Sekcia na odporučenie psychiatra
Ahojte, rodil niekto v krátkom čase sekciou na odporučenie psychiatra? Ak áno, kde a aký bol prístup? Môže byt SR aj CR. Ďakujem
PS zástankyne prirodzeného pôrodu za každú cenu prosím aby sa nevyjadrovali.
@barbora19911 @tenerifka ďakujem, dali ste mi nádej, že nebudem po nociach plakať ubolena vo vani a snažiť sa to zastaviť.
v zahraničí si to vieš dohodnúť aj v Rakúsku, u nás k tomu lekári nepristupujú pozitívne, berú to ako operáciu. Ak máš však nejaký psychickí problém, ktorý ti bráni rodiť prirodzene isto sa dá porozprávať s pôrodníkom, ktorého si vyberieš o tomto probléme a doporučení psychiatra ak by nesúhlasil skús ďalšieho, aj na Slovensku je veľa takých dohodnutých pôrodov aj keď sa o tom toľko nehovorí. Predsa len je dôležité zdravie dieťatka a maminky.
Kramáre si skúšala?
Citam, ze si zo zapadu. Skus Skalicu. Drzim palce.
U nás v Topoľčanoch robíš SC ako na bežiacom páse... Ja som mohla rodiť druhýkrát normálne, keby idem do inej pôrodnice, ale u nás berú dôvod na sc už aj prvú sekciu... Druhá už automaticky... So mnou bola jedna baba, prvorodička a tiež SC, prečo netuším, vyzerala to byť veselá kopa, nič nenasvedčovalo tomu, že by mala mať nejaký problém... Po operácii deň na pooperačke, deti nám normálne nosili na kojenie, aj len tak pomojkať sa... Je tam aj možnosť VIP izby, kde máš total kľud, televízor, mikrovlnku, chladničku.. horšie to bolo s posteľou, síce krásna veľká ale po sekcii sa mi na ňu zle šlo... Inak za mňa super.. plus možnosť byť tam s manželom/partnerom...
@levandulova111 robia, nie robíš, pardon 🙈
v KE- Saci nepotrebujes na sekciu ani papier od psychiatra 😉 a myslim, ze sa v 21 stor. na SR najde viac takychto nemocnic.
Ja to mam tak, ze som otehotnela len s tym, ze budem moct ist na elektivnu sekciu, potom som zmenila nazor s pomocou terapeuta, muza a duly, ze teda okej, skusim sa pripravit na vaginalny porod, ale budem rodit ked tak len v Cesku - dokonca som pisala do Havirova, ze by som sa rada pripravila na vaginalny porod, ale ze ked sa na to psychicky nebudem citit, chyti ma panika, ze ci budu akceptovat aj sekciu - povedali, ze mi vyjdu v ustrety, hlavne, aby som mala dobry zazitok z porodu. Pripravujem sa teda metodou hypnoporodu a zatial som okej, ale moze sa to zmenit, som otvorena vsetkemu, ale hlavne som v pohode, ze budem niekde, kde sa o mna postaraju, nesposobia mi traumu a budeme tam v bezpeci nech sa stane cokolvek. Ak uz teraz vies, ze to proste nedas, je to uplne v poriadku a chod si za svojim. Mrzi ma, ze si natrafila na takeho primitiva, porodnicka starostlivost na SK je celkovo v hroznom stave, ja si na SK netrufam rodit absolutne nikde, ani ten cisarsky - chcem totiz bonding hned na operacnej sale, ak by k tomu prislo ... Drzim ti palce a nazory neempatickych zien ignoruj 🙂
@babovka2321 babatko po sekciu mi nosili casto (na Jiske) a aj mobil som mala pri sebe. Netreba "zastrasovat".
Bratislava,Antolska.Zazmluvnit si porodnika a priniest papier od psychiatra(ak mas)
@cali2016 panecku, ja nezastrasujem. Ja som s porodnicou spokojna, ale toto casto vidim, ze zeny po sekcii v saci spominaju. Ak mas inu skusenost, tak len super. Zalezi, na koho tam narazis.
A ešte mi napadlo, že aj mobil nám sestričky dali, že nech sa ozveme rodinám, poprípade pošleme fotky... Ale človek po sekcii je rád, že je rád koľkokrát a mobil je to posledné na čo myslí...
No a napr u nás som mala rodiť len s epiduralom, že budem pri vedomí, povedala som, že nie, že mám panickú poruchu, na ktorú sa už síce neliečim, ale kedysi som sa liečila a stále to pociťujem pri emocionálnej záťaži... Akceptovali mi to, aj keď celková narkóza bola ohrozenie mňa aj malej, nakoľko šlo o 4.cisarsky rez... Žiadny papier odo mňa nepýtali...
Prides za psychiatrom a povies co a preco to chces. Ja ked som mu povedala aka je u nas legislativa, tak si po cele poklepal a bez reci mi dal papier. Len tam vyslovene musi byt uvedene, ze prirodzeny porod neodporuca. Aby ta neodpinkali v porodnici.
Inak, moze spomenut aj tokofobiu.
V BA, Antolska primar nepovedal pol slova na papier. Len, ze si mam vybrat datum 😁
Ja som mala sekciu v Piešťanoch, papier som mala od očného, akceptovali to. V ten istý deň rodila sekciou aj iná baba, nemala žiaden zdravotny problém, len hrozný strach. Vybavila si to.
Ja nemam ziadnu psych. diagnozu, a ani som sa porodu nebala, ale v porodnici som z nahleho strachu a stresu odpadla, prislo mi zle, zacalo mi piskat v usiach a uz si nic nepamatam.. skoncilo to akutnou sekciou v celkovej narkoze.. taketo veci by sa nemali podcenovat

@javiemneviem ja som mu to len oznámila a on mi povedal že sa nasadia lieky už pred pôrodom