Som otvorená na 4,5 cm
Zaujima ma ked sa spusti porod bude to mat rychly spad? Stihnem Za 40 min dojst do porodnice? Predvcerom Som este bola na 3-4cm. Je to druhe dieta :D ktory uz teraz ma podla odhadu 4200 g 😲 prvy mal 3790
@anonym_autor este dodam ze neukazuje ani kontrakcie na ctg. Dnes iba jednu slabsiu ukazalo. Brusko mi tvrdne ale neni to vraj take to,, ono.,, ako by malo byt podla doktorky
@anonym_autor ja som skoro 2 týždne chodila otvorená na 4,5 cm . A pôrod predsa trval viac ako 16 hodín
@lensii mne prvy trval 7 hodin a prisla som otvorena asi na 3-4
@lensii mne prvy trval 7 hodin a prisla som otvorena asi na 3-4
@anonym_autor môj prvý pôrod trval 3h, druhý 17h. Takže nefixovala by som sa nejak na to, že druhé ide rýchlejšie. Zvyčajne áno ale nie vždy, 40min je pohoda 🙂
Ako to mame vediet?Ved mas druhe dieta tak asi vies ze je to infividualne.Ja som pri otvoreni na 4 cm porodila do hodiny a pol.Ty si momentalne doma,tak co cakas od tejto diskusie?
Ozaj pri vahe aj nad 4 kilo uz robia automaticky nastrih??
Ako to mame vediet?Ved mas druhe dieta tak asi vies ze je to infividualne.Ja som pri otvoreni na 4 cm porodila do hodiny a pol.Ty si momentalne doma,tak co cakas od tejto diskusie?
@maminkadeticiek fiha to si mala ten prekotny porod.. Mjsel byt masaker 😀
Och z 5 na 10cm do 5 minut, na prijme v nemonici sa mi starsi syn narodil... toto ti nikto nepovie dopredu. Od prvej jemuckej kontrakcie doma to boli dve hodiny.... a ta prva hodina som lezala v posteli a spekulovala, ci si to nenamyslam..
@anonym_autor neviem, či sa robí automaticky nástrih. Môžeš požiadať o to, aby ťa nenastrihli. Mňa pri dieťati nad 4 kg nestrihali. Ale poradím Ti zo svojho posledného pôrodu, vyskúšaj ešte náparku. Mne pomohla tak, že som nemala jeden jediný steh. Naparovala som sa doma, každý druhý tretí deň 1x a keď som už začala rodiť (doma začala odtekať voda a kontrakcie), v pôrodnici mi dali náparku. Otvorila som sa rýchlo a bez strihania. Takto, tá náparka mne pomohla vyvolať pôrod a potom tá v nemocnici už pomohla porodiť.
@anonym_autor Ja som prišla do pôrodnice na 4-5 cm, dieťa bolo do hodiny vonku. Váha 4270 g, odhad bol na chlp presne. Celý pôrod od prvých kontrakcií asi 3,5-4 hodiny.
To je veelmi individualne a ani lekar ti neda presnu odpoved. S druhym dietatom som sla do poradne v 38 tt s tym ze do nemocnice mam ist az v piatok( bol utorok) a mna v noci boleli hrozne krize bala som sa zapalu moc ciest a obliciek. Ta vykrikla ze som otvorena na 8cm a ide volat sanitku- co som nechcela- ze praskne voda a moze ist babo von- ci chcem rodit u nej na schodoch* 2poschodie bez vyhahu. Sanitka ma odviezla a ja som este s babom v bruhu vydrzala celych 24 hodin - chcela som porod bez zasahov a "urychlovacov". Potom ma to cakanie prestalo bavit a dala xom si pichnut vodu. Mala sa narodila 70 minut potom😅
@anonym_autor neviem, či sa robí automaticky nástrih. Môžeš požiadať o to, aby ťa nenastrihli. Mňa pri dieťati nad 4 kg nestrihali. Ale poradím Ti zo svojho posledného pôrodu, vyskúšaj ešte náparku. Mne pomohla tak, že som nemala jeden jediný steh. Naparovala som sa doma, každý druhý tretí deň 1x a keď som už začala rodiť (doma začala odtekať voda a kontrakcie), v pôrodnici mi dali náparku. Otvorila som sa rýchlo a bez strihania. Takto, tá náparka mne pomohla vyvolať pôrod a potom tá v nemocnici už pomohla porodiť.
@ajsha123 pod náparku sa podpisujem aj ja😊 bez nastrihu a dva kozmetické stehy vonku a tri vnútri (malý išiel na supermana rukou vpred)
@anonym_autor nerobia nastrih u druhorodicky ked neni treba, to skor prvy raz, u mna 10min = 1cm, ja som sa na 8cm spytala, ze kedy to bude na 10 a ona 20 min a mala pravdu, potom to uz bolo iba o tych bolestiach ako dieta zostupilo. Takze stihas podla mna.
@anonym_autor este dodam ze neukazuje ani kontrakcie na ctg. Dnes iba jednu slabsiu ukazalo. Brusko mi tvrdne ale neni to vraj take to,, ono.,, ako by malo byt podla doktorky
@anonym_autor mne v noci o pol 2 praskla voda, za cca 40 minút som bola v porodnici, pri príchode otvorena na 1cm. otvorená na 4 cm som bola asi až o 9 ráno a take vacsie kontrakcie som dostala až okolo 15:00, ale aj tak nie moc časté 😂 Boze to boli moje najhoršie chvíle v porodnici .. čakať kedy sa to konečne začne 😀 dosť mi pomohla tepla sprcha a prechádzanie sa alebo hopkanie na fitlopte .. vtedy sa to začalo celkom rozbiehať 😀 porodila som okolo 20:00 . Druhý porod a väčšie dieťa ako prvý 😀
Nastrih sa nikdy nemusi robit automaticky.
@anonym_autor nie ja som porodila dieta a vahou 4550 a bez nastrihu. Je to individualne
Ja som porodila na poradni. Isla som na krv, tam mi zacali kontrakcie, dali ma na izbu kde mi odtiekla voda. Okolo 9:30 vecer som bola na 1 cm, maly bol vonku po polnoci. Na druhe zatlacenie, bez nastrihu. Ale on bol maly. Sestra druhe 10 dni prenasala, nakoniec mala cisarsky. Toto je strasne individualne. Kazdopadne drzim place ✊🏼
@anonym_autor ťažko povedať.
Ja som bola otvorena len voľne pre prst a keď praskla voda odvtedy to trvalo 4 hodinky a sestričky hovorili že to mega rýchlo som porodila
@anonym_autor Mne prvý vyse 8 hodín, ale mi doktor prepichol ...už som bola po termíne a.smolka už.bola v plodovej vode, zelená, druhý po termíne, ale tak rýchlo, že keby som nebola v nemocnici porodim po ceste, po termíne a pri treťom zase pred 2 týždne ale.nebrala som vitamíny....inak veľmi pomôže poloha na štyroch, až pri treťom mi poradili......som sa.dala na zem na chodbe nakoľko maľovali Kramároch, tak bolo v.Ruzinove plno......ešte pri treťom, že som cikala som myslela a to mi údajne plodová voda odtiekla, poslali nás hore a bola som ako Vy otvorená, len ráno mi cudne ruplo a to v.twj nemocnici mi odtiekla tak pri každom inak ....
Tak kocky som v nemocnici nakoniec okolo 2hej mi urobili hamiltona a okolo piatej zacala zatka odtekat a odteka postupne dotseraz, kontrakcie strasne slabe.. Hamilton nebolel ale strasne sa mi po nom krutila hlava a bolo velmi mi zle na zvracanie, na odpadnutie ie.. Ked mi dali napit vody sa mi viac vyjasnilo pred ocami a musela som sediet
@anonym_autor nie. Ja som rodila 4050g za 3.45hodiny od odtecenia plodovej vody bez nastrihu. S troma vonkajšími stichmi.
Mám 155cm nikto to nečakal že to takto dáme 😀
Prvé som mala akútnou sekciou. Druhé krásne prirodzene rýchlo 🙂
Tak kocky som v nemocnici nakoniec okolo 2hej mi urobili hamiltona a okolo piatej zacala zatka odtekat a odteka postupne dotseraz, kontrakcie strasne slabe.. Hamilton nebolel ale strasne sa mi po nom krutila hlava a bolo velmi mi zle na zvracanie, na odpadnutie ie.. Ked mi dali napit vody sa mi viac vyjasnilo pred ocami a musela som sediet
@anonym_autor Myslela som na Teba v noci, že ako ste dopadli... Ako si nakoniec porodila (predpokladám, že už si po...)
@anonym_autor Myslela som na Teba v noci, že ako ste dopadli... Ako si nakoniec porodila (predpokladám, že už si po...)
@ajsha123 vcera o 6:47 malicky bol na svete 🙂 porod uzasny, 6 hodinovy rada nan spomínam. Bolesti boli brutal ale zvladala som ich super. Ked uz prisli tlaky na tlacenie tak som isla a asi 15 minut tlacenia, a vytlacila som ho sama! (prvy syn nepostupoval do porodnych ciest, nerotoval a skoncilo to vexom, traumaticky zazitok aj vdaka neprijemnemu personalu)
Mal presnych 4200 g, 55 cm a mala som minimalne natrhnutie, za 5 minut som bola zasita. S prvym ma nastrihli a zasival ma tak hodinu. Tak aj personal uzasny vsetko, a hned mi ho aj prilozili po porode, nechali dotepat pupocnik (pri prvom mi ho hned zobrali a prilozili po hodine) takze uuplne opacna skúsenost ako s prvym, za mna prva porodna skusenost traumaticka prepisana a mozem povedat ze ma tento druhy porod vyliecil 🙂

@anonym_autor ja som skoro 2 týždne chodila otvorená na 4,5 cm . A pôrod predsa trval viac ako 16 hodín