icon

Rodíme doma

bambino256
27. sep 2016

Ahoj

s manželom bývame v Spišskej Novej Vsi a už dosť dlhú dobu hľadám pôrodnú asistentku, ktorá je ochotná prísť k domácemu pôrodu. Termín môjho pôrodu sa blíži, ale napriek tomu ešte stále hľadám. Mohli by ste mi prosím Vás poradiť tie mamičky, ktoré riešili podobný problém a nakoniec sa im podarilo nájsť pôrodnú asistentku.

Prosím tie mamičky, ktoré majú iný postoj, aby do tejto diskusie neprispievali a nezahlcovali diskusiu svojimi názormi za pochopenie ďakujem.

s pozdravom Zuzana

sardinka336
23. nov 2016

@laurika1517 no vidiš...ty spominaš rada - ja spominam rada.....kazda sme to mali tak, ako sme chceli. Ja som zase nemala poziadavky rodiť 16 hodin ked nemusim, načo? - kazdemu jak je libo.

sam2
23. nov 2016

@alby2014
@sardinka336
No zeny tak potom ja som strasna mater, lebo to ze som porodila cisarsky si vobec nevycitam a teda kym som nezacala citat ze zeny su z toho ze nerodili prirodzene, na prasky, mi taka vec ani nenapadla. A teda kojila som len 3t a ani z toho nemam vycitky, satky a nosice som nepouzivala 🙈 Asi zacnem mat vycitky...
Inac moje dieta je aj napriem tymto mojim prehreskom velmk inteligentne, zdrave (chory bol za 3r asi 2x), hrave a ceckoidne 😁

alby2014
23. nov 2016

@laurika1517 problem je,ze nie kazda zena to tak chce, ja som chcela rychlo a bezbolestne. Tak ako ty mas svoje pozaidavky, tak mam aj ja a mam na ne pravo. Ale tlak na lekarov je tak silny momentalne,ze mam pocit,ze sa az zasahov boja. Moja svagrina rodila velke dieta a nasilu, ze nebudu strihat, lebo prirodzene natrhnutie blalalala, mala viac ako 30stehov a poporode sa jej bola ospravedlnit doktorka, ze mali strihnut.

Ja chudak lekarov som normalen pochopila nedavno. Ako ich musi tocit, ked vedia, ze maju rpavdu, ale zena toci stale svoje info z netu. Ja mam vystudovane dejiny s doktoratom...a teraz pred USA volbami som vela diskutovala s kamaramti, ktory na mna thaala take internetove info a hoaxy o USA a Rusku, ze som myslela, ze par ich zbijem, pristihal som sa pri tom,ze pouzivamargument,ako lekari a to mam na VS, 15 rokov rpaxe, doktorat, pracujems vedeckymi zdrojmi...tak mi k....va ver, ked vravim, ze Rusko historicky nie je spasitel. Citila som bezmoc a zufalstvo. A podla mna sa tka citia aj lekari ...

laurika1517
23. nov 2016

@sardinka336 ved iste kazdemu jak je libo...je kazdeho vec ci riskuje poskodenie dietata doma, alebo ci riskuje poskodenie dietata pri porode s medikamentami... kazdeho vec a volba 😀

marfikchov
23. nov 2016

@sardinka336 firhánky made my day... to slovo som nepočula, ani nepamätám 😀

sardinka336
23. nov 2016

@sam2 to nemyslíš vážne??? ved to určuje jeho buducnost tie prve minuty.... 😀 😀 😀 😀
No mala by si sa hanbit 😀 😀 Idem sa aj ja...

sam2
23. nov 2016

@sardinka336 uz sa hanbim. Strasne 😂😂😂

laurika1517
23. nov 2016

holky ked vas diskusia o domacom poride rozculuje naco do nej leziete? 😀 😀 😀

sam2
23. nov 2016

@laurika1517 ale preco to riziko neznizit ked je ta moznost? Rychlym zasahom je mozne zvratit mnohe veci. Takze podla mna v nemocnici riskujes menej

alby2014
23. nov 2016

@laurika1517 aby to nebol len opis, aky je porod doma super a v nemocnici smrrrrrrt, aby si nejaka zmagorena prvorodicka nemyslela, ze porod doma je samospasitelny.

sam2
23. nov 2016

@laurika1517 lebo je to diskusia a diskutujeme. Tak ako diskutujes ty... diskusia nie je len o pritakavani.... ale aj o protichodnych nazaroch.... napr.ja sa snazim pochopit pohnutky takychto zien, chcem pocut padne argumenty preco tak riskovat....

sardinka336
23. nov 2016

@laurika1517 ja som ziadne poškodenie neriskovala....moj lekar je ze top, 99,99% zien ho chvali aj tu na koniku. ...niektore chceme zasahy ak je to mozne a nevidim na tom nič zle ani riskantne...tak ako ty nevidiš na svojich poziadavkach.

laurika1517
23. nov 2016

@sam2 a zbytocnym zasahom mozes vela pokazit...napr takym pichanim vody...a ine

sam2
23. nov 2016

@laurika1517 tak dalsi priklad: mojej sestre ju prepichli, lebo maly v bruchu nepriberal. Voda vytiekla uplne zelena, hnusna, smradlava...bolo to v hodine 12... keby tak neurobili, dnes by synovec nebol medzi zivymi.... este potrebujes nieco?

laurika1517
23. nov 2016

@sardinka336 tak samozrejme, ze na tom nevidi kopec zien nic zle ked nemaju ani sajn co tie zasahy mozu sposobit. a ver ze som ich pocas tehu chcela tiez ked som sa bala. ale stacilo mi precitat k tomu nieco ...a nie cez google, ale z knih pre porodne asistentky...a uz som inak uvazovala. ale ako sme pisali, kazdy je strojcom svojho stastia... ja by som ako som pisala neriskovala urychlovanim porodu, lebo tam sa prave stava ze potom ide o minuty, ked dieta zle zareaguje na liek a stava sa to a nie malo...

marfikchov
23. nov 2016

ja poviem k tejto téme len toľko... v posledných rokoch sa okolo tehotenstva, pôrodu, kojenia, nosenia, obliekania a neviem čoho všetkého okolo dieťaťa toľko mudruje, až z toho matkám prepína... tehotenstvo a pôrod je prirodzená vec, ženy sa s tým rodia, aby priviedli dieťa na svet, naše babky ráno porodili a poobede švábku okopávali... a nezažili ani bonding, ani s balonikom necvičili, ked nedaj boh nekojili, dali pekne mlieko od kravky a deti boli viac fit, ako títo dnešní alergici... ak niekto chce rodiť v domácom prostredí, nikomu to neberiem... ten pôrod môže byť iný, nepopieram, videla som niektoré videá na nete... ale zas neviem si predstaviť, že nastanú komplikácie a teraz čo? pri mojom druhom, nemocničnom, pôrode som videla obavy v očiach doktorky, bo dieťa cez 4 kilá a nebolo otočené ako trebalo... vraj aj môj chlap sa vtedy začal báť, keď videl, že volala dalšieho lekára... áno, rodila som s oxi, čo môžem posúdiť ako dosť nepríjemná vec, a keby som mala rodiť ešte raz, čo sa nechystám, tak oxi odmietnem... ale inak plne dôverujem lekárom a pôrodníkom

bambibam
23. nov 2016

A môžem dokonca povedať ,že pri treťom trochu inom dieťati ,som po cisárskom kojila 2,5roka ,pretože som si uvedomila ,že jedna vec je nemať mlieko a druhá obetovať všetko pre dieťa.(nemal sací reflex) pre dcéry som asi bola lenivá a vystrašená keď pomrnčali. A pri Michalovi som bola šťastná ,že zaplakal Napriek zlému štartu do života je teraz úplne na nerozoznanie ako ostatné 4 ročné deti . Baby nič končím idem niečo porobiť a niekedy, kto to bude čítať sám si zváži aké riziko je ochotný podstúpiť . Veď v živote sa stane kadečo

laurika1517
23. nov 2016

@sam2 z akeho prispevku sa neda usudit nic, zelena voda je prejavom disstresu plodu, ktory mohol nastat inym zasahom predtym, napr podanim inych liekov na vyvovanie porodu. ty mas vestecku gulu ked vies ze inak by nebol medzi zivymi? odvazne tvrdenie...

sam2
23. nov 2016

@laurika1517 nedostala nic... a ty mas vestecku gulu, ze vies jej bolo? Andrejovi slabli ozvy, voda bola zelena. Lieky predtym nedostala ziadne. Alr vies co? Vidim, ze si scitana a ohladom porodu vies vsetko uplne najlepsie. Lepsie ako ktorykolvek gynekolog/porodnik, anesteziolog, ci porodna sestra...
Ja ti zelam len tolko, aby si taku skutocnu pomoc od tychto "nevzdelancov" nepotrebovala a dalsie dieta poridila v pohodli domova bez akychkolvek zasahov, presne ako pred 300 rokmi... a neprajem ti, aby si dopadla ako dopadlo velky pocet porodov tej dobe... pekny den

sardinka336
23. nov 2016

@laurika1517 pozri...čo tie zasahy mozu sposobit take strasne? Ked to robi lekar, ktorý tomu rozumie čo robi, vidi ze to moze urobit 😉 ? Všetko ma nejake rizika ok...aj tie musia knihy pre PA spomenut to je jasne. Ja som ich chcela aj cez tehu aj počas porodu a bola som poučena anesteziologom,.ale moj porodnik bol proti EPI nakolko som bola otvorena ako ,,vráta,, a povedal, ze je to zbytočne, nech si to nedavam, ze ked prasne vodu tak porodim - tak aj bolo. Dve deti mam tak odrodene a v pohode. Ziadne škodlive nasledky to nema ak sa to robi vtedy ked sa moze, resp. dieta drzia len tie obaly a krčok je ,,jak vrata,,. Prve dieta sa pytalo na svet inak.

laurika1517
23. nov 2016

@sam2 mna len prekvapuje za na konovi je kazda druha zena zazracne zachranena od smrtelnych komplikacii... to je priam neuveritelne...akakolvek debata a najde sa milion zachranenych ale takych co nemali ziadne zasahy ako safranu...asi chyba metrixu

laurika1517
23. nov 2016

@sardinka336 no ved v poriadku ale je dost doktorov co pichaju vodu ked je zena na 4cm a nie uplne otvorena...

laurika1517
23. nov 2016

@sardinka336 co mozu sposobit zasahy? no neviem napr oxytocin moze sposobit kolaps a smrt plodu v niektorych pripadoch, pripadne pokles oziev a nasledne akutny cisar a zazracnu zachranu...inak asi nic zasadne, zem sa bude dalej tocit okolo slnka samozrejme,,,

sam2
23. nov 2016

@laurika1517 chyba je v tebe, ze hladas chybu v kazdom jednom (aj banalnom) zasahu, v kazdom s prepacenim aj prdnuti porodnika... a ty nemas ziadny normalny argument, ktory by ma presvedcil o tom, ze mas pravdu. Keby si bola mudr.ok, beriem. Ale ty si len dalsia mudr.matka,ktora si nieco precita (aj ked su to odborne knihy-ty ako laik ich nikdy nepochopis tak ako studovana porodna asistentka. Tak ako samokurz uctovnictva nerobi z absolventa erudovaneho uctovnika a nie je rovny, tomu co studoval VS). Samozrejme, ze tam musia byt popisane aj rizika, tak ako na liekoch NU.... takze tolko k tvojej osobe

bambibam
23. nov 2016

@laurika1517 pri dvoch pôrodoch som nemala nič - prirodzene som v nemocnici porodila ,teda pri nástupe mi vždy zobrali krv , pri treťom všetko ináč. Takže 100 pôrodov ,100 iných situácii

sardinka336
23. nov 2016

@laurika1517 ,,moze sposobit,, to znamena aj ,,nemusi sposobit,, ale ty vidiš len to ,,sposobi,, ...to ze to čo ty pises niekedy ,vynimočne sa stalo,, neznamena ze sa to deje ako na beziacom pase. Aj Ibalgin ta moze zabit...,,moze a nemusi,,. Na 99% nezabije...percento je holt riziko...

laurika1517
23. nov 2016

@sam2 mas prvadu zasah pri ktorom moze dietatu skolabovat srdce je banalna zalezitosti ale ved nastastie su tam lekari a ti ho snad dostanu von vcas...

sam2
23. nov 2016

@laurika1517 jasne, vlastne lekar najprv to dieta prizabije aby ho mohol potom vlastne zachranit 😂😂😂😂🙈🙈🙈🙈🙈🙈 normalne neveriiiiiiim. Vies co? Prajem pekny den.... aspon som sa zasmiala

sardinka336
23. nov 2016

@laurika1517 ale nehysterči...
Tak neplat ani do zdravotky ked tých lekarov nepotrebuješ.

alby2014
23. nov 2016

@laurika1517 ok, pripustis vobec moznost,ze su situacie, ked ma ten zasah zmysel? Inak mne doktor pichol vodu, kedd som bola na 4cm a milovala som ho za to, lebo okamzite prestali krzive bolesti a presli bolesti do brucha, co sa dalo pod sprchou teplou super zvladnut.