Sekcia verzus prirodzený pôrod

11. mar 2024

Baby , otazka hlavne na tie čo ste rodili aj aj. Ja som mala prvy porod prirodzene a musim sa priznat , ze nikdy viac. Tolko bolesti zazit ..nakoniec dieta dorantane , ja dorantana ...po porodnych depresiach ani nehovorim...Druhy som mala sekciu , musim sa priznat ze veelmi som sa bala ...a sice to tiez velmi bolelo , ovela lepsie som ju zvladla ako prirodzeny porod. A som takto spokojna. Zamna , sekcia urcite lepsie zvladnutelny porod ako prirodzeny. Mate to tiez niektora takto??

barka1
11. mar 2024

Nie, nemám. Prvý prirodzeny porod bol dlhy a náročný, za dva dni som spala asi 4h. Druhý porod musela byt sekcia, 32tt, vcestna placenta. To nebol porod, ale operacia. Ta hormonálna smršť po prirodzenom porode, ta úlava, to bol neprekonatelný zážitok. Som rada, že som ho mohla zažit.

pe_mi
11. mar 2024

Ahoj,ja som mala prvý pôrod katastrofa,potom poporodna depresia ,následne roky trápenia v sex.oblasti.druhy pôrod lepší,ale nič čo by som chcela zažiť znova, chcela som si vyskúšať druhý pôrod prirodzene,či to zvládnem lepšie a veru nie.o niečo áno ,nemôžem povedat.dnes keby idem tretí pôrod ,otvorené hovorím ,že si zvolím (ak by to išlo) sekciu.ja už by som to nedala prirodzene.dva krát vyskúšané a zle.
Tretie ale neplánujeme,nechceme ,nebudeme mať.

mia_von_prag
11. mar 2024

Sekcia bola o dosť lepšia vo všetkých smeroch

lucia147852
11. mar 2024

Ja určite. Prvý prirodzený katastrofa. Sekcia vykúpenie prvého hrozného zážitku.

svetlonos
12. mar 2024

Ahoj,
kamoska mala prvy vaginalny, nevladala vytlacit, kliešte alebo zvon museli pouzit. Po pôrode nevladala sediet este dlho, chodila tiez s bolestami zopar mesiacov. Na izbe bola zena po cisarskom a chodila ako laňka. Druhy cisarsky, hned ako sa postavila, fungovala. Ano bolelo ale par dni a vedela sa plnohodnotne sama starat o dieta. Povedala, ze keby nahodou tretie tak sekcia.
Ja som rodila 2x prirodzene a za mna ok, rychlo ak ked s vyvolavackou. Prvy trval 6 hodin od prvej kontrakcie, pri druhom sme sa s muzom nasmiali a realne bolesti som mala asi max 1,5 hodiny. Inak som ko trakcie citila len ako stahy a tvrdnutie brucha fakt bez bolesti. Po oboch porodoch som bola fit hneď.
Ma izbe som mala este dve mamy, obe cisarsky 21 a 35 rocne. Ta 35 rocna bola doslova nezmar! Ona nechcela nic od bolesti, behala si po izbe, babo jej spalo a jedlo. Tak sa nudila, ze napisala na A4 co treba doma upratat, zariadit a treti den chcela ist uz domov, ze sa nudi. Musi predca doma nieco robit 😂 Ta mlada plakala od bolesti napriek sedativam, stale ma prosila o pomoc s malym.
To máš vzdy velmi rozdielne. Prajem ti dobry porod a nech ste obaja v poriadku 🙂

siska53
12. mar 2024

Ja som mala dve sekcie, prva, hrozny zazitok, tazsie zotavovanie, druha sice bola v pohode, ale! Aj tak je lepsi prirodzeny...sekcia je operacie, brucho vnutri je na cimprcampr rozparane a pozasivane..
Prirodzene je prirodzene..

lucia147852
12. mar 2024

@siska53 vzdy je proridzene lepšie, ak to ide ako má. Ale! Nevieš to objektívne posúdiť, keďže si zažila len jedno. Nevieš aký veľmi zlý môže byt prirodzený porod

maryetta
12. mar 2024

Prvy porod dlhy… po 28hod akutna sekcia. V tom momente vykupenie ale…. Nepovazujem to za lahsiu cestu.
Dalsi porod prirodzene. Tiez tam boli pouzite neciem ci klieste alebo vakuum-dcerku proste pomahal dr dat von kedze schadzala zboku.
Treti a stvrty porod prirodzeny a to bolo uplne super. Bez komplikacii. A hlavne boli rychle 😂 i ked vyvolavane.

juliet86
12. mar 2024

ja takto poviem. vzdy lepsia planovama.sekcia ako zly dlhy bolavy vaginalny... po prvej sekcii som bola.nic.moc. po druhej som uz bola bojovnica akcna. amali sme.aj bonding co napr kocka.po prirodzenom nemala.lebo maly bol priduseny cize nikdy mevies co a.ako dopadne
ja som za svoje.sekcie vdacna

siska53
13. mar 2024

@lucia147852 viem od mamy a kamaratok. Ale za mna sekcia len, ak je to nevyhnutne..navonok sice nic nevidno, ale.vnutri je brucho cele rozprarane a znovu zasite.. co pri prirodzenom nie je. Ja som videla sekciu v telke.. ani som to nedokazala pozerat..to su jatky, prosto operacia.

bessdonna
15. mar 2024

nie,obe prirodzene,krasne,cisarak nechcem,rada to mam hned pod kontrolou.

kvetinka1918
24. mar 2024

Prirodzeny pôrod za mňa ale tá bolesť nervy hnev na manžela,že čo mi to spravil😂😂😂😂😂to zúfalstvo a potom pocit úľavy žiadne bowlstia keď mi ho uakzlai som na to všetko zle zabudla😂😘

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre