icon

Skúsenosti druhorodičiek

martinka117
24. máj 2015

Ahojte len tak ma zaujima aky bol vas druhy porod v porovnani s prvym. Viem ze kazdy moze byt uplne iny ale tak ci tam bolo aspon nieco podobne nech viem co mam cakat :D ja napriklad som prvy mala taky ze mi zacali kontrakcie hned s intervalom po 10 minutach o dakej pol 4 v noci to tak ostalo dost dlho o dakej 7 som prisla do nemocnice a potom sa mala narodila o 12tej 🙂 myslite ze to bude podobne alebo mi napriklad odtecie voda a bude sa to vlieect. Som zvedava na vase nazory 🙂

Strana
z2
mausy21
30. máj 2015

@martinka117 tak moj druhý bol úplne brutal keby bol prvy rozhodne dalšie babo nebude... 😝 prenašala som 12 dní,termin som mala 5 juna a 15 ma prijali do nemocky,16 ráno mi dali vyvolavačku a čaklao sa ,samozrejme nič..cely den trošku bolesti ale daalo sa a večer o 20h take bolesti že som umierala, a to sa drobec narodil rano o 10h 17 juna...takže niečo neskutočneeee..vobec som sa nemohla otvorit ale bolesti už na tlačenie,hrozila mi sekcia o 5 ráno prišla lekarka že budemem muset asi sekciou,np vymenil sa personál prišla ina dr,ta mi napichla infuzku a nejak sa to začalo rozbiehat...to otvaranie a potom to prišlo...to už neviem ani ako vyšiel von bez nastrihu a šitia mal 3850g a 53cm...teraz sa snažime o tretie ale bojim sa porodu

martinka117
autor
30. máj 2015

@mausy21 no to si ma moc nepotesila :D ale nie tak beriem to tak ze prezili sme to viacere a ze snad to zvladneme zase vzdy ta myslienka toho babatka ta prinuti mysliet na vsetko pozitivne a je aj pravda ze mna ked prvy krat sili tak som to dost citila vsetko ale uz mi to bolo jedno bola som rada ze je to vsetko za mnou a mala som na rukach malinku a aj ked som si tiez povedala ze uz nerodim tak vidis druhe sme chceli skoro hned po nej :-P

zuzi0911
30. máj 2015

Prva sa narodila osem dni po termine...styri dni vyvolavana...stvrty den aj hamilton hmat..od 08:30 bolesti..v pohode postupne som sa otvarala narodila sa 17:50.....druhy porod sedem dni po termine...od 25tt v klude bo som sa otvarala...na 1cm som bola......tri dni vuvolavacky hlavne oxytocin....bolesti od 21:30....kazdych 10minut...o 03:00 otvorena 1cm no nolesti fuu fuu fuu kazdych 5minut...o 08:00.. Stale 1cm to uz som revala...8:30 mi pichli na urychlenie..kazdu minutu bolesti..yo som skoro neprezila.. O 09:35 sa narodila....doteraz nechapem ako to bolo mozne ked dobre ze som nepirodila v 5mesiaci..a zle som sa teda vobec som sa pri porode neotvarala...ale isla by som do toho este raz 😉

luluncek
10. aug 2019

@lulu369 tak to potom krása rodiť))))

tatarkova
5. nov 2019

Cchcela by som sa opýtať. Ja mám síce len prvé dieťa, ale chcem sa opýtať. Mna keď šili, myslela som že má šiju bez umrtvenia, to bolo niečo strašne ! Pri druhom pôrode to už tak neboli ? Ja sa toho strašne bojím ! No v nemocnici mi hovorili, že pri druhom, to už nebudem cítiť. 🤷🏼‍♀️

bubula_007
5. nov 2019

@tatarkova Mňa to bolelo rovnako, ako pri prvom. Aj keď mi dali injekciu na úmrtvenie, necítila som jej účinok. Nepotešila som ťa, ale hlavu hore. Zvládneš to. 😉👍💪

Strana
z2