Rodíme doma
Ahoj
s manželom bývame v Spišskej Novej Vsi a už dosť dlhú dobu hľadám pôrodnú asistentku, ktorá je ochotná prísť k domácemu pôrodu. Termín môjho pôrodu sa blíži, ale napriek tomu ešte stále hľadám. Mohli by ste mi prosím Vás poradiť tie mamičky, ktoré riešili podobný problém a nakoniec sa im podarilo nájsť pôrodnú asistentku.
Prosím tie mamičky, ktoré majú iný postoj, aby do tejto diskusie neprispievali a nezahlcovali diskusiu svojimi názormi za pochopenie ďakujem.
s pozdravom Zuzana
@marlenka0 Toľko zloby a nenávisti v tehotnej žene. No dievča ty musis mat sakra problémy. Štastný a spokojný človek so svojim životom sa sprava trochu inak.
Ja Ti želám pekný porod a šťastnú a veselú dobrú noc. A to skutočne myslim úprimne ziadny sarkazmus ci ironia.
A všetkým ostatným tak isto šťastnú a veselú dobrú noc 🎄🎄🎄
@marlenka0
Vidim, chytila si sa 1 slovicka, k ostatnemu samozrejme ani nie je co dodat.
Klystir: Jedna moja kamaratka sa prave na tom stole p..... po klystire (Antolska), hovorili jej, ze tam musi aspon pol minuty ci kolko cakat a az potom ist na WCko, ona na to, ze ma hnacku, ze to nevydrzi, ale nedali si povedat.
Ja som v obyvacke na svojom koberceku podobny problem nemala
@marlenka0 pozri ak to tebe a inym nevadi to je mne jedno. mne by vadilo keby mi dieta vzali z narucia pokial na to nie je dovod ze mu ide o zivot. jednoducho nema co novorodenec bezomna byt co sam po narodeni. nie je to vec! a nie je to ani vacsie dieta ktoremu sa da vsvetlit ze teraz pojde prec s cudzim ujom a ten ho bude prezerat. ja by som ani trojrocne dieta nenechala same vysetretrovat. a tym menej novorodenca ktory tomu nerozumie co sa s nim deje a dohodnut sa s nim moc neda. sorry ja som sa ucila dost dobre. statnice s vyznamenanim su dost dobre ucenie a ze sa nerealizujem ako doktorka ale inak je moja vec.
@apollo13 no aj som rodila na takom kresle a chcela som v polosede, to som mala natrenovane s epinom tak, som vedela, ze mi to ide najlepsie to rkeslo mi napolohoval manzel, nez vosiel doktor, ze aaaaaaaaaaaaaa uz sa rodi....netusim, ja som chcela rodit tak...ale vravim tam su ochotny k vela veciam a ked si dohodnes porodnika tak snad uz k hocicomu...
@marlenka0 tak iste ze si porod uzijes. ty si presne ten typ co aj ked ho zospodu naporcuju ako take kurca a zaštopkaju tak im budes este vdacna a budes verit ze to bola jedina moznost... tebe by zjavne nevadilo vobec nic, ani keby ti dieta ohrozili tlacenim na brucho...ale kedze takych nevedomych je vacsina tak sa pochopiletne zmeny dockame mozno za 40 rokov...
@apollo13 pozri neviem o čo ti ide, ja som dieťa porodila, v klasickej slovenskej pôrodnici, netrpela som, moje dieťa je zdravé, ja tiež, netrpeli sme žiadnou poruchou, depresiou ani ničím a od momentu, kedy prišlo na svet ma zaujímali úuuplne iné veci a tak to ide až dodnes...nebudem tu analyzovať, že preboha oni mi urobili klystír, alebo oni mi ho zobrali odvážiť atď,,,,,na zaplakanie sú iné veci, nie to, že som nemohla rodiť v drepe a pod :D
@apollo13 ale preboha, a čo si budem študovať celé tehotenstvo čo všetko zlé sa môže pri pôrode stať??? jasne že môže, či v nemocnici, či doma... a načo by som to robila??? hocičo sa môže stať pri operácii žlčníka, srdca..nemocnica v čr je zárukou, že tam sa nič zlé nestane????? bože, tieto argumenty....nie nikomu nie je jedno ako to prebehne....vlastne drvivá väčšina žien sme vlastne hlupane, čo si neštudujú o tom pekle v slovenských pôrodniciach a dobrovoľne tam ideme rodiť
@marlenka0 ked sa nieco zle stane pri zlcniku tak sa to stane mne. pri porode ide o dieta. takze ja som teda rozhodne studovala aby som sa pokusila urobit maximum pre to aby na svet prisiel v pohode a aby ho nikto nestresoval a nenatahoval ho ako zabu hned ako vylezie von. skratka som si ho chcela privitat v klude a nie aby mi ho lekar bral prec.
@tutu_1 merob si nic ani zo smradlavej ryby ani z ostatnych. Mne svojho casu napisala, ze neporodim ani prirodzene, nie to este doma a ejhla, nas prvorodeny sa narodil takto skoro pred rokom v nasej spalni krasne bez poranenia a povazujem to za najlepsie rozhodnutie v zivote. Drzim ti (aj oststnym babam) palce aby si porodila podla vlastnych predstav. Nestracaj tu energiu, sustred sa na babo. (A ak by si chcela nejake info tak kludne napis)
@alby2014 takze polohu som zistovala a v šaci nie je mozne vyberat si akukolvek polohu. no takze zostavam pri tvrdni, ze zatial mi nikto nedokazal poradit porodnicku kde by sa dalo normalne porodit v ramci slovenska. a fakt by som o to stala. to zase nie je ziadny med riesit porod v cr
Vy co tu riesite? Nieste trochu rozmaznane? Keby ste rodili pred cca 50 rokmi, by ste videli rozdiel a vazili si dnesne porodnice. A su tu aj nase stare matky, matky, my a aj nase deti, ktore sa narodili v nemocniciach a narodi sa ich tam este straaaasne velaaa. Vsak rodte doma, ked chcete. Vasa (s prepacenim) sprostost. V situacii, aka je na SVK , co sa tyka dom.porodov, by som ja toto nikdy neriskovala. A neriskovala by som zdravie dietata len pre moje pohodlie. Nie som taka sebecka. A ze mi dieta zoberu zmerat...no a ? Ved ho neodnesu na druhy koniec republiky, ani mesta...max. do vedlajsej miestnosti a hned mi ho daju a uz bude so mnou cely zivot. Myslim, ze netreba prehanat. A ak ma niekto psycho problemy, tak by to mal riesit inde ako v porodnici.
@zveva presne tak súhlasím.....👍 tieto ženy majú iné problémy v hlave a kompenzujú si to na takýchto veciach
@zveva to jaky smiesny vykrik do tmy 😂 Tymto si nas vsetky odhovorila a uz sa zaradime poslusne naspat do stada.
Bez prepacenia je sprosta kazda ktora slepo doveruje postupom ktore pachaju nasilie na zenach a detoch na slovensku uz x rokov napriek tomu, ze WHO uz daaavno pradavno vydala smernice, ktore tieto metody oznacuje za nebezpecne rovnako pre matku ako aj pre dieta. Takze dobre rano v 21 storoci. Keby si mala stipku rozumu tak si najskor nieco pozistujes nez zacnes urazat zeny ktorym to nieje jedno.
@apollo13 chod do skupiny porodnica Trnava,baba tam rodila v klaku a dalsia tusim v stoji

@marlenka0 Na tejto stranke sa da preciatat vazne vselico, ale ty dnes vedies tvojimi "argumentmi".
"v termínovej skupine je jedna maminka, ktorá nie je veľmi spokojná s rakúskom" -> "nestavaj české a rakúske pôrodnice niekde na piedestál" ......existuje 1 nie velmi spokojna maminka, z toho robim nejaky usudok o porodniciach v dvoch krajinach?
"dohodnúť sa dá v každej porodnici" ...... tie vsetky zeny, ktorym bez vyberu robili klystir a kopec inych veci sa nevedeli dohodnut, alebo ako?
"denne rodia na slovensku stovky žien".....asi tak 150
"myslím že viac ako 80 percent je spokojných a tých zvyšných 20 robia zo slovenských lekárov úplných debilov"...... mysli marlenka1
"vážené,mali ste sa lepšie učiť a mohli ste sa realizovať" ....Pocula si o lekaroch, ktori su sami frustrovani zo situacie v porodniciach? Napriek tomu, ze sa ucili, nedokazali vzdy zlepsit, co chceli?