Rodíme doma
Ahoj
s manželom bývame v Spišskej Novej Vsi a už dosť dlhú dobu hľadám pôrodnú asistentku, ktorá je ochotná prísť k domácemu pôrodu. Termín môjho pôrodu sa blíži, ale napriek tomu ešte stále hľadám. Mohli by ste mi prosím Vás poradiť tie mamičky, ktoré riešili podobný problém a nakoniec sa im podarilo nájsť pôrodnú asistentku.
Prosím tie mamičky, ktoré majú iný postoj, aby do tejto diskusie neprispievali a nezahlcovali diskusiu svojimi názormi za pochopenie ďakujem.
s pozdravom Zuzana
@marfikchov co si, drbe nam vsetkym co dobrovolne sfetujeme seba a aj dieta.... no neviem, ale pri mojom porode mali asi slaby matros alebo co 😂😂😂
@apollo13 Stále otáčaš moje slová ako sa ti hodia. On nenaordinoval oxy kvôli slabým ozvám malého ale kvôli tomu aby som čím skôr porodila.......Ale to ty ako "fundovaná odborníčka a študentka Googlu" určite veľmi dobre vieš. A týmto tvojim spôsobom vyjadrovania a podsúvania niečoho niekomu čo nenapísal sa len zosmiešňuješ. Pekný deň ti prajem.
@sam2 Aj pri tvojom? Tak sme minimálne dve - vôbec som nebola zfetovaná či čo to tu odborníčka na pôrody vypisuje.....normálne som bola pri vedomí, "užila" som si dokonca vnútorné šitie - môj muž dokonca tvrdí, že sa mu zdá, že ma to hádam bolelo ešte viac ako pôrod. 😅 😉
A určite som si užila svoje dieťa hneď po pôrode - našťastie zdravé a v poriadku.
hehe vidim ze je tu zabava 😀 😀 😀 😀 😀
@apollo13 Dieťa malo problém, že malo pupočník okolo krku, bolo treba dostať ho čím skôr von, CR už nebol možný. Ale kto nechce ten nepochopí a ty s tvojou inteligenciou ako vidím tiež nie - pretože to čo som urobila je podľa teba neodpustiteľné a neviem čo. Mysli si čo chceš. Je mi to fakt jedno - nejaká imaginárna postavička na MK, ktorá si o sebe myslí neviem čo lebo porodila inak a iba tak to bolo správne, mňa vôbec nezaujíma. A ja som verila svojmu pôrodníkovi, ktorý moje dieťa zachránil. Bodka.
Inak len tak pre zaujímavosť - ty by si odporučila čo - čakať kým sa ti dieťa zadusí - niekoľko hodín kým porodíš v ukrutných bolestiach, možno mŕtve dieťa?!
@evittam kašli na nu, odbornička z gugla čo prečitala par kniziek o porode a uz je odbornička, pritom o EPI zaklada temu...ved načo ked tomu rozumie? Ale inak sedi niekde v kancli a ťuka do PC pri najlepšom....aelbo je na RD...hééérečka.
lekar jej vyriešil ,,jednu komplikaciu,, čize tam jej bol dobry tam uz zasah nevadil,, a tu bude plkat podobne ako tá nadhera vyššie čo od 6 mesačneho dietata odišla do prace i kolko mesačneho nechce sa mi to hladat ale pamätám si to hlavne ze mala bonding a dieta sa jej priplazilo k bradavke ale to ze ho po par mesiacoch nechala bohvie kde tak to jej dietatu uz určite nevadi - super matka roka! Posielam metál aspon takto cez PC...
@evittam ale vies co je na tom vsetkom najhorsie? Ze buduca prvorodicka, ci cerstva matka si toto vsetko precita. A staci ak je malinko citlivejsia a babyblues jak vysite, lebo ona porodila cisarsky, s epiduralom, bol jej podany oxy, nedari sa kojit (pripadne nekojila min 5rokov)... preboha, co som to len tomu decku vyviedla, ako mohla byt tak neskutocne sebecka. Jezis, ani bonding nebol, teraz co. Boze, co len z toho dietata vyrastie? Nase vztahy su nenavratne rozvratene....
chapes to? Vsak toto je uplne chore... proti logike....
@apollo13 nie, mali ho tam nechať, nech sa derie von ako len chce, hlavne prirodzene
@evittam pupocnik okolo krku na 30% deti ale no dobre...
@laurika1517 A? Čo teraz? Čo si tým chcela povedať? Si prečítaj čo som napísala a už ma neotravuj tými tvojimi bludmi. Ja asi viem čo bolo pri mojom pôrode prvoradé a ako to všetko prebiehalo? Ale ty to vieš určite lepšie.
@stevvvka Vies, to sa da lahko vyriesit, my sme pod plachtu natiahli foliu, aby sa neznicil matrac a plachtu s uterakmi rovno potom supla PA do pracky na 90 stupnov, niezeby tie veci boli nejako extremne spinave....ale kym som sa spamatala, uz vsetko viselo a susilo sa. Strasny problem pri tom vsetkom 😀
@evittam Chcela tym asi povedat to, ze samotny fakt, ze je omotany pupocnik okolo krku este nemusi byt problem. Skuseny clovek pri porode, ked dietatko vychadza, to v spravnej chvili odmota. Ja sama som sa pred porodom pytala, ze ci to na UTZ mozu pozriet, ci nie je nahodou omotany, lebo som asi citala vela konika a gynekolog mi povedal, ze to nepozeraju, lebo to ma kopec deti (mozno tych 30%, neviem!) a iba zriedkavo je to problem. Takze vediet to dopredu nema ziadnu vypovednu hodnotu, podla jeho slov.
@evittam aj moj druhy syn mal pupocnik okolo krku, 2x, ale nebolo treba nic urychlovat kvoli tomu. Mame to aj v sprave, skore mal 10/10/10, pediatricka este tam v nemocnici mi povedala, ze sa tak naozaj rodi vela deti.
Ja len nerozumiem naco sa hadate, kazda zena je ina, kazda ma ine prezivanie a ak jednej vyhovuje medicinsky porod je to ok, ak je ina spiritualne zalozena vnima to inak, tiez je to ok.
@gumimaci hej, spiritualistky sú fajn, na čele so Šuvadovou...
@marfikchov ale zas preco hned taky extrem 😀
Baby, nic v zlom, ale ste dost mimo s tym, ze kto je lepsia matka podla toho kto ako porodi. Ste sa zblaznili tu, tie co to spominate?
@gumimaci to mi vždy vybehne z tej šedej kôri, ked počujem slovo spiritualita 😀 to taká asociácia 😀
@bluka2 to povedala apollo13 stranu dozadu..prečitaj si..či mam kopirovat ?
@bluka2 Moje nervy - ani ty nechceš pochopiť, že môj syn sa dusil?!!!!!!! Mala som pri pôrode najlepšieho pôrodníka akého som len mohla mať. Lekár s 20ročnou praxou, perfektný odborník......Ale to je jedno - proste urobil to čo urobiť mal. Hotovo. Bodka. A kto nechce nepochopí - ja som nechcela ohroziť svoj život ani život svojho dieťaťa .
@gumimaci Ja sa tu nikde nehádam - ja len diskutujem. A hádajú sa tú iné ženy, ktoré si myslia, že len ony majú pravdu a nikto iný a že nič iné neexistuje a nie je správne len to čo píšu ony - ale sú v konečnom dôsledku falošné ako matka Tereza.
Fakt zbytočná debata. Ja rešpektujem rozhodnutie a názor každého. Nech sme sa každá rozhodli rodiť ako sme chceli - je to vec každej z nás a nie, že mi tu bude nejaká "študovaná googlistka" vypisovať, že som ohrozila svoje dieťa a spravila som mu niečo zlé....To je celé.
@sardinka336 Nie v pohode, az tak ma to nezaujima, je to odveci, nech to povedal hocikto

prepáčte za výraz, ale niektorým tu už ozaj drbe 😀