icon

Rodíme doma

bambino256
27. sep 2016

Ahoj

s manželom bývame v Spišskej Novej Vsi a už dosť dlhú dobu hľadám pôrodnú asistentku, ktorá je ochotná prísť k domácemu pôrodu. Termín môjho pôrodu sa blíži, ale napriek tomu ešte stále hľadám. Mohli by ste mi prosím Vás poradiť tie mamičky, ktoré riešili podobný problém a nakoniec sa im podarilo nájsť pôrodnú asistentku.

Prosím tie mamičky, ktoré majú iný postoj, aby do tejto diskusie neprispievali a nezahlcovali diskusiu svojimi názormi za pochopenie ďakujem.

s pozdravom Zuzana

laurika1517
24. nov 2016

@evittam ale sak to nepochybujem ze sa da aj bez neho... mne to vyhovovalo nacvicit ako tlacit

sam2
24. nov 2016

Ja stale cakam odpoved v com je ten vztah iny... ako seriozne ma to zaujima. Lebo ked uz nieco taketo nieco povie, nech mi to teda aj odovodni

sono2
24. nov 2016

@sardinka336 proste že nie. Že je pri reznej rane viac krvi viac poranenia, že sa reže zbytočne hlboko a ja neviem. Proste som to tak aj čítala. Logicky je to tak, že rezna lepšie, ale oni maju skúsenosti. Aj kamarátka tak rodila vo Švajčiarsku. A myslím, že som to čítala nemecku štúdiu, takze pravdepodobne Slovensko je na tom ináč. No znie to,že si mala vybaveneho doktora. Tu to stojí majlant. Ja som proste Neni ochotná dať 1500 euro doktorke.
Sú tu pôrodné asistentky ale samozrejme aj doktori. Tak. Mala zlú skúsenosť. Veď xx žien sa trápi 12 hodín veď to Neni žiadna novinka. Aj si ich nevšímaju aj čo.
Samozrejme každý túži po rýchlom pôrode aj ja.😀 ja som kúpila aniball takze som celkom zvedavá ako to dopadne. Ja som vybrala inú pôrodnícu práve pre húf takýchto dievčat A možno už zmeneným prístupnom neviem...

evittam
24. nov 2016

@laurika1517 A zase pretáčaš veci čo tu niekto napísal. Tu nikto netvrdí, že zahraniční lekári sú blbí - ty to stále tvrdíš o slovenských lekároch a že sme tu 100rokov za opicami a vyzdvihuješ tu nejakú zahraničnú odbornú literatúru.....Vieš ty vôbec koľko máme my kvalifikovaných odborníkov? Koľkí odišli do zahraničia a sú uznávanými odborníkmi a kapacitami? Koľkí slovenskí lekári chodia na požiadanie napríklad operovať do zahraničia? Možno tie tvoje odborné zahraničné štúdie vypracovali naši slovenskí lekári a ani o tom nevieš..... Jáááj, sa tu oháňaš svojimi odbornými znalosťami ale pri tom je to len tvoj čistý fanatizmus. Ale aj na takých slnko svieti. 😉

laurika1517
24. nov 2016

@sam2 pri psychologickych vyskumoch preukazatelne zistili ze reaguju rychlejsie na poziadavky dietata.

evittam
24. nov 2016

@laurika1517 A akože ak si si pchala do svojej ....nejaký balónik tak akože nebudeš musieť vôbec zatlačiť, hej? To dieťa vykĺzne samo?

laurika1517
24. nov 2016

@evittam tak vies ako mas tlacit. skratka som vedela co ma caka to je cele. nikomu to nenutim. mne to pomohlo. vedela som ze skratka bez zranenia prejde

evittam
24. nov 2016

@laurika1517 Hmmm, už aj psychológiu tu máme. Ty sa fakt neskutočne nudíš na tej MD, že?
@sam2
@sardinka336 Baby, to chce kávu a niečo dobré k tomu...Tu sa ešte toho dozvieme.....že vlastne my bez týchto všetkých poznatkov, ktoré má dotyčná a bez toho aby sme porodili niekde v lese bez nejakého zásahu cudzou osobou sme vlastne ani prirodzene neporodili, ani prirodzene neboli tehotné a už vôbec nemáme prirodzený vzťah k svojim deťom.

sam2
24. nov 2016

@laurika1517 ako rychlejsie,hm? Ako to ovplyvni ich vztah. Ako to z dlhodobeho hladiska obplyvni vztah matka-dieta? A to boli u kazdej alebo je to statisticky vybrana vzorka? Lebo toto je take tvrdenie, ze az. Mna sa napr.nikto nepytal ako rychlo reagujem na pocity svojho dietata. Ci za 5s alebo 10s... mna tvoja odpoved neuspokojila, lebo je nedostatocna a podlozena tvrdenim jedna baba povedala a americky vedci zistili ze,...

sam2
24. nov 2016

@evittam podla mna sa tu dozvieme, ze sme vlastne ani neporodili a deti ani nemame 😂

evittam
24. nov 2016

@laurika1517 Veď aj ja som vedela ako mám tlačiť - aj bez nejakého balóniku. Ach, niekto vymyslel nejaký balónik a ženy hurá kupujte lebo bez toho to nepôjde.......a zase sa ten čo to vymyslel len smeje a "mydlí si ruky" ako dobre zarobil..... 😉

evittam
24. nov 2016

@sam2 No, aj to je možné.....Ale pekne si to napísala - vlastne celé toto tu je o tom...."americký vedci zistili, že...." 😅
Lebo tí slovenskí sú úplní chudáci a vôbec nemajú nové poznatky a ani technológie a ani nič iné.....

laurika1517
24. nov 2016

@evittam ved si to nikto kupovat nemusi samozrejme :D ja som bola rada ze som vedela dopredu aky to bude pocit a nemusela som sa bat ze ma to prekvapi. ja sa zase divim inym blbostiam co matky kupuju ci uz pre seba alebo pre deti 😀

sam2
24. nov 2016

@evittam vies, ja som clovek, ktory ked polozi otazku ocakava aj komplexnu odpoved. Nestacia mi omrvinky. Taktiez ked uz nieco vypustim do eteru a hram sa na mudru a studovanu viem odpovedat na vsetko, viem svoje tvrdenia podlozit a obhajit si svoj nazor. A tu som sa nedozvedela vobec nic, nic co by ma presvedcilo co i len zamysliet sa nad tym, co tu je pisane. Nemam fakty, nemam tu podlozene tvrdenia (mamila pre mna nie je doverihodny zdroj informacii).. aj by mi tu predlozila nieco, co by malo vahu, ak by sa tu vyjadril niekto kompetentny, tak som ochotna priznat, ze som sa mylila a ma pravdu... ale takto su to pre mna slova fanaticky, ktora si precita par knih a uz je z nej studovany clovek v obore

evittam
24. nov 2016

@sam2 Maximálne s tebou súhlasím..... 😉 Nič dôveryhodné sme sa tu nedozvedeli. A o mamile som už svoj názor napísala.....
Ale ona je odborníčka na viac vecí......Napríklad na to ako dlho a do kedy spávať s dieťaťom v jednej posteli, prečo ho "neodkladať" do škôlky a iných zariadení a podobne..... 😉

sam2
24. nov 2016

@evittam aaha, to som nepostrehla. Jasne, supermatka roka 👍🏻

evittam
24. nov 2016

@sam2 Bola mi niečím povedomá - tak som si to našla - čo teda bežne nerobím - nemám na tom vôbec žiadny záujem ale no - nedalo mi... 😉

sono2
24. nov 2016

@janinah tak žeby som šla rodiť na sk kde ma preventívne nadstrihnu😀veď mne je jedno ja som len reagovala ako to je tu, lebo o tom viem, žijem tu. Takže žiadna štatistika ale také metódy.

evittam
24. nov 2016

@laurika1517 A inak ja reagujem na požiadavky svojich detí na základe toho ako to vyslovia a povedia a nie na základe toho, či som ho videla hneď ako sa narodil alebo až neskôr. To v tej štúdii nebolo? 😕

moni244
24. nov 2016

@laurika1517 ty aj čítaš čo píšeš? ty si tak zaťažená voči lekárom, všetkému, že je to až nezdravé, každej, čo ti napíše svoju komplikáciu pri pôrode, máš trápny argument, že za to môžu doktori, ty máš vešteckú gulu, že všetko tak dokonale ovládaš a to tvoje porovnávanie zo zahraničím je smiešne, zatiaľ čo západ mal na pokrok xy rokov, slovensko bolo zahrabené v komunistickom režime. Tak čo očakávaš, zázraky? že padol režim a všetko bude hneď zázračne také ako na západe? tliachaš tu totálne ničím nepodložené bludy a akurát môžeš prvorodičky vystrašiť z pôrodu

sardinka336
24. nov 2016

@sono2 nechcu pokazit WHO štatistiku... 😀 😀
Ja som mala lekara zaplateneho, stoji to 300 eur...ale on je aj moj gynekolog a pracuje aj ako porodnik. Ked sa o teba stara cele tehotenstvo tak je to najlepšie. Ja som nemohla pouzivat anibal nakolko mam krčok čo drží na ,,heslo,, takze som nič neriskovala, porodila som v 37 tt. takze som rada ze som ako tak donosila.

janinah
24. nov 2016

@sono2 pôrodné poranenia-natrhnutia boli moja otázka na špecializačnom odbornom štúdiu na konečných skúškach pred odborníkmi z gynekologie /slovenskí lekári síce,ale iných som nezohnala 😉 /,sú 1.-4. stupňa,nebudem sa tu rozpisovať,ale tie poranenia sú až po potrhanie konečníka,hlbokých štruktúr,zle sa šijú-viac vrstiev,zle sa hoja, jazvatejú...a môžu mať trvalé následky pre ženu aj v sex. oblasti...takže oproti tým rizikám je "preventívny" nástrih malina...a tým končím, osobne mi je jedno,ak niekto rodí hoc v lese pod stromom ak chce,ale netreba písať čo som kdesi čosi začula a vydávam to za pravdu na fore,ktoré číta kopec rodičoiek a môžu uveriť somarinám

sisaka
24. nov 2016

@janinah nemam chut sa tu zapajat do tychto zabomysich vojen, ale toto musim komentovat. Tiez som si myslela, ze rezna rana sa hoji lepsie, mozno to v niektorych pripadoch plati, ale urcite Nie pri nastrihu. Odbornici sa zhoduju, ze roztrhnutie sa hoji lepsie ako nastrih, ak Ta zaujima preco, pouzi Google. JA mam od posledneho porodu vyse 8 rokov, takze detaily si nepamatam, ale kedze na Slovensku sa strihalo a tu v Kanade sa to rutinne nevykonava presne na to som sa pred porodom pytala svojej porodnicky a bolo mi vysvetlene aj preco (zial uz si dovod nepamatam) takze nejde o ziaden blud, ani vyplod naturalnych rodiciek

uhnakova
24. nov 2016

Baby, kaslite na to, klidek, netreba reagovat na vsetko, kazda mame svoju pravdu, netreba za to hned cloveka zhovadovat. Takze hlavne pokojne 😎

alby2014
24. nov 2016

No ty si sla dve hodiny po prode sama ?????? S dietatom? Mna dve hodiny po extremne lahkom porode bez poraneni odniesli na voziku s tym, nech nevstavam, nech sa nespusti krvacanie, sestricka sla so mnu preventivne do sprchy.... stale sa pytali, ci sa mi netoci v hlave, nemam tmu rped ocami.... A to bol mega lahky porod, mega...mala som pocit,ze by som to zvladla sama v pohode, ale spatne ocenujem, ze tam niekto bol.... lebo ty si v euforii a fakt vela veci neodhadnes. Inak to bolo v "hnusnej slovenskej nemocke, kde su lekari 100 rokov za opicami"

gumimaci
24. nov 2016

@janinah prosim ta kedy si mala tie skusky? lebo presne tieto davno vyvratene teorie su dost stare 😝 dokonca sa uvadza, ze preventivny nastrih je skodlivy!

alby2014
24. nov 2016

@gumimaci takto dievcata, preventivny nastrih nie, dokonca natrhnutie 1-2 stupna, kedy ide naozaj po povrchu ...je lepsi. Ale ziadna z vas nechce potrhanie a rupturu 3-4 stupna, kedy mozes skoncit na plastike konecnika,alebo horsie. Tam je nastrih zmysluplny. Problem je, aby doktor videl, kedy to hrozi a zabranil tomu, to ze sa niekedy strihalo preventivne je fakt, to ze je to vyrazne na ustupe je tiez fakt.

gumimaci
24. nov 2016

@alby2014 bohuzial stale sa niekde robi preventivne, to je hrozne. Ale verim, ze uz je vela lekarov, ktory sa vzdelavaju a prehodnocuju svoje postupy. nedavno som citala rozhovor s mudr Zahumenskym, on povedal, ze proste lekar si da indikaciu vzdy, nikdy neprizna, ze to spravil lebo sa to tak kedysi naucil... 😢
Ja som rodila v porodnici v CR kde uz zaviedli restriktivnu politiku nastrihov a som rada lebo som "vyfasovala" poranenie perinea Istupna, cize do tyzdna som bola fit . Presne toto sme sa s porodnikom dohodli, kym to bude male poranenie, tak sa nestriha. Tiez povedal, ze sa to bude lepsie hojit.
Ale proste kym budu u nas zdravotaci tvrdit aky je ten nastrih fasa super , tak sa nic nezmeni... 😔

gumimaci
24. nov 2016

@alby2014 btw aj ja som si tam babatko odtlacila sama na izbu 🙂 pripadala som si jak superzena 😀 PA isla celu dobu za mnou neboj a pytala sa ma ci som ok, a niesla mi kufor 🙂

sono2
24. nov 2016

@sisaka no ved som už spomenula x ty štát plus ty si dodala Kanadu a stále to bude všetko zlé, lebo na Slovensku atď.