Skúsenosti druhorodičiek
Ahojte len tak ma zaujima aky bol vas druhy porod v porovnani s prvym. Viem ze kazdy moze byt uplne iny ale tak ci tam bolo aspon nieco podobne nech viem co mam cakat :D ja napriklad som prvy mala taky ze mi zacali kontrakcie hned s intervalom po 10 minutach o dakej pol 4 v noci to tak ostalo dost dlho o dakej 7 som prisla do nemocnice a potom sa mala narodila o 12tej 🙂 myslite ze to bude podobne alebo mi napriklad odtecie voda a bude sa to vlieect. Som zvedava na vase nazory 🙂
@mausy21 no to si ma moc nepotesila :D ale nie tak beriem to tak ze prezili sme to viacere a ze snad to zvladneme zase vzdy ta myslienka toho babatka ta prinuti mysliet na vsetko pozitivne a je aj pravda ze mna ked prvy krat sili tak som to dost citila vsetko ale uz mi to bolo jedno bola som rada ze je to vsetko za mnou a mala som na rukach malinku a aj ked som si tiez povedala ze uz nerodim tak vidis druhe sme chceli skoro hned po nej :-P
Prva sa narodila osem dni po termine...styri dni vyvolavana...stvrty den aj hamilton hmat..od 08:30 bolesti..v pohode postupne som sa otvarala narodila sa 17:50.....druhy porod sedem dni po termine...od 25tt v klude bo som sa otvarala...na 1cm som bola......tri dni vuvolavacky hlavne oxytocin....bolesti od 21:30....kazdych 10minut...o 03:00 otvorena 1cm no nolesti fuu fuu fuu kazdych 5minut...o 08:00.. Stale 1cm to uz som revala...8:30 mi pichli na urychlenie..kazdu minutu bolesti..yo som skoro neprezila.. O 09:35 sa narodila....doteraz nechapem ako to bolo mozne ked dobre ze som nepirodila v 5mesiaci..a zle som sa teda vobec som sa pri porode neotvarala...ale isla by som do toho este raz 😉
Cchcela by som sa opýtať. Ja mám síce len prvé dieťa, ale chcem sa opýtať. Mna keď šili, myslela som že má šiju bez umrtvenia, to bolo niečo strašne ! Pri druhom pôrode to už tak neboli ? Ja sa toho strašne bojím ! No v nemocnici mi hovorili, že pri druhom, to už nebudem cítiť. 🤷🏼♀️
@tatarkova Mňa to bolelo rovnako, ako pri prvom. Aj keď mi dali injekciu na úmrtvenie, necítila som jej účinok. Nepotešila som ťa, ale hlavu hore. Zvládneš to. 😉👍💪

@martinka117 tak moj druhý bol úplne brutal keby bol prvy rozhodne dalšie babo nebude... 😝 prenašala som 12 dní,termin som mala 5 juna a 15 ma prijali do nemocky,16 ráno mi dali vyvolavačku a čaklao sa ,samozrejme nič..cely den trošku bolesti ale daalo sa a večer o 20h take bolesti že som umierala, a to sa drobec narodil rano o 10h 17 juna...takže niečo neskutočneeee..vobec som sa nemohla otvorit ale bolesti už na tlačenie,hrozila mi sekcia o 5 ráno prišla lekarka že budemem muset asi sekciou,np vymenil sa personál prišla ina dr,ta mi napichla infuzku a nejak sa to začalo rozbiehat...to otvaranie a potom to prišlo...to už neviem ani ako vyšiel von bez nastrihu a šitia mal 3850g a 53cm...teraz sa snažime o tretie ale bojim sa porodu