Rodili ste v polohe na boku?
Ahojte, rodili ste niektorá v polohe na boku? Vyhovovalo vám to? 🙂
Suhlasim s komentarom vyssie, pre mna asi najhorsia mozna poloha. Uplne najviac mi vyhovovalo klasicky na chrbte v pololahu.
@anonym_autor ja som tak rodila. Bola som zvyknuta posledne mesiace tehotentsva lezat na lavom boku a ked som prisla zo sprchy (vycerpana po 28 hodinach kontrakcii a niekolkych epiduraloch), tak som sa len zvalila tak, ako mi bolo najpohodlnejsie a zacala som tlacit. Horna noha vylozena, porodna asistentka sa postavila tak, aby mala dobry vyhlad.
@anonym_autor ja som tak rodila. Bola som zvyknuta posledne mesiace tehotentsva lezat na lavom boku a ked som prisla zo sprchy (vycerpana po 28 hodinach kontrakcii a niekolkych epiduraloch), tak som sa len zvalila tak, ako mi bolo najpohodlnejsie a zacala som tlacit. Horna noha vylozena, porodna asistentka sa postavila tak, aby mala dobry vyhlad.
@anonym_f23d69 ja som prvú rodila na chrbte, a teda mám negatívnu skúsenosť, bolesť kostrče som mala neznesiteľnú asi pol roka, bolesť po šití bola oproti tomu nič, čo som si vytrpela s kostrčou, ešte rok po pôrode som pri sedení cítila kostrč.. šialena bolesť, prvé mesiace neznesiteľne .. sedieť mi neprichádzalo do úvahy
@anonym_192cc6 ja tiež cele dni ležím na ľavom boku 😄 ale zvažujem teda pôrod na boku alebo na štyroch
@anonym_autor ja som teraz pri tretom porode mala vyyybornu porodnu asistentku a ta sa ma vo faze tlacenia pytala ci nechcem skusit na boku, vylozila mi nohu a poviem ci, ze keby som vedela, odrodim aj deti predtym takto 😅 bol na 2x von, mala som 1 steh. Mne tiez isli bolesti strasne na kostrc a konecnik, ako ma otocila bolo to omnoho lepsie. Velmi vela robi aku mas asistentku pri porode, ja som pri tretom nemala vobec doktorku, ta sa prisla pozriet az ked som tam lezala tie povinne 2hod s malym na rukach. Takze za mna to bolo omnoho lepsie.
ja som bola skoro stale na boku, aj som mala ten arasid medzi nohami ked mi mala rotovala, ale rodila som na chrbte, na boku mi to nebolo prijemne
@anonym_autor nie vôbec a vlastne ani ziadna iná poloha okrem lezmo mi nebola prijemna
Druheho syna som odrodila na boku, uplne najlepsie to bolo. Ale mne zle pichli epidural, znecitlivelo mi ruky, nohy, prakticky cele telo. To bola jedina poloha, v akej som bola vobec schopna tlacit. Vlastne som ani moc tlacit nemusela ak to porovnam s prvym porodom. Mam pocit, ze vysiel sam.
Ahoj, pri vsetkych porodoch mi to ponukali v zaverecnych fazach, ci nechcem - ani pri jednom mi to nevyhovovalo. Pri vsetkych mi bolo najlepsie na chrbte 🙂
Najlepsie je v stoji/podrepe, gravitacia napomaha dietatu. Na youtube je video o polohach, ktore su najvhodnejsie.
Vystriedala som niekolko poloh. Pocas prvej doby porodnej som bola v podstate cely cas na boku. Ked uz islo do tuheho, rozumej tlacenie, tak som bola najprv na styroch, potom v klaku, pricom som sa drzala cela postele. V klaku mi to vyhovovalo najviac a gravitacia mi dost pomohla. Oproti prvemu porodu, kedy som lezala na chrbte, bolo toto o dost prijemnejsie.

@anonym_autor akože ak mám povedať za mňa tak zrovna na boku mi bolo úplne najhoršie. Sestričky ma tak najskôr napolohovali ale ja som nevedela vydržať v tejto polohe. Automaticky som sa sama dala do pololahu kde mi bolo najlepšie.