icon

Rodíme doma

bambino256
27. sep 2016

Ahoj

s manželom bývame v Spišskej Novej Vsi a už dosť dlhú dobu hľadám pôrodnú asistentku, ktorá je ochotná prísť k domácemu pôrodu. Termín môjho pôrodu sa blíži, ale napriek tomu ešte stále hľadám. Mohli by ste mi prosím Vás poradiť tie mamičky, ktoré riešili podobný problém a nakoniec sa im podarilo nájsť pôrodnú asistentku.

Prosím tie mamičky, ktoré majú iný postoj, aby do tejto diskusie neprispievali a nezahlcovali diskusiu svojimi názormi za pochopenie ďakujem.

s pozdravom Zuzana

tutu_1
4. dec 2016

@gumimaci Ešte som neni na 100% rozhodnutá. Ale po rozhovore s Dulou som sa musela držať aby som neplakala. Jedine co by som chcela je láskavý citlivý prístup. No z každej strany počúvam priprav sa na to, a na to. Najradšej by som utiekla do CR. Ale to tiez nie je riešenie.

@katrin21 A porod si mala bez akýchkoľvek medikamentov ?
Ja nepotrebujem farebnú izbu. Možno širšie pôrodné lôžko kde sa nebudem báť, ze spadnem z metrovej výšky. Potrebujem pokoj slušne správanie. Nie tu aroganciu a povýšenectvo zo strany personálu. Väčšina z toho nestojí nic, je to o ľuďoch. Ale keď čítam co zažívajú ženy za výsmech ak prinesú pôrodné priania, ako zakazuje zatvoriť dvere PA lebo medveď. Uvažujem kde to sme ?
@gumimaci Presne tak. A mnoho žien to dusí v sebe, boji sa o tom hovoriť, veľakrát sa za to hambia. Veľa žien ma z toho popôrodné depresie. Najhoršie je, ze celé to stojí a padá na ľuďoch. Ten prístup nestojí ani euro a dôkaze dať tak veľa.

alexandraalexandrova
4. dec 2016

Aaaa, stara dobra @aristka a jej agresivne a posmesne komentare 😉
Nuz, obe vieme ze s tebou diskutovat je zbytocna strata casu, takze ak tuzis po hadke, skus to u manzela, ja ti na to nenaletim. Napisem len tolko ze sa mylis, na verejnom fore mam plne pravo napisat svoj pohlad taky, aky je...a podruhe ty mi tu nemas co vykrikovat ze nemam medicinske vzdelanie, lebo ho sama nemas. Si taka ista OBYCAJNA sestricka ako ja, len s tym rozdielom ze ty sa tu hras na odbornicku na vsetko, kym ja tu potrebu nemam. Takze... 😉

tutu_1
4. dec 2016

@alexandraalexandrova Ďakujem ze si prispela ❤️

aristka
4. dec 2016

@tutu_1 inak cs v spinalke sa u nas robia ,len akutne kde ide o sekundy sa uspavaju alebo ked rodicka odmietne spinal ,otecko pri porode ,casto nemozne ,kedze gyn.operacky tj.sekciove su casto prdince a otecko by videl az na oper.pole ,plus casto aj pri spinale mamicky padnu do hypotenzie a nie je cas riesit otecka ,plus mamicka babo vidi a za dverami aj otecko foti a pestuje...a za mna ,laik nema co robit na operacke ,ide o brus .operaciu a samotna rodicka casto tazko znasa ,co pocuje ,jednoducho je to pre silne zaludky ak viem ako chlapi padaju ako hrusky...

aristka
4. dec 2016

Precitala si si svoj prispevok o tom ako nemaju postupovat dr.,ved to pises ty ...nemas na to skolu,zodpovednist a posudzujes co ma a nema dr.robit a dovolis si to bez adekvatneho vzdelania a skusenosti ...prave to ,ze nemas vzdelanie nemas absolutne pravo riesit medicinske ukony a tak isto predpovedat co ako dopadne ,kedze my ty vobec nevieme kazuistiky ...takze jedine kto sa tu hra a mudruje si ty ...inak u kocha hladaju nonstop porod.asistentky ,mozes sa realizovat...

tutu_1
4. dec 2016

@aristka máš zákaz prispievať do takýchto tém, takze ktokoľvek ta môže nahlásiť adminom a dobre spraví !
A trepeš dve na tri. Keď mi bol anestéziológ pri hlave nemohol dovidieť na operačné pole. Takze ak by otec sedel pri hlave na operačné pole by nedovidel. Aká si to teda sestra keď to nevieš ? Mne syna ukázali na dve sekundy. A to mi malo stačiť ? Môjmu doprovodu - mame ho nedali ani do rúk. Ja som laik veď ja sa tu nabúcham do pŕs ze som študovana mudr, ale ani ty nie si lekárka, nemáš take vzdelanie. Si LEN obyčajná sestra. Navyše arogantná a neempaticka. Nechápem ako môžeš byt v zdravotníctve. Ani sa nečudujem ze to naše zdravotníctvo vyzerá ako vyzerá keď su tam ludia ako ty a kvôli nim odchádzajú ludia ako alwxandraalexandrova.
Dúfam, ze nikdy nebudem mat tu česť ta osobne stretnúť.

aristka
4. dec 2016

@tutu_1 mam za sebou sama sc a zakazdym som isla do hypotenzie ,plus som dost krvacala ,takze namiesto pol hodiny ,moja sekcia trvala vysse hodinu v malej operacnej sale s velkym operacnym vykonom ,ci sc je ,nie je to kozmeticky zakrok ,ale zakrok ,kde laik nema co robit ,plus s jednou rukou a zaruskovanym hrudnikom si moc dieta nepopestuje a o bondingu sa neda vobec hovorit cez ekg snimace a to ,ze dieta nedali mame do ruk neriesim ,tatkovia veselo pestuju a fotia ...inak co je to obycajna sestra ,to je aka specializacia ...poradim ti ,vystuduj tu obycajnu sestru ,nie medicinu ,urob si po 5 rokoch atestaciu ,pokukaj susky a mozes sa realizovat ...fakt sorry ,ale inak su to prazdne reci a este od nicku ,ktory nerodil spontanne ...preco si nerodila doma ...

jatva
4. dec 2016

@tutu_1 pod rodit do ciech 🙂 termin mame rozdielny o 2 tyzdne. 20km od baraku mam super porodnicu, spravime si tehu mecheche🙂

margaretkaoliver
4. dec 2016

Mam dve deticky. Uz prve som tuzila priviezt na svet doma ☺ manzel sa bal tak som to potom neriesila. Mala som krasne bezproblemove tehu a porody som mala uplne krasne ukazkove bez nastrihov a pouzitia akejkolvek chemie. Snad aj tretie ak sa nam postasti bude a mozno aj doma ☺ obdivujem zeny ktore sa rozhodnu rodit doma a ktore maju aj podporu manzelov ☺

jatva
4. dec 2016

@aristka pokial nejde o akutnu sekciu, bonding po sc je mozny.

gumimaci
4. dec 2016

@tutu_1 ja mam tiez VBAC, rozhodla som sa pre Breclav a dobre som spravila. Pre mna bolo dolezite, ze som vobec nebola obmedzovana v pohybe ( okrem vstupneho monitoru) , inak som mohla chodit, skakat na lopte, lezat, sediet cokolvek (v porovnanim ze som pred tym v bolestiach bola priputana hodiny na lozko sa mi to zda byt az neuveritelne!) PA mi chodila kontrolovat ozvy tym prenosnym pristrojom... inak v CR mozu viest porody len PA, ken ked uz sme po sc radsej volaju aj lekara v sluzbe. Ale moja svagrina rodila len s PA v Breclave.

tutu_1
4. dec 2016

@aristka Slovensko sa nachádza hádam v nejakej geopatogennej zóne kde nie je možné nic co nebolo možné za socializmu. Nie je možné dobrovoľne očkovanie, nie je možné rodiť doma, nie je možné aby otec bol pri sekcii keď je žena v spinalnej anestéze. To moze tvrdiť iba vyhorena sestra vyštudovana za čias železnej opony. Lebo, si predstav za hranicami Slovenska cca pár minút autom je to možné ! Ale možno keď im to tam pôjdeš vysvetlit všetkým tym mudr ty sestrička najpovolanejsia možno sa ti chudáci spamätajú. Ty si sestra ? Ty si hamba nášho zdravotníctva ! Tak arogantnu ženu a ešte tu co ma pomáhať bezmocným som ešte nevidela. Vies co to je empatia ? Nie. Ty vies co je ponižovanie, zhadzovanie, si negatívna ako mor a všade vo vsetkych fórach to šíris okolo seba. A ešte si vraj aj matka ? Kde si nechala city ? Svoju ľudskosť ? Kde si nechala pokoru ? Nemáš nic z toho. Nic. Dokazuješ to každým prispevkom ! Je mi ta úprimne ľúto, a je mi úprimne ľúto ludi, ktorí toto s tebou musia zažívať ako pacienti. A nemáš sem co prispievať máš zákaz do januára !!!!!!
Ty si tiez len nick. Kto vie kto všetko vypisuje pod tvojim nickom, a ako dobre si za tieto príspevky platená ako v neockovacej teme... Pamätáš si skoro si z koze vyletela keď som ti to po prvý krát napísala aj tvojej kamoške. Asi som ti stúpila na otlak a možno som nebola ďaleko od pravdy. A dôrazne ta žiadam viac sa k mojej osobe nevyjadruj ! Z ľudského hľadiska ! Ak máš trocha pochopenia pre tehotnú tak ako empatickej zdravotnícke by ti to nemalo robiť problem. Samozrejme za predpokladu ze tvoje ego ma normálne rozmery. Este raz uz sa ku mne nevyjadruj najlepšie nikdy. Veľmi pekne ti za to ďakujem.

evittam
4. dec 2016

@alexandraalexandrova Pekne si jej to napísala - všade sa hrá na múdru a aká je ona odborníčka na všetko - a proste "všetko vie a všade bola" len my ostatní sme tí sprostí.....A pritom nikto nevie čo robí....Možné je aj to, že ani len tú sestričku.....😉

evittam
4. dec 2016

@tutu_1 Odkiaľ vieš, že je zdravotná sestra - nikdy to nenapísala a nikto nevie aké je jej zamestnanie - len je všade múdra a na všetko vie správnu odpoveď a len jej názory sú tie správne.....😉

aristka
Odpoveď bola odstránená
jatva
4. dec 2016

@aristka je na case sa trosku dovzdelat a menej okolo seba kopat.
m.gynekologicka-ordinace.webnode.cz/bonding-pri-cisarskem-rezu/

sam2
4. dec 2016

Babyyyy....skuste sa ukludnit... viem, ze mozno mate spory aj z inych diskusii (ja tie ocko/neocko velmi nesledujem), ale myslim, ze by bolo fajn vynechat osobne invektivy....
Ja mam z porodnice dobre skusenosti, myslim, neuznavam domace porody, podla mna je to hazard.... ale nemyslim, ze to takto treba hrotit...😊

alexandraalexandrova
4. dec 2016

@evittam nuz, ktovie...staci robit sanitarku na operacnych salach a clovek uz moze machrovat 😉

evittam
4. dec 2016

@alexandraalexandrova Hej, alebo kozmetičku podlahových krytín niekde v nemocnici......😉

tutu_1
4. dec 2016

@sam2 Isteze. Len keď z teba niekto robí vola, a povie ti, ze si nekompetentna posúdiť vlastne dieťa, keď ta neustále ponižuje a uráža.... Toto je jedna z mala ludi u ktorých sa proste nezdrží práve preto, ze sa hrdi tym zdravotníctvom. Tam predsa človek musi mat nejaké city !
@evittam Voľakde som to tu čítala ale tak kto vie. Ako piše @alexandraalexandrova moze robiť aj sa sanitárku.
@jatva to by fakt bola sranda kebyže sastretneme v CR 😄 ja som uvažovala nad vsetinom ale neviem ci by to nebolo ďaleko. Mam ho 3 hodiny od bydliska. Nechcem zbytočne riskovať.

alexandraalexandrova
4. dec 2016

@evittam mozne je vsetko 🙂

aristka
4. dec 2016

@alexandraalexandrova my sa pozname ...inak na operacke su odkedy sanitarky ,este aj pac .na stol davaju osetrovatelia a na gyn.porodne asistentky s anesteziou ...
@evittam nie si znala ,je to managerka podlahovych krytin ,tie na operackach su ,vies to lepsie ako nick hore ,len na operacku mozu az ked pac odide zo saly a instrumentarky si daju prec instrumenty a biologicky odpad....inak tam nesmu...

jatva
4. dec 2016

@tutu_1 ten mam tak 4hodky 🙂 ja planujem neratovice a ked mi svihne, tak rakovnik 🙂 byvam pri prahe. Byvat v pb, tak idem na moravu ci rodim doma. Tuna sa nebojim...

alexandraalexandrova
4. dec 2016

@aristka ja ti neviem, bola si ty vobec niekedy na operacke ked mi tu tvrdis za tam nebyvaju sanitarky? 😲 lebo moj muz sanitara na operacke robil si predstav a dokonca tam toho sanitara nerobil sam, bolo ich viac. Tak my zijeme asi na inej planete potom...

evittam
4. dec 2016

@aristka Ty tu nemáš čo hľadať - a už som ťa zopárkrát žiadala aby si mňa pod svoje prsty nebrala - ja sa s tebou nemám o čom baviť a s ľuďmi tebe podobnými.

tutu_1
4. dec 2016

@aristka Si nahlásená adminom. Do januára máš zákaz prispievať do podrobných tém. Som človek co jedna na rovinu. To aby si vedela kto ta nahlásil. A spravím to pokojne zase.

aristka
Odpoveď bola odstránená
aristka
Odpoveď bola odstránená
gumimaci
4. dec 2016

@alexandraalexandrova aj mna na stol prekladal sanitar, cize ja uz tu tetu nekomentujem, je uplne mimo.

katrin21
4. dec 2016

ja som mala sc spinal ..akutna sekcia to bola... v noci..... praveze ja som chcela celkovu a nahovorila ma anesteziologicka na spinal a dakujem jej, ze to urobila. JE to velky rozdiel, kedze som zazila aj aj , tak viem porovnat.
@aristka