Rodíme doma
Ahoj
s manželom bývame v Spišskej Novej Vsi a už dosť dlhú dobu hľadám pôrodnú asistentku, ktorá je ochotná prísť k domácemu pôrodu. Termín môjho pôrodu sa blíži, ale napriek tomu ešte stále hľadám. Mohli by ste mi prosím Vás poradiť tie mamičky, ktoré riešili podobný problém a nakoniec sa im podarilo nájsť pôrodnú asistentku.
Prosím tie mamičky, ktoré majú iný postoj, aby do tejto diskusie neprispievali a nezahlcovali diskusiu svojimi názormi za pochopenie ďakujem.
s pozdravom Zuzana
Inac pekne sme dopadli, tie co doveruju v urcitych veciach viac vzdelanym, informovanym lekarom......ako nevzdelane a neinformovane sedlane co su prilis hlupe nato aby rodili doma. lebo svk nemocnice su muciarne, kde mudr najprv dieta s matkou privrazdia aby ich museli/mohli nasledne zachranovat.... ach, panboh ochranuj generaciu nasich deti.....🙏🙏🙏🙏🙏
@alby2014 no nechcem ti brat iluzie ale snuru ma obtocenu tretina deti a ano zvladne ju aj PA, lebo obtocena snura sama o sebe nepredstavuje problem... v cr sa rodi cca 1000 deti doma, takze cca 300 ma obtocenu snuru... a tie deti ziju...
Dobre si to rozmyslite. Ja by som doma nikdy nerodila.
@sam2 blbsi clanok som uz davno necitala...to pisala niektora z vas?
@laurika1517 a preco je hlupi? Lebo odzrkadluje dnesnu dobu? Lebo to tak bohuzial funguje? Lebo sa nieco tak prirodzene ako materstvo povysilo na nabozenstvo? Lebo ak niekto veri lekarom, pouziva pampersky a nesatkuje je pomaly povazovany za krkavciu mater? UM je povysene na jed... to nie je hlupe, to zrkadlo... to ze to zrejme pisalo novinarske ucho je zrejme, ale fakty vystihnute boli.... proste "supermatky" sa rozmnozili ako huby po dazdi....a to tam nie je spomenuty bonding este, lebo chudence deti, ktore na 3min boli matke odobrate....
@laurika1517 Asi srandujes. No neviem ci by ti bolo jedno keby malo tvoje obtocenu snuru a nedostalo by sa mu rychlej a hlavne odbornej pomoci.
@sam2 napisat ze niekto nema deti kvoli tomu ze ine matky razia tento styl? ja kym som nemala deti tak som o tychto veciach ani netusia, rozhodne som sa ako bezdetna necitila bombarovana supermatkami... to posobi ako matky stali na namestiach a agitovali v radoch bezdetnych na kontaktne rodicovstvo a tym ich vyplasili od mnozenia...fakt pritiahnute za vlasy
Mile zeny ktore chcete rodit doma, ked citam tieto komentare je mi zle. Snura sem,snura tam...nepotrebujete vediet kolko deti s tym a s tym vyskytnutym problemom zije a je zdrave, staci ze to vase nedajboze umrie neevycitali by ste si to? Ako by ste to zargumentovali sama pred sebou, ze ved 300deti zije...ja
@krupidlo nie je nad arogantneho zdravotnika...
ziadna domarodicka nenuti nikoho rodit doma. zato zeny co vnimaju ako porodnice ako jedine miesto k porodu sa chovaju ako fanaticke, milantne sektarky, ktore potrebuju presvedcit zbyto vesmiru ze jedine porodnica je to prave
Ale co sa tu ja obhajujem, je zverejneny, kazdy si moze spravit vlastny nazor, nebudem ho schovavat za to ze niekomu sa to nepaci. Dalsim baba ukaze ako tomrealne chodi a ako to moze vyzerat. Ano, na konci som zavahala... Ale o to som na seba pysnejsia ze som to dala, vlastnymi silami. A nemusela som sa nechavat nikomu odrodit ako tu pisu niektore.. Bodaj by ste vsetky mohli zazit ten pocit..... Mozno by sa vam konecne rozsvietilo
@laurika1517 tak pravdepodobne zeny neziju vo vakuu a stretavaju sa s inymi zenami, mozno aj matkami... a so slabsimi povahami to moze zakrutit.....nevravim, ze tento clanok je na Pulitzerovu cenu a ano, asi je mala pravdepodobnost ze to niekoho ovplyvni, ale podstatu pisatel vystihol do bodky a do pismena...
@sam2 tiez som nezila vo vaakuu. pride mi priblbe utocit na vsetko co je inak ako to robi vacsina stata. ok porod doma teda berme s rezvervou lebo iste riziko tam je. ale navazat sa do spolocneho spania, bezplienkovky a nosenia to ma aky zmysel prosim ta?
pozri video
video pre kazdeho kto si mysli ze s pupocnikom okolo krku si poradi iba lekar :D

@katka.gzd Ja som isla rodit tiez pripravena lebo 1x som mala ukazkovy porod. A 2x si myslim malina a prd. Syn mal 2x obtocenu snuru okolo krku. Tak ani nechcem mysliet keby som sa rozhodla ho priviest na svet doma. O nasledkoch ani nevravim. Ale kazdeho osobna vec.