Reverz z pôrodnice
Ahojte baby,moja bambulka sa narodila stredu pred obedom. Ja by som však piatok chcela ísť domov keď aj na reverz. Maličká je v inkubátore a najbližší mesiac bude. Nezvládam to tu kedže ju nemam pri sebe a nechcem tu byť bez nej. Budem ju chodiť naštevovať ❤️ Dnes som sa pýtala na reverz domov povedali že nie lebo že musim tu byť minimálne 3x24hodín a včera som rodila. Ale kedže to je na reverz tak možem odísť snáď kedy chcem nie? 🙂 ďakujem.
Skôr by som bojovala za to, aby som bola 24/7 s dieťaťom...ale na reverz môžeš samozrejme odísť a žiadne príspevky to neovplyvní. Oni len tak kecaju, zastrašujú, asi ich to baví si užívať nejakú pomyslenu moc nad tebou
@nikusa45 siroka otazka preto, lebo by sa to dalo spočítať na par prstoch ruk??
Keby sa realne nahlasovalo všetko, tak by sme sa bavili asi o slusnom čísle..
Ale k autorke.... Nie je dovod, aby ju neprepustili, ma na to padny dovod, ide za novorodencom. A ak rodila spontanne, prepokladam fyziologicky porod, nie je dovod na umele predlzovanie hospitalizacie, babo ju potrebuje a ona babo
@elizabet173 ja som bola v nemocnici kvoli inej zalezitosti a hoci sa rozhodlo, ze ukon nevykonaju, musela som vydrzat tri dni, lebo by mi dala zdravotna preplatit dva dni pobytu a pocula som to od viacerych, ze je to tak, cize neriskovala by som, ze by mi vyfakturovali cojaviem 300 e, treba komunikovat s personalom v nemocnici, aby clovek neostal prekvapeny
@abbey1 nesirim, len pisem aku mam skusenost, pisala to aj autorka, ze jej to tak bolo povedane a minimalne este jedna baba tu to pisala, vy si robte, co chcete, ja som len pisala, ze je dobre si to prezistit, ved moze tak isto autorka aj zavolat do poistovne a overit si tuto informaciu na 100%
Ja som rodila v máji 2020 plánovanou sekciou. Malého mi po pôrode vzali na detskú JIS 22km od pôrodnice. Rodila som vo štvrtok ráno o 8. A v nedeľu má lekár na naliehanie naliatych prsníkov 😀 vypísal aby som išla za malým na mamičkovsku izbu čo bola vyhoda. V pôrodnici som bola od stredy rána čiže 4 plne dní. A plánovali ma nechať po sekcii 6 lebo to tak bežne u nás robia no kvoli presunu to brali že som ostala v nemocničnom zariadení a bola som pri malom dva dni a pustili nás domov. Takže ak by autorka mohla odísť za bábätkom bolo by to naj no ak nemôže tak podpísať reverz a čakať čo z nich vyjde lebo dnes už je všetko možné. Držím palce nech ste čím skôr spolu ♥️
Na Slovensku sa za 20 rokov absolútne nič nezmenilo. K pacientom sa stále personal správa ako ku vazňom, ktorí navyše stratili svojprávnosť.
Nebuďte také po… z nejakeho lekára. Je úplne zbytočné tráviť zdravej osobe po pôrode 3 dni v nemocnici lebo… medveď. Žena len porodila, nie je chorá môže ísť domov, kedy sa jej chce, podpíše reverz a absolútne ju nemusí zaujímať, ake zmluvy sú s poisťovňami.
Ja keď som porodila v zahraničí išli sme spolu s dieťaťom domov po 24. hodinách. Keby som nechcela byť tak dlho, mohla som podpísať reverz a ísť ešte skôr, mala som kolegyňu, čo po pôrode 3. dieťaťa sa vyspala a išla ráno po 12. hodinách domov aj s dieťaťom, čo tam bude ležať a hľadieť do stropu… Na Slovensku som za starých čias trčala zdravá, so zdravým dieťaťom v nemocnici 5!!!!! dní, keby som mala ten rozum, čo teraz 1. nenechala by som so sebou zaobchádzať ako s nesvojpravnou, 2. nedovolila by som im zobrať moje dieťa z dohľadu a po 3. na druhy deň by som išla domov a mohli by sa vyhrážať koľko chcú.
Pri najstarsom (toho casu uz dospely, cize vela rokov dozadu) som odisla na reverz. V tom case pustali z porodnic po klasickom porode na 7 den, po CS na 10-ty. Tak ako ty som mala dieta v inkubatore, za ktorym ma z oddelenia nechceli pustat (blbe kecy o tom, ako su za mna oni zodpovedni a preto nesmiem oddelenie opustit a tym padom ani vidiet svoje dieta). Tak som si vypytala reverz a odisla som. Sice to bola kopa blbych reci tiez a vyhrazanie ako do rana neprezijem a pod., a tiez mi papier nechceli vystavit, ale nakoniec vystavili a odisla som. Od tej chvile som bola cele hodiny so synom, pri inkubatore a neskor uz som bola s nim. Ziadne preplacanie nakladov od nemocnice ci poistovne za prilis skory odchod, normalne vyplateny prispevok. Ale pred druhym porodom som sa poistila, aby som nemusela riesit toto opakovane, za porod som oficialne normalne zaplatila inde a bolo vybavene. Drzim ti palce, nech sa to coskoro vyriesi k tvojej spokojnosti.
@trgypadl široká otázka preto, lebo ja sa nevenujem celemu Slovensku aj nerobím to sama takze neviem prečo vás zaujíma počet, ja som sa len vyjadrila, že ako to funguje že ta podmienka musi byt splnená tak aby autorka nebola prekvapená prečo nedostala kočíkovné. A či na reverz sa to berie inak to už ja neviem na to sa musi pýtať autorka personál v nemocnici. A autorka nikde nepíše že jej vzali dieťa do druhej nemocnice, ale že ju nemá pri sebe lebo je v inkubátore. Chcela som len pomôcť autorke ale ako vidím, tu sa to neoplatí lebo ešte ja ostanem ta zlá.
@nikusa45 neviem, kde si zobrala, ze Ty si zla... U autorky nie je dovod, aby jej nebol vyplateny tento prispevok... Ja som sa len opytala na čísla, to je vsetko.... Ano čísla su podstatne, lebo keby sa tak zodpovedne k tomu pristupovalo vsade, tak stvrt romov.. ak nie viac prispevok nedostane, lebo u nich je bezne ze opusti oddelenie svojvolne, bez dietata... Co autorkin prípad nie je
@elizabet173 nikomu nič nevnucujem, ak zdravá žena chce tráviť dni v nemocnici a nechce byť radšej doma a je jej to umožnené, tak je to v poriadku, ale malo by byť v poriadku nenútiť všetky zdravé ženy tam tráviť 3 dni povinne len preto, že sú to pre nemocnicu ľahko zarobené peniaze.

@radkass997 Je to len ich špinavé zastrašovanie. Nemôžu ťa nepustiť domov na reverz. Ty nie si súdom zbavená slobody. Kľudne trvaj na svojom. Máš právo podpísať reverz a ísť domov. Celé je to šialené, že takto silou mocou držia v nemocnici zdravé ženy po pôrode a aj ich novorodencov, ak sú úplne zdravé.
Držím päste. Napíš zajtra, ako si pochodila. Držíme päste malinkej.