"!

lucinka511
21. júl 2016

@obsadenemeno no ja mam zas iny priklad z praxe,kde vegani nutili od malicka jest dedi len veganske jedla a tie deti,vsety tri do jedneho trpeli, ten stedny rozpraval len o vajickach a boli v pozade aj s vyvinom,a to si dali ti ludia zalezat aby ali dobre veganske potraviny ale aj tak to nestacilo..Deti by sa mali rohodnut sami co chcu ani to dostat z vychovy,lebo ako si to spominala co je pre jedneho dobre nemusi byt pre druheho...ja poznam viacel ludi z praxe kt zle dopadli , ze sa takto stravovali, horise su na tom muzi tych tatos trava obera o dost vela energie..ale nech si kazdy je ako che ale mna nik nepresvedci o tom ze maso e nezdrave,nasi predkovia jedli to co mali,keby mali zit na zelenine to by neprezili pri ich manualnej praci,,ja pocahdzam z oravy a ta by to nefungvalo,lebo sa robi a robilo na policah a ludia vzdy mali vajcia ,mieko maso, strukoviny zemiaky a muku,,nejedli len zeleninu,lebo by neprezili a emali by dsottok energie na tazku manualnu pracu,,takze v tom ti dovolim ti odporovat,samozrejme,ze enmali amso kazdy den ale podstatne je ze ho mali,ci uz v salnice,jaternici v udenom, obcas nalovenyhc rybach,neboli rezne ako teraz jednoduche ejdla kt zahrnovali aj zdrave strukoviny..a btw Kazdy lekar ti povie ze treba jest s rozumom ale vsetko,,,podla mna luom co sa vyhybaju maso take celkove ani zle enrobi,skor oine veci,kt sa dostavaju k anm v podobe E a kadejakyc farbiv je aj vela intolerancii a maso si to nestastne odskakalo..Skor nam skodia moderne potraviny zo supermarketoc ,modifikovane potraviny konzervacne prisady, E a kadejake ine svinstva,bohuzial

lucinka511
21. júl 2016

@danieladorota ale helikopaktera sa nikdy nezbavis ten ti uz ostane navzdy a objabi sa pri strese alebo v prechodnych obdbiach,cize asi tak a ked momentalne spi tak je zaludok dobry ale len tak lahkos a neodstrani z tela..urcite ho zhorsuju niektore jedla ako anpr kava, stiplave ,mastne a take niemoc zdrave...a hadica , velaludom napr pomohla ,tak vo vasom pripade ju asi robili zbytocne

danieladorota
21. júl 2016

@lucinka511 je pravda, že naši predkovia mäso jedli. Ale aké mäso? Také ako my z Tesca, Kauflandu??? Ťažko. Domáce je domáce. To zviera na "farmách" zomiera takou strašnou smrťou, že nie je možné, že je to mäso zdravé. Ani keby to zviera nebolo dopované antibiotikami. Čo naozaj je. Pri takej smrti, kde ho zaživa pomelú alebo ho hodia do vriacej vody, má takú hladinu adrenalínu, ktorá nám veľmi škodí. Nehovoriac o tom, že živočíšna bielkovina (v takom množstve, ako ju konzumujeme v dnešnom svete) nám spôsobujú ťažké choroby, aj rakovinu. To dokázala aj Čínska štúdia.
A ja mám zatiaľ jedno dieťa, ale VŽDY ho budem viesť k vegánstvu. Už len z hľadiska tých zvierat. A to, že dieťa sa má samé rozhodnúť a robiť, čo chce, je taká debilina, že až. To tak povieme na všetko?? Že veď sa rozhodni a urob si podľa seba. Mami, chcem drogovať. Ok, rozhodni sa. Keď to chceš, kľudne droguj. Chcem fajčiť, piť alkohol, kradnúť, zabíjať,... Dieťa máš vychovávať podľa svojej viery a vštepiť mu to, čo ty považuješ za správne. Keď dovŕši 18, nech si zmení spôsob stravovania. Ako ho vedieš/nevedieš napr. ku kresťanstvu, prečo by si ho nemala viesť aj k (podľa teba) správnemu stravovaniu...

danieladorota
21. júl 2016

@lucinka511 áno, určite ju robili zbytočne. Veľa vecí (podľa mňa všetko) sa dá "opraviť" stravou. Každá choroba. A keď sa rozhodol, že sa bude zdravo stravovať, podporovala som ho v tom, aj keď ja som ešte vtedy často zhrešila... Ale viem, odkedy sa zdravo stravuje, nepáli ho záha... Takže ja som určite zástancom - najskôr skúsiť riešiť stravou a nie liekmi a "lekármi"

obsadenemeno
21. júl 2016

@lucinka511 ako ti uz napisala @danieladorota, maso dnesnej doby nemozes porovnavat s masom ktore jedli nasi predkovia. Plne antibiotik a ktoviecoho este.
Alebo mozno si chovas doma, kurence, prasiatko, kravicku.....neviem. Kazdopadne je kazdeho osobna vec, co je a cim krmi svoje deti. A ak si poznala deti veganov, co neprospievali, no, su vegani a vegani. Ja som tiez poznala veganov, co mali stravu velmi jednostrannu, v podstate jedli 2-3 potraviny stale dokola. ale poznam aj takych, co maju pestru a vyvazenu vegansku stravu a len tak kvitnu. Takze je to zase o tom, co do tej huby kto da. Nebudem ta presviedcat, netvrdim, ze viem vsetko, pisala som uz, ze jem vsetko. Ale urcite sa citim lepsie, ked 60-70% z toho, co zjem, je zelenina a ovocie, ci potraviny co najmenej spracovane.

lucinka511
21. júl 2016

@danieladorota ale ved to som pisala , ze neni problem maso skor tie nekvalitne jedla ako ecka ,konzervy modifikovane ,soja a take veci nekvalitne kuracie maso napichane hormonmi,,ale tomusa nejako tazko da vyhnut preto je tolko traviacich problemoc,,kazdopadne maso je zdrave a treba jest vetko ale smierou aked si ako veganka dam zalezat na tom aby som si kupovala kvalitne veci ja ako oblubenkyna masa a vajec a tak si kupujem maso kt je dobre z maldeho byka vychovaneho an dedine an sene a nie na sojovych boboch....a vajcia mame domace, a preto nevidim probem clovek kt sa cchce zdavos travovat si moze vybrat kde da peniaze,ci na kvalitnu normalnu stravu alebo ale ak je vegan na vegansku..ale ja urcite sa masa nevzda lebo viem ze je dobre a urcite by som nebola veganka retoze si myslim a viem z praxe ze telu to nestaci...ale smozrrejme ty a vegani robte si co chcete,jezte co chceta aj tak s koniec koncov kazdy v chorobe o seba musi postarat sam,ci??

lucinka511
21. júl 2016

@danieladorota a btw ked si taka zastankyna zvierat aje ti luto ako ich zabijaju,som zvedava ci by som u teba nenasla jedinu kozenu vec,oapsok,gauc ,topanky, naramkove kozene hodinky a podobne to by so bola ozaj zvedava

inull5
21. júl 2016

@danieladorota pravda,pravda,pravda..

danieladorota
21. júl 2016

@lucinka511 áno, kto ochorie, je odkázaný sám na seba. A môžem vedieť, z akej praxe vieš, že telu nestačí vegánska strava?

danieladorota
21. júl 2016

@lucinka511 nech sa páči, nič z pravej kože, ani zo zvierat doma nemám... Si vítaná u nás, aj vegánsky obed ti pripravím 😉

danieladorota
21. júl 2016

@lucinka511 hodinky mám z Aliexpressu za 2,34€ - tie budú mať asi ťažko pravý kožený remienok. Gauč mám látkový a na topánky z hadej kože mi ten biedny rodičák nestačí 😀

danieladorota
21. júl 2016

@inull5 ďakujem 😉

lucinka511
21. júl 2016

@obsadenemeno to som ti pisala ze ekd sa chce clovek zdravo stravovat mal by si kupovat aj kvalitne jedlo,nie zo supermarkerov,ale ja so to mozem dovolit,lebo mame doma ozaj domace,ci uz maso alebo zeleninu vajcia a aj syry,zemiaky....ale ked uz som taky fanatik tak si na tom potrpim pretoze 90% percent zleho travenia a alergii nesposobuje ani maso,ani vajcia ale moderne supermarketove potraviny a to uz enbudem rozoberat, Ta rodina co som ich poznala,tak veganska ,praveze si kupovali dobre potraviny a menili listok,chodili do bioobchodov ,boli to nemci si to mohli aj financne dovolit,ale ,ale deti neprospievali,boli pozadu s vyvinom a ten najmladsi 3 rocny este mal pleinkua tei hovienka boli zle,neformovane a zle farbou,zapachom, mame doma deti a ziadne z nich nenosilo plenu V 3 a hovienka maju pekne a to ejdia vsetko,,,a ich dcer bola zasa pozadu so zenskymi vecami, a ten stredny len o vajickach a syre bluznil a cely den o jedle,....chudacik...a mam bratrancov teiz veganov od mala ale ti nemali energei zdvihnut vrece zemiakov, co pre man to nieje problem, take slabotinky,bieli ludia bez energie..Kazdopadne prajem ti zdrave ,vegansek zdravie🙂

lucinka511
21. júl 2016

@danieladorota nemam nic proti veganskemu obedu,no o tych kzenych veciach troska pochybujem ale ok..som zdravotna sestra, a robila so aj v oblasti vyzivy chvilku, A vyzivu sme mali aj 2 semestre an vysokej skole

danieladorota
21. júl 2016

@lucinka511 plienka u dieťaťa staršieho ako 2 roky, je pohodlnosť matky... Ale tá stolica, môže byť... Možno deťom chýbali nejaké vitamíny... A to, že boli vývojovo pozadu. Ak myslíš mentálne, to by som skôr pripisovala vrodenej vade ako jedlu...

danieladorota
21. júl 2016

@lucinka511 pochybovať môžeš, ja mám čisté svedomie. A viem, že nič zo zvieraťa nekupujem, nejem a nenosím... 😉
A ďakujem za odpoveď, o akú prax išlo. Osobne si myslím, že nie všetko, čo sa lekári učia na školách je pravda. Veľa z toho, čo mi vraví lekár (resp. vravel, keď som ho ešte navštevovala), bol len marketingový ťah. Ale teda, s istotou to povedať nemôžem, keďže som medicínu ani výživu neštudovala. Je to iba môj osobný pocit a názor 😉

lucinka511
21. júl 2016

@danieladorota tak jasne ze lekari su povatsine len ziskuchtivi a natlacia ti take leiky aby z toho amli aj zisk hl obvodaci,ti anmiesto jedneho lieku daju 3 a to viem,lebo som poznala jednu doktorku kt z toho amla dilemu,predpisat alebo nepredpisat,Tak nas vyzivu ucil velmi mudry profesor a ten nebol vegan🙂

miladka333
21. júl 2016

chori ludia

danieladorota
21. júl 2016

@lucinka511 česť lekárom, ktorí naozaj hľadia na zdravie pacienta. Len škoda, že ich je tak málo ☹

lucinka511
21. júl 2016

@danieladorota no ano asi mu chybali vitaminy,ale jedol len veganskus travu a ho matka v brusku nosila na veganskej strave,,nie vyvinovo pozadu ako dusevne ale zdravotne,a ked ti 3 rocne dieta stale rozpraa o strave a ked sa ich matka spyta co chu jest a on povie vajicka,a le ona mu ich neda lebo je vegankacize dostane na tanier nejaku zeleninu,alebo enivem co...a dieta namiesto toho aby si uzivalo detsky zivot a nemyslelo na jedlo,hovori o jedle to nie je zdrave,adobre pre vyvin .....ja som bola par rokov vegetarianka a aj eganka ,ale to bolo hroza nahorise mi robila surova strava,bolel ma z nej zaludok,teda surova zelenina,cely den nic len vsetko surove,,,mala osm aj zle vysledky krvi,,a tiez som cely den myslela na to ze by som si dale dobre hranolky a fajne pecene kuriatko🙂...le kazdopadne ty si rob co cehs ja ta nepresviedcam,ked vam to tak vyhovuje tak ok,ja mam na to iny nazor a mne vyhovuje ine jedlo.

obsadenemeno
21. júl 2016

@lucinka511 ako som uz pisala, nie som veganka, jem vsetko, a prave som vytiahla z truby tekvicovy byrek, joj mnam, mnam

sono2
21. júl 2016

@danieladorota no vidíš, ale mojmu pomohlo. Ťažko ti uverim, že bral v kuse rok a pol atb. A nemá ho Hej? Pretože, vieš ako môže dopadnúť neliečený HB.

sono2
21. júl 2016

@lucinka511 moj muž chodí pravidelne raz ročne na kontrolu samozrejme vždy na hadicu a odvtedy štyri roky ho nemá. Jasné, že sa dá vyliečiť. Len niekto má problém sa ho zbaviť. Zlá kombinácia lieku, rezistencie neviem. Ale muž sa zbavil po prvej kombinácii atb.

sono2
21. júl 2016

@danieladorota no koniec... Vsetko je pre teba odpad. Prave sa dá kvalitne stravovať, len treba na to bio mäso mať. Je podstatne drahšie. Celkovo nemôžeš nič porovnávať dobu atď čo bolo už nebude. Kedysi si kúpila len kvalitné výrobky len z kože, materiál bola len bavlna, aj jedlo bolo iné. To neni len mäso. Ale žiť sa predsa dá. Ja si práve potrpím len na kvalite. Len kožu, perie, kožušiny proste žiadne umelinky. Vlnu, kašmir, a takéto materiály. Aj doma preferujem len drevo atď.žiadny laminát.

lucinka511
21. júl 2016

@sono2 ved mozne je vsetko,ja veim ze je ho tazke sa zbavit a tam pri leicbe msui byt trojkombinacia antibiotik,ale dobre ze ho nema