icon

Stalo sa vám, že z vás 2 týždne po pôrode vyšla blana?

katkas1
7. okt 2010

Chcem sa vas opyatat ci ma nejaka zienka taku skusenost ako ja, ze 2 t po porode po bolestiach, horuckach, zimniciach a neskutocnom poteni z vas vyliezla taka blana velka ako kuchynska utierka?Najprv som si myslela ze je to kus placenty ale dr mi povedal ze je to blana a ze je to normalne, no len mne sa to nezda

Strana
z2
bubulka722
8. okt 2010

@katkas1 Presne tento problém som mala aj ja v 12.tt a kvôli tomu som bola 5 dní v nemocke. Či to bolo potrebné neviem, pretože tam somnou aj tak nič nerobili len pozerali na mňa jak na prízrak. Nakoniec mi primár povedal, že po 15.tt sa to samé upraví, pretože sa maternica zvačší natoľko, že nebude prepadávať tak nízko. Môžeš mať nábeh na prolaps maternice. Ja to mám po prvom pôrode kedy ma nadopovali hormónmi jak zajaca aby ma mali čo najrýchlejšie z krku a vyzerá to tak že si to odniesol závesný aparát panvy. Tento pôrod prebehne prirodzene bez akýchkoľvek medikamentov a hormónov na urýchlenie. Lekárom viac neverím!

adky
8. okt 2010

@katkas1 boze moj....sa cudujem preco si v tu sobotu neletela na pohotovost,ja by som teda mala riadny strach a do stredy by som urcite nevydrzala v nevedomosti 😖

katkas1
autor
8. okt 2010

@bubulka722 ja si uz pripadam ako nenormalna a naozaj nie som hypochonder, nechodim k dr vobec iba ked uz naozaj creva taham ale teraz na sebe nachadzam tolko veci ze si uz pripadam naozaj ako hypochonder

adky
8. okt 2010

@katkas1 preco hypochonder? Ved to su vazne veci-ta blana napr.....a ked badas na sebe veci ktore sa ti nezdaju,mala by si ist k dr. nemas co stratit a ulavi sa ti 🙂

katkas1
autor
8. okt 2010

@adky ja som uz z toho vsetkeho taka nervozna ze mi je az normalne do placu a este aj mala je zla bo jej ide zub tak do nejak nezvladam

anjelicek26
8. okt 2010

Ten tampon po siti zabudli aj mne, ale ja som ho nasla uz par hodin po porode, ked som "osahavala", ake je to dotrhane...esteze som bola zvedava, bohvie, keby to zostalo vnutri...

A ziadna blana v sestonedeli vyjst nema, musi sa vsetko odlucit pri porode, to nejaky lekar pekne kamufloval svoju chybu, ze neskontrolovali placentu, ci vysla v poriadku 😠

adky
8. okt 2010

@anjelicek26 presne,hanba takemu lekarovi 😠

bubulka722
8. okt 2010

@katkas1 Určite si nemáš prečo pripadať ako hypochonder. Ignorácia a drzosť lekárov na SK niekedy fakt nemá hraníc a povedať na to čo sa stalo tebe, že je to normálne??? 😲 No nemám slov. Osobne mám dosť z príspevkov báb, ktoré mali zabudnutý tampón a ako vidím, nie je ich málo. Začínam mať pocit, že na Sk je vačšie riziko rodiť v nemocke ako doma. 😒 S tým vyliezajúcim krčkom by som počkala a hlavne sa snaž spomaliť tempo, nenaháňať sa, nedvíhať nič ťažké a veľmi sa šetri! Ono sa to časom dá dokopy samé, prípadne ak si z toho nervózna, tak pre pokoj duše zavolaj gyndošovi a pokecaj s ním o tom.

adky
8. okt 2010

@katkas1 deticky vacsinou zvyknu byt "zle" ked im ideu zubky,ale ty si teraz asi citlivejsia kedze si tehotna

adky
8. okt 2010

@bubulka722 Ved to nie je normalne-zabudnut tampon a zasit? Nastastie som to nezazila.... 😨

ilijanka
8. okt 2010

@katkas1 podľa toho, ako si to opísala, tak to vyzerá ako kus plodového obalu- naozaj to tam po 2 týždňoch nemalo byť, ale môže sa to stať. Keď má žena po pôrode zimnicu a triašku, treba ísť čo najskôr do nemocky, aby sa skontrolovalo, či v maternici niečo nezostalo- kus placenty alebo plodového obalu

bubulka722
9. okt 2010

@ilijanka No mojej kolegyni z práce tam nechali v pohode dosť veľkú krvnú zrazeninu pretože ju zle vyčistili po pôrode. Menzes mávala silný s hroznými bolesťami. Operovali ju až na jej naliehanie až po !!!4 rokoch!!!, urobili jej to zle, doma teploty, zimnice, tak naspať do nemocky. Robili ju znovu na nakoniec skonštatovali, že veď už má dve deti, tak asi ani viac nebude chcieť... Pekné!!! Hovorila som jej nech to dá na ÚPDNZS ale moc by si aj tak nepomohla. Lekári sa aj tak z toho vysekajú. To je skrátka naša slovenská realita.

kocurko1
9. okt 2010

@katkas1 take nieco ako tebe sa stalo mojej tete pred 40 rokmi. Ale teraz? Kamaratkin manzel je porodnik a hovori, ze sono to ma ukazat.

beruska.zuzanka
25. nov 2010

čaute mamičky, aj ja prispejem od témy o zabudnutom tampóne, som myslela, že som nejaká rarita... ale mne tiež zabudla lekárka čo ma rodila a šila dolu tampón... mala som ho tam mesiac 😠 😠 😠 až kým zo mňa nezačal liezť a ja chytila paniku.... hneď som volala doktorovi a on mi ho vytiahol, dostala som antibiotiká a masť... ja som nemala ten mesiac ani teploty ani nič.... len Bohu môžem byť vďačná, že som ok, keď si predstavím, ako som mohla dopadnúť.... najhoršie, že ja som fakt o tom nevedela, len ma dolu furt bolelo, mesiac vyše a myslela som, že šitie, aj keď som žiadne poriadne nemala... no des... tak len toľko 😔

laurah
16. okt 2012

@katkas1 Tak mne sa Katka stalo presne to isté, s tým rozdielom, že som rodila sekciou a dvojičky. Plodový obal zo mňa začal trčať po 3 týždňoch. Sprevádzali ma príznaky ako herpesy na celých perách 2x, neskutočné potenie a únava. Už v pôrodnici ma seklo ´v chrbáte a doma zase, ale po vybratí pl. obalu a liečbe antibiotikami sa mi to s chrbtom už nezopakovalo. Išla som teda k obvodnej , pretože mne to niečo držalo a nedal sa to volným ťahom vytiahnúť., a teda aj som sa bála, že niečo urvem. ... a tá skonštatovala že to ešte nevidela. Vyzeralo to ako pupočník. Jediný problém bol v tom, že jej nová sestrička to šmarila do koša, takže som si to nestihla lepšie pozrieť a v tom stave ma nenapadlo si napr. odfotiť, čo je škoda. Som rada, že dnes tu śedím a som OK, aspoň dúfam...

biancarv
16. okt 2012

@laurah ale veď to je strašné, a ešte po sekcii, čo bol slepý ten lekár čo ti robil sekciu, no nechápem?!? hlavne, že si už ok, ale ja by som ich zažalovala 😠

laurah
16. okt 2012

Nikto nechápe, ako to mohli po sekcii, kde mohli všetko vidieť...a zažalovať? čo by mi to pomohlo?

biancarv
16. okt 2012

@laurah no veď hej, oni by sa iste z toho nejako vykrútili , svine jedne, nemám slov

nikuska868
9. máj 2017

No ja som na konci novembra porodila a na 8 deň zo mna môj gynekológ vytiahol 2 zabudnuté tampóny, ktoré tam už hnili. Noc predtým som už mala teplotu a zimnicu. Rodil ma samotný primár

mata682
7. feb 2018

Ahojte. 6 dní po pôrode mi krvácanie úplne zoslablo a mala som už len hnedý výtok, ktorý ale hnilobne zapáchal. Po dvoch dňoch som radšej išla k svojej gynekologičke a tá napočudovanie zo mňa vybrala tampón, ktorý mi tam doktor zabudol pri šití... Tak ako čítam, nie je to až taká rarita...

nikuska868
7. feb 2018

@mata682ne mne sa stalo to isté. Mala som v sebe 2 tampóny. Vytiahol mi ich na 8 deň od pôrodu môj gynekológ. Noc predtým som už mala zimnicu.a šitie som mala skoro rozpadnuté. Ale zahojilo sa..aj ked som musela brať atb a robiť si výplachy 😣

mata682
7. feb 2018

@nikuska868 Ja som si myslela, že toto sa už v dnešnej dobe nestáva, ale ako vidím, opak je pravdou. Ja som teplotu nemala. Šitie som mala opuchnuté a zapálené. Doktorka mi predpísala antibiotiká a na ranu som si kvapkala peroxid a antibiotické kvapky. Plus som si tiež robila výplachy. Asi po dvoch dňoch som videla zlepšenie.

Strana
z2