Rodili ste niektorá s použitím litickej zmesy?
Ahojte, chcem sa opytat mamiciek, ktore maju skusenosti s porodom pod tzv. litickou zmesou. Bolo mi to odporucene nezavisle od seba neonatologom aj porodnikom ako setrnejsia verzia epiduralu. Malo by to pri senzitivnejsich typoch odblokovat uzkost, napatie, zmiernit bolesti a dosiahnut lepsiu spolupracu rodicky. A vraj to na rozdiel od EDU nespomaluje porod, ani neprechadza placentou k babatku. Na internete neviem k tomu nic najst. Stretli ste sa s tym niektora?
Latvia - tak proč potom se potom ve všech nemocnicích (tedy ve všech, ve kterých jsem se ptala) za epi platí?
neviem 😒 v ceskolipskej sa neplati 🙂
betelgeuzz tak to ti nezaruci nikto, ani ja nie....ale urcite by som epi neodsudila, nikomu ju nukat nebudem nasilu, a vzdy je lepsia ako nejaka lyticka zmes, resp. unavena a neschopna rodicka. 😉 a odporucam prispevok od aviceny na 1. strane.....to su statistiky, ktorymi by som sa ja ako lekar riadila. lebo tie odzrkadluju kvalitu prace tej ktorej nemocnice a lekarov. 🙂
v Nemecku sa za epi tiez neplati, cize urcite to u nas nieje o biznise, je to o slobodnej volbe pacientky a ja ako lekar fakt nic z toho nemam (okrem roboty 😀 )
http://www.prelekara.sk/ceska-gynekologie-clane...
ked uz niekto chce odborne posudenie lytickej zmesi a epiduralu, co je lepsie, tak tu mate statisticky robenu studiu na rodickach 😝 je sice pisana tak ze som ju musela 3x citat ale jednoznacne vyslo ze epidural je ovela lepsi nez lyticka zmes!
latvia 🙂 🙂 🙂
annalena , ty tusis co tam stvarali s tymi vysledkami?? 😀 ja som to len zistila zo zaveru ze co je na akom mieste 😀
ak to chapem spravne, tak lepsie dat ten nalbuphine sam ako celu tu zmesku 😕
jj, 1.miesto epidural, 2.miesto nalbupine a 3,miesto lyticka zmes
podotykam si precitat kto robil ten vyskum, neboli to anesteziologovia ale porodnici!!!
som clever 😀 aj ja som to tak pochopila 😀 citala som to sice 5x ale neva, je to napisane jak hotentoto.
tak ale logika, ked uz, tak nieco proti bolesti, oblbnut ma pritom fakt nemusia 🙄 by ma inak zaujimalo, v akych davkach sa to dava.
presne nad tym som rozmyslala ze kolko coho do toho mixuju 😕 mne inak kolegyna rozpravala ze jej pri porode dali lyticku zmes (teda az teraz mi to doslo ze to hovorila o tom 😀 ), ale ze to bol uplne taky pocit ze len pozerala okolo a bolo jej vsetko totalne jedno. no ale to bolo pred asi 15 rokmi..vidim ze pokrok smeruje milovymi krokmi 😀
mna len strasne prekvapilo ze to odporucil neonatolog!! to mi nejde do hlavy...
Speciální lytická směs – Dolsin, Prothazin, Plegomazin = 4ml á 4 hod.
latvia, na Slovensku poisťovne epi nepreplácajú, je to brané ako nadštandard a preto sa za to platí, ešte sme nedospeli do takého štádia ako české poisťovne, zato lytická zmes bude isto zadarmo 😀
v mg to nemas nahodou my mame ine lieky som z toho blba 😖 som nenarocna, zeeeeeeeeee 😀 😀 😀
aj my to mame v mg 😀 😀 vydrz, pohladam ti to 😉
ilijanka 😒 no ved viem, na sk sa za to platia tazke prachy...
diiiiiiiik 😀
a vraj tie prachy idu lekarom, ani nie ze nemocnici.... 😠
hmmm, tak som nenasla 😀 asi to zavisi od "mixatera" koktejlu 😀 dolsin je 50 alebo 100mg v 1ml, takze podla hmotnosti-snad, prothazin je 2ml, asi daju 1ml a plegomazin som nasla len 5ml 😕 takze neviem 😀 z kazdeho rozka trska 😝
Tak tohle bych si při porodu nedala píchnout ani kdybych se měla posrat....to už bych fakt radši ten epidurál, i když mám za sebou dva pohodové porody bez něj. Z tohohle musí být miminko mimo ještě den poté...sajrajt, kdo vám to proboha doporučuje 😖
ja som ten clanok pochopila na prvy raz 😀 je to podla apgaru v prvej minute po narodeni mimca...takze epi vyhral 😉 a najhorsie je na tom ten koktail sajrajt...ja som rodila s epi a apgar bol 10,10,10 😝
lamia, nam nastastie nikto, ale zakladatelke tejto temy to odporucili porodnik a neonatolog 😒 ako tu jedna maminka pisala, dieta nebolo uplne "pri zmysloch", aj ked apgar malo dobre...ale v dnesnej dobe sa nejak pohynaju praktiky v porodnictve smerom dozadu.... 🙄
bibi 😀 😀 sikula, ja som nechapala velmi co myslia tym ze navyssie priemerne skore a najnizsie priemerne skore....do kelu, to mysleli ten apgar?? 😀 ahaaaaa, preto som rozmyslala ze jake skore myslia 😀 aj ked, zhodnocovali aj bolesti pred a po aplikacii, ci nem? 😕 som uz z toho popletena 😀 ale vysledky su jasne 😎
co znamena u novorodenca...nieje pri zmysloch???
No ale právě jestli myslí Apgara, tak by epi dopadlo nejhůř, protože (cituji) "jednoznačně nejnižší průměrné skóre po podání analgezie je ve skupině s epidurální analgezií". Prostě Biboone, klobouk dolů, jsi asi geniální, ale já ten článek nechápu doteď 😀 😀 😀
shaula: ano najnizsii...co znamena najlespi 😉 ...skus este 2x 😀
Jak může být nejnižší = nejlepší, když nejlepší Apgar je 10-10-10? 😕 Asi si sedím na vedení 😀
mysli sa tym najnizsie riziko,ze apgar bude pod 10 a naopak
nechapem 😕
Bibione - tak to jsi jasnovidec, protože nic takového v článku nepíšou 😀
ste ma doplietli,idem este raz citat 😉

shaula, za epidural sa neplati, ani ked o to poziada sama rodicka, opytaj sa v zdravotnej poistovni 😉 preplaca ju celu.nasa nemocnica nieje tak prachata aby epidural davala zadarmo kebyze ju celu nepreplaca poistovna 😉