Sekcia v lokálnej aneztéze - skúsenosti
Dobrý deň
Budem mať plánovaný cisársky (aj keď do pôrodu ešte necele 4 mesiace) ja a dnes som bola u anezteziologa pretože prvé tehotenstvo bolo rizikove aj toto a v celkovej anezteze som malá cisársky. Dnes mi Dr oznamil že odporucuje spinal. Prosím vaše skúsenosti ako vám bolo nebolo vam zle a pod. Ďakujem pekne
Ja som mala v spinali,v pohode nebolo mi vobec zle. Prve tri dni ma to bolelo. Teraz uz ok,semtam ked sa meni pocasie ma to pobolieva
za mna spinal, je to mensie zlo,nie je to celkove uspatie, dieta vidis pri porode, skor sa o neho mozes starat, ty sa skor zotavujes, ja som mala pri oboch mojich detoch spinal a mala som rovnake problemy, ma strasne bolela chbrtica ked som sedela, asi tyzden a tiez som nemohla lezat rovno,a le velmi vyvysene, lebo by som sa nepostavila a ked som lezala, mala som problem s dychanim. Neviem ako kde, ale napr v zahranici mozes mat pri cisarskom v spinali partnera pri porode, aj ked je akutny cisarsky.
Ja žijem v anglicku chcem tam mať priateľa no dnes ze mi pichnu spinal a bojim sa ci to nemá aj ine účinky
Odporúčam spinal, ja som ho veľmi dobre znášala, pre mňa určite šetrnejší ako celková anestézia - to mi už ani anestéziológ neschválil /pre komplikácie v minulosti/ a hlavná výhoda, že si celý čas pri vedomí a vidíš hneď dieťatko 🙂
Nemáš presné info,pri sekcii s môže použiť spinálna anestezia alebo celková anestézia /uspatie pac/.Epidurálna analgezia s apodáva pri prirodzenom pôrode na tlmenie bolesti.Teda rozhoduješ sa medzi tými dvoma,čo píšem v prvej vete.Ak nechceš vedieť a počuť čo sa bude diať v oper. sále,tak radím CA,ak ti to okolie nebude vadiť a chceš vidieť dieťa sekundu po vybratí z brucha,tak radím sp.a.Mala som sekciu v spináli,pre mňa super zážitok,osobne sa nemieniť dať do CA,kým nemusím,čo pri sekcii teda nemusím .Sú možné komplikácie pri oboch spôsoboch,ale všetko sa dá zvládnuť.
Mala som spinal, všetko ok. Ani ma hlava ma nebolela, musíš veľa Piť, malú som hneď videla.
Aj ja som mala spinal. Neviem porovnat s cekovou anastezou, ale myslila som, ze to bude horsie ako bolo v skutocnosti. Jedine po spinalnej sa musi lezat 24 hodiny na rovnej postele bez vankusa (po celkovej vraj 12), tak to skor mi viac vadilo, ako ta bolest po cisarskom, lebo tie 24 hodiny volako trvali neskutocne dlho.
Som si aj myslela, ze budem v strese pri cisarskom, ale bola som viac menej kludna cely cas, a to som riadna nervacka 🙂 , asi nieco davaju aby clovek to lepsie znasal.
ahoj, ja som bola raz v celkovej anesteze (nie pri porode). Porod som mala pri spinali - a bol super o neporovnatelne lepší ako celková. Po celkovej som sa cítila dosť zle. Síce aj po spinali pobolieva hlava ale je to neporovnatelne. A hlavne pocit - že nezaspíš a že si pri vedomí!!! Mne pri spinali bolo chvilu zle, ale mi povedali, že ked mi bude zle mám povedať. Bolo mi na vracanie, v sekunde mi začalo byť zle - povedala som a dali mi niečo a do pár sekund bolo OK. A samozrejme aj lekári odporučajú spinal ... je bezpečnejší, aj ohladuplnejší na organizmus
@artemiss1 po spinale ja osobne som.mala zimnicu.. Celkovo prvy cisarak som znasala dost zle a dlhsie som sa spamatavala. Druhy cisarsky som mala epiduralom a tam.som sa velmi rychlo dpamatala,neda sa porovnat. No kamoska, s ktorou sme sa zoznamili pri prvej sekcii,mala spinal ako druhorodicka a bola na tom.ovela lepsie ako ja a tiez mi vravela,ze pri prvej sekcii mala zimnicu..
Mala som spinal a vsetko v pohode.. ani hlava ma nebolela ani nic.. treba dodrzat to,ze tych 24hod po sekcii nehybat hlavou a lezat.. najvacsie plus bolo to,ze som drobca hned videla. Drzim palce 😘
Ja mozem porovnat. Prvy cisarak spinal, druhy celkova an. Po prvom som bola ovela skor fit. Po celkovej som sa nevedela dva mesiace spamatat. Odporucam spinal, ked budes mat na vyber 😉
@janinah aj pri ciastocnej anesteze mozes mat epidural. Ja som tak mala a nevyberala som si ja,mne to urcili doktori. A viem,ze som.mala epidural,lebo mi to aj povedali,aj postup bol iny. Pri spinale mi hned dali nohy hore,lebo hned znecitliveli, pri epidurale-druha sekcia, sme cakali cca pol hodinu,az potom.ma rozparali.
@artemiss1
@noname26
Ja som amla prvy cisarsky uplnu a druhy spinal. Kebyze treti, idem do spinalu. Najskor som nechcela, bala som sa. Som strasny strachoprd, co sa tyka injekcii, doktorov a tak. Tohto som sa bala. Dr. ma presvedcila na spinal a aj kvoli babu je to lepsie. A bolo to o milion krat lepsie. PO celkovej sm sa nemohla postavit z postele, tocaky hlavy som mala, na vracanie. A toto. V pohode. Ani tlak mi neklesol, zle mi nebolo, ziadne tocaky. A babo som hned videla a to bolo uplne super
Mala som spinal kvôli problemom s chrbticou,po pôrode som pol roka a môžem povedať že nemám žiadne ťažkosti či bolesti.po pôrode ma ani hlava nebolelo ani chrbtica.
Hneď po prevoze som cuckala cez slamku vybublinkovanu coca colu takže to bolo možno aj tým,každopádne to stojí za to,vidieť a počuť dieťa hneď je nenahraditeľné.takze za mňa spinal
Ja som sa strasne bala spinalu, ale argumenty lekara ma umravnili 😁 Nelutujem. Prvych 24 hodin som lezala,nemala som podrazdene hrdlo a nekaslala som ako po celkovej anesteze. Bolesti boli mierne,lebo kym vyprchal spinal, uz ucinkovali oblbovaky v infuzkach. No a samozrejme maleho son videla hned. Teraz porovnam neporovnatelne, ale pri zlcniku som mala celkovu anestezu a teda urcite druhy porod bude spinal. Celkovej sa budem vyhybat,kym sa bude dat.
@artemiss1 prvy som mala celkovu narkozu a druhy cisarsky spinal a popravde spinal je ovela lepsi. Skor sa zotavis, skôr si uvidis dieta, rozpravaju ti stale co sa prave deje, mne prislo aj zle ale liekmi to hned rozohnali, je to uplne bezne.
spinal odporucam. mne sice rapidne klesol tlak, ale do 5min bol drobec vonku a hned mi davali nejake somariny do infuzky a preslo to. ani spat sa mi potom nedalo. najviac ma hnevalo, ze som si necitila nohy. ale vrelo odporucam. kocky, co chodili po celkovej, tak mnohe mali zimnicu, revali a grcali chvilu. ako som sa postavila, tak som chodila lepsie ako mnohe po klasickom porode. na zotavenie mi dost pomohol wobenzym.
Ja som sice nerodila spinalom, ale maka som 2 operacie- jednu spinalom a drubu v celkovej a mozem povedat, ze spinalom nikdy viac....schudka som po nom 12 kil, zvracaka 4 dni a tlaky do hlavy a najoniec som skoncila v nemocke na infuzkach. Po celkovej ma okrem rany nic nebolelo , takze teraz budem mat sekciu a urcite idem do celkovej
Ja sa aj preto pýtam lebo mám jednu veľmi zlú skúsenosť. Mala som menšiu operaciu kde mi zavadzali hadičku do brucha povedali že ma uspia teda čiastočne pichli mi do ruky nieco z čoho mi skoro vyskočilo srdce lapala som po dychu ,zahmlievalo sa mi a začali mi znecitlivievet nohy a brucho a potom si nepamätám skoro nič zrejme som odpadla a teraz sa bojím najhoršia skúsenost neviem co mi vtedy pichli ale myslela som na najhoršie
Mamina mala spinal pri bratovi... mal tosom byt prirodzeny alekedzeisiel rucickou tak, toze zmenili na cisarsky mamina hovori ze namiesto epiduralky jej pichli spinal apri anesteziolog jej povedal ze 24hodin potom bude muset lezat...
Hovori ze najlepsi porod(zo 4 deti ;) ) rano prisla sestricka /sanitarka zea musi prezliect postele ze nech vstane, mamina si vyhadala ze dr kazal 24hodin lezat... spolubyvajuca vstala hlava ju potom bolela mamine nic nebolo, ze ju dr pochvalil ze ostala lezat, "mila" sestricka jej poveda ze ona plachtu vymenit musi a teda mamina musi vstat, aby ju hlava nebolela ma si kupit cocacolu...
Mala som tri cisaraky,prvy v celkovej, jedna katastrofa, potom dvakrat spinal, neporovnatelne lepsie. Ziadne bolesti hlavy,ani lezanie bez pohnutia. Jediny problem bol ze pri poslednom ma nevedeli napichnut spravne, bolo to dost neprijemne
Ja som mala 2 cisaraky, prvy epidural a sruhy spinal...po prvom mi bolo lepsie, sice mi bola zima, ale to vraj kvoli teplote na operacke, ale potom.som sa citila lepsie, pri druhom som mala
Spinal a strasne som opuchla, az mi muselu davat ladive obklady
Ja som mala planovanu sekciu a spinal a urcite super. Ja som nemala bolesti. Davali analgetika. Neboli ziadne komplikacie
Na druhy den ma postavili na nohy jazva troxhu tahala ale stale davaju analgetika cize nie su bolesti ak takk trochu akoby rana ale akonahle sa prestanes hybat chodit prestane boliet. Aj to len prve dva dni. O tri dni som nevedela ze som rodila a to som bola na slovensku. Neboj sa bude ok

To aj mna zaujima.sekcia o 2tyzdne,prva bola akutna v celkovej anesteze.som zvedava, co zvolia teraz