icon

Rodíme doma

bambino256
27. sep 2016

Ahoj

s manželom bývame v Spišskej Novej Vsi a už dosť dlhú dobu hľadám pôrodnú asistentku, ktorá je ochotná prísť k domácemu pôrodu. Termín môjho pôrodu sa blíži, ale napriek tomu ešte stále hľadám. Mohli by ste mi prosím Vás poradiť tie mamičky, ktoré riešili podobný problém a nakoniec sa im podarilo nájsť pôrodnú asistentku.

Prosím tie mamičky, ktoré majú iný postoj, aby do tejto diskusie neprispievali a nezahlcovali diskusiu svojimi názormi za pochopenie ďakujem.

s pozdravom Zuzana

laurika1517
23. nov 2016

@sardinka336 prvy porod som doma neriesila lebo som nevedela ako ho budem prezivat a ano bola som pred nim srab a bala som sa bolesti tak som chcela ist do porodnice keby bolo treba nieco proti bolesti

sardinka336
23. nov 2016

@laurika1517 sak ok, tvoja volba ked cheš rodič ,,na Evu,, ja chcem zasah aj z neba, bolest neznašam a čo by mi pomohla nejaka asistentka?Do zily ti nemoze dat nič..

beton
23. nov 2016

@laurika1517 ine zvuky sa siria panelákom... myslim, ze toto celkom zanikne. a inak sa pri domácom porode ani velmi nekrici, skor ochka atd. to len ked ta daju v porodnici do lahu a rodit, tak co ti ine ostava ako kricat....
@medulef keby zenu nedali v porodnici lahnut, tak ju nemusia zachranovat....lebo 99 komplikacii pri porode sa udeje kvôli tejto polohe, ktora je porodu uplne cudzia. a potom zachranuju a vsetci sme stastni, ze zena a dieta neumrelo. keby pri porode nelezala, tak sa nic neudeje a netreba nikoho zachranovat. lenze to by bol lekar zbytocny a nemal by koho rezat, prip. strihat :o)))

sasa1310
23. nov 2016

ja by som na toto dala normálne §. Takto zbytočne ohroziť samú seba a svoje dieťa. V dnešnej dobe, kedy je veľa predčasne narodených detí a keď rodia ženy pomaly po 30ke. Neporovnateľné čo bolo kedysi...ak by niekto s tým chcel argumentovať. Kedysi rodili 20ročné.
Toto nie je ani obdivuhodné ani nič, ale postavené na hlavu. Ohroziť dieťa, lebo "mama" chce.
To fakt neviete tie 4 dni vydržať? čo ste z cukru?
@beton kvalitný názor fakt, takže za všetko môže poloha ležmo 😀 Vtipné

beton
23. nov 2016

@sasa1310 ani nie vtipne, ale zial realita a smutne, ze u nas jej kompetentni nevenuju pozornost...

sasa1310
23. nov 2016

@beton v tom prípade sa divím, že 90% pôrodov v nemocniciach je bezproblémových 😀 Nejako to nesedí, keďže aj tie boli v polohe ležmo

laurika1517
23. nov 2016

@beton ja som v porodnici rodila v polohe aku som si vybrala a nebolo to v lahu

laurika1517
23. nov 2016

@sasa1310 vies co tu nejde o to ze je clovek z cukru. prosim menuj jedinu slovensku porodnicu kde podporuju prirodzene porody.ktora to je?

jatva
23. nov 2016

@sasa1310 odkial mas tuto statistiku? Uz len nastrih je vo vacsine pripadov nepotrebny a je svojim sposobom komplikacia. A mas kopec nemocnic kde ho robia automaticky.
Co myslis kolko je problemovych porodov doma?
Porovnaj si vypovede zien kolko maju porod ako pozitivny zazitok z nomocnice vs tych co rodia doma.

sasa1310
23. nov 2016

@laurika1517 nepoznám pôrodnice na celom Slovensku a ani ma už nezaujímajú.
Rodila som len v jednej aj to dvakrát aj to mi dvakrát išlo o život a o deťoch ani nehovorím.
A pritom to bol tak prirodzený pôrod na začiatku, ktorý sa zvrtol behom pár sekúnd a išlo o život.
Ani tá "prirodzenosť pôrodu" ti život alebo zdravie dieťaťa nenavráti. Stačí niekedy pár minút a dieťa je poškodené

sardinka336
23. nov 2016

@sasa1310 ale čo si....zaručene pracuje na porodnici tak snad vie ze za 99% komplikacii moze poloha lezmo.. 😀 😀 😀

sardinka336
23. nov 2016

@jatva a čo ti bude tých pár slovenských mamičiek čo rodilo doma tvrdit? Snad nie ze to lutuju a bolo to hrozne...objektivita na hovado...

sasa1310
23. nov 2016

@jatva radšej nástrih a 20 stehov ako mať v najlepšom postihnuté dieťa, s ktorým ako tak stihneš utekať do nemocnice.....toť môj názor.
Zdravie nie je samozrejmé bohužiaľ a aj vývojovo zdravé dieťa sa môže poškodiť cestou von. A zistí sa to až počas pôrodu, že sa niečo deje

sasa1310
23. nov 2016

@jatva pre mňa je pôrod doma to isté ako ísť s babatkom na rukách v aute bez autosedačky. Nič viac, nič menej

stanulienkat
23. nov 2016

@beton prepac a ako rodili zeny pred sto rokmi doma?? Na rebriku??? Nie, rodili lezmo, aj pred 200 rokmi rodili lezmo aj pred 500 rokmi rodili lezmo. Nie na hambalku. Len ste vsetky zastankyne domacich porodv zabudli, ze bola cca 50% umrtnost a nielen babatiek, casto zomrela aj zena. Ak nie hned, tak na nasledky. Ale aspon jej bolo doma prijemne teplucko a bola vysmiata, nie?? 😀

laurika1517
23. nov 2016

@sasa1310 prirodzeny porod sa zvrtol za par sekund? a bolo do porodu nejako zasahovane?

sasa1310
23. nov 2016
laurika1517
23. nov 2016

@stanulienkat ze odili lezmo? :D fakt? a to mas odkial? zeny normalne rodili v polohe aka im vyhovovala, napr v klaku, drepe, v stoji. vidim ze o prirodzenych porodoch a fyziologii vies figu. poloha v leze je nedoporucovana WHO a FIGO!

jatva
23. nov 2016

A preco to nenechat na tu zenu nech sa sama rozhodne? Ved vas nikto nenuti. A myslim, ze by vase argumenty domarodku nepresvedcili, ze ma ist rodit do nemocnice. Ano, rovnako to plati aj opacne. Zenu k tomu vedie nejaka vacsinou negativna skusenost s nemocnicou, strach z bielych plastov...alebo to tak proste citi. Myslim, ze by za svoje rozhodnutie nemali byt odsudzovane. Chcu pre svoje dieta a pre seba to najlepsie, rovnako ako vy...

sam2
23. nov 2016

Viete, nechcem byt hnusna,ALE ja tvrdim jedno: nech si teda maju tie porody doma. Ja by som im to povolila. Ale: na vlastnu zodpovednost, ak sa nieci poserie, no hold smola... potom im bude zdravotny personal, ktorym pohrdali, dobri? No nie, chcela si rodit doma, znasaj nasledky. Bola to tvoja volba.... a nie byt hrdinkou, byt sa do prs a potom volat na ratu... tot moj nazor

sam2
23. nov 2016

@sam2 jezis *BIT sa do prs 😂😂😁🙈🙈

sardinka336
23. nov 2016

@jatva v prvom rade chcu najlepšie pre seba, strach mame kazda to je prirodzne ...ale o zivot a zdravie dietata asi taky strach nemaju.

laurika1517
23. nov 2016

@sam2 tak fajn ale nech sa neposkytuje starostlivost ani tym co sadli opiti za volant a roztrieskali si lebku, ani tym co fajcili a dostali rakovinu plus, ani tym co sa prezierali a su obezni,maju vysoky tlak a ide ich slak trafit! nech sme fer. chlastaju, fajcia a prezieraju sa na vlastnu zodpovednost a nech si nesu nasledky. odmietam sa na ich liecbe podielat ako poistenec...staci? nehovoriac o tom, ze porod v nemonici je drahy tiez, a cim viac zasahov tym drahsi...

laurika1517
23. nov 2016

@sardinka336 tie zeny praveze maju strach o dieta a preto nechcu aby im preventivne lekari do porodu drbali.... napr pichani vody, oxytocinom, polohou v lahu a podobnymi chutovkami, len preto aby to stihli do konca smeny...

sasa1310
23. nov 2016

@laurika1517 ty si úplne mimo

sam2
23. nov 2016

@laurika1517 ja som za... aj ked porovnavas neporovnatelne, ale ok... suhlasim... ale oni hazarduju so svojim zivotom, matka rodiaca doma hazarduje aj so zivotom dietata....dned by som lekara nerobila, lebo mam pocit, ze matky vedia vsetko lepsie ako ten co to studoval niekolko rokov....

jatva
23. nov 2016

@sam2 tak zrusme zdravotnu starostlivost tym co fajcia, piju, robia nejaky sport, rodicom co davaju deti do choditok, tym co jedia udeniny, ...

sam2
23. nov 2016

@jatva zeny miesate hrusky s jablkami... ale ved si rodte kde chcete... len si znasajte dosledky same....

beton
23. nov 2016

@stanulienkat do leziacej polohy sa davaju zeny az po 2.svetovej vojne, odkedy sa presunuli porody do nemocnic. predtým lezali pri porode len prominentne zeny, ktorym pocas porodu podavali rajsky plyn a podobne latky. ked nechas zenu pocas porodu robit, co chce, tak neviem o ziadnej, ktora by si k rodeniu sama od seba lahla....
inak by nezaskodilo pozriet si aj umrtnost v nemocnici....ziadna slava teda...len sa dodrzali standardy, tak je vsetko ok.
50 umrtnost znamena, ze pri kazdom porode zomrela bud zena alebo dieta ??? 😀

@sasa1310 velmi zavisi, co povazujeme za bezproblemovy porod. ak len to, ze zena a dieta to prezili, tak ok.
@laurika1517 a kde si rodila? zatial poznam len 1 babu, ktorej sa to podarilo pri porode v porodnici nelezat. a ta si vie vypapulovat...aj pocas porodu. to maloktora dokaze. a o tom ma byt porod, ze sa mam s niekym dotahovat?

evittam
23. nov 2016

@laurika1517 Len sa vyhováraš a nič iné - sama sa bojíš rodiť doma - ak by som bola taký zástanca pôrodov doma ako ty tak mi je ukradnutý nejaký krik v paneláku....Máš len reči a "skutek utek"...... 😉
Ale to je v pohode - už tu raz bola jedna, čo všetko vedela o domácom pôrode a pôrode vôbe, nadávala na všetky slovenské pôrodnice, všade bola-všetko videla a nakoniec bola len tehotná a v živote nerodila... 😅

Mne osobne je jedno ako chce ktorá žena rodiť - ja som rodila v pôrodnici - prvý pôrod prirodzene-áno prirodzene - tak ako som chcela. Druhý pôrod akútny CR - zachránili aj mňa aj moju dcérku.