Starší súrodenec pri pôrode
holky myslíte že by to niekde na slovensku islo?
@daniela1983 - neblbni prosim ta isteze je porod utrpenie a kopa bolesti, mam tri deti a vsetky porody bez liekov ci oblbovakov a viem teda svoje 😀 Ze mamicka netrpi pobavila som sa velice, co by mi na to deti povedali.
@lucinocka no a ked je doma starsi surodenec, tak to matka ho hend pri prvej kontakcii odlifruje prec aby ani nahodou dalsiu kontrakciu neuvidelo? ja teda neviem, ale ak by som mala nahodou raz druhe, tak predpokladam, ze nejaky cas budem doma a nepohrniem sa po prvej kontrakcii do porodnice a kde mam potom odlozit dieta, aby ma nevidelo?
@mamulienka30 neviem, ja porod nevnimam ako kopec utrpenia a bolesti. vnimam ho ako nieco co je makacka, ale bolestou by som to nenazvala. bolest je nieco dost odlisne.
@daniela1983 ja som teda nemala ziadne prejavy, ticho som trpela, ale uz aj ked sa najhnusnejsia sestra v nemocnici nadomnou zlutovala a sedela pri mne a hladkala ma po vlasoch, neviem si predstavit, co by to urobilo s takou neznou detskou psychikou... vcera som si tresla hlavu o skrinu , len som povedala au doriti a moja revala jak pavian, kym som jej neukazala, ze mi nic neni:D
a ked sme cakali na porod a poculi tie stenania a vzdychy z boxov, tak sme mali dost, babe co stala pri mne doslo zle..ja ti moc neverim na tie internetove fotky a videa vysmiatych stastnych zenskych pri porode...
@daniela1983 Nočná košeľa bola spomínaná na izbe po sekcii. A to mi ver, žiadne kratasky by si si neobliekla 😀
statsna moze byt baba, co pride a za hodinu odrodi...ale ziadna co ma porod dlhe hodiny stastna byt nemoze...:D
@daniela1983 Ja sa pridám k názoru sosanna88, čo sa týka návštev - boli sme tiež dve na izbe, akurát, že suseda tam mala návštevy nonstop - od malých detí sesterníc ktovie z koľkého kolena až po prastarých rodičov, kamarátov, susedov - no hrôza. To nie je ani o tom, že by bol človek odhalený, ale ja som bola jednoducho uťahaná, potrebovala som si oddýchnuť a v kľude nakojiť svoje dieťa, ktoré mimochodom chcelo aj spať. no nebolo to možné. Hneď poobede nabehli a boli až do 21.00 večer a to nám už deti rovno prinášali na izbu. No nebolo možné sa v kľude najesť, umyť, oddýchnuť. A sestry sa, samozrejme, báli čokoľvek povedať... Keď som bola pred x rokmi pozrieť kamošku v pôrodnici ani ma nepustili na izbu, len najbližšiu rodinu, deti tiež nie... A podľa mňa by to tak malo ostať. Ak chce mamička prijímať návštevy, môže kľudne, ale doma...
@mamulienka30 ja som netrpela mam dve deti. Trpela som na zaciatku kontrakcii.
@daniela1983 - vidis kazda to berieme inak, rovnako ty nemozes vediet, aky "prejav" pri porode tvojmu dietatu spravi traumu na dalsie roky 😝 Niektore znesie vela, inemu staci tvarou stiahnuta tvar maminy od bolesti. Ani keby bolo mozne brat dieta ku porodu, ja by som nebrala, mam tam co robit zo sebou a bolestami, nie to sa tam starat este o pocity druheho dietata.
@lostris1 ja premýšľam že pri druhom nechcem manžela, nieto malého... šak by mal z toho šok chudák 😒
deti vacsinou na oddelenie, kde su tehotne a novorodenci nemaju pristup. A je to rozumne, kvoli bacilom a chorobam jednoducho. A ze by malo byt pri porode? 😕 😕 😕 Akoze Vy by ste chceli byt pri tom ako male deti, ked Vase matky rodili Vasich surodencov? Ano, videla som na videu porod doma, kde matka rodila pri dome v potoku svoje dieta, asi lesna zena a okolo sa motali daki rodinni prislusnici, vratane deti a mozno nejakej porodnej asistentky. Predpokladam, ze tam pobehuju holi a mozno aj po stromoch skacu, bohvie, tak take deti to mozno uz aj trochu inak vnimaju, su "vycvicene". Ale normane mi to nepride proste vhodne a aj tak Vam tam ziadne dieta nepustia.
ja nepocholim mat starsie dieta ubytovane so mnou a manzelom, nie to este vedla pri porode, je to n hlavu, ja som rada, ze som mala po porode klud, nikto neprisiel 2 dni, tie dni som potrebovala na oddych, kojenie a nie mat pri sebe manzela a nebodaj aj dieta, ja som v tomto staromodna, ja aom manzela nemala ani pri porode, na navstevu prisiel az o 2 dni. A behat v kratasoch a tricku? no mala som dost dojst na zachod a vyhrnut koselu, nie este davat dole kratasy a potom sa aj obliekat a mat na izbe navstevu pol dna, tak by som zurila a urcite nebola ticho
@daniela1983 Možno si súdna Ty alebo si zažila súdne ženy po pôrode ale nočnú košeľu pod kolená som nezažila ako robím v nemocnici.
Nedávno sa nám na ARO prišla pozrieť maminka z iného poschodia s vložkou medzi nohami a v košieľke tesne pod zadkom, podotýkam to, že mala jednorázové sieťkované nohavičky vedel aj náš docent. Nebolo to príjemné ani oteckom na návšteve, ani iným mamičkám a dokonca ani nám ako personálu.
ČI sa mi to páčilo alebo nie taktne som ju na to upozornila, že buď nech chodí ešte v župane ale si dá dlhšiu košeľu.
A k tým návštevám na izbe Ti poviem len toľko, nie každej žene je príjemné ak tam tá druhá má návštevy celé 4 dni. Matka by sa mala po pôrode zregenerovať a nie nevyspať sa v noci skrz bábo a cez deň lebo tá druhá má potrebu od babky koňa brata syna tam mať všetkých za 4 dni
@sosanna88 Súhlasím s Tebou holubník si robí z pôrodnice každý, a ak niečo povieš tak je zle. Pôrod je prirodzená vec a ja sa teším až bude chrípková epidémia a pri dverách bude sestrička, kontrolovať a stopovať návštevy 😀 Pretože to je pre nás sestry raj, síce musíme chodiť cez prísnejší filter ale to vydžíme
@lucinocka aj z dlheho porodu moze byt zena stastna predsa. 🙂 som neporodila za hodinu a predsa to povazujem za najlepsi zazitok v zivote
@slavaf tak ale tu sa nejednalo v tom pribehu o dieta pobehujuce po porodnici medzi inymi rodickami, ale dieta spiace na vedlajsom sale a potom sa zrejme presunuli na nadstandart 🙂
@fidka79 tak zrejme ta holka co v tom pribehu rodila tak vedela, ako sa bude chovat, kedze uz raz rodila a zrejme si bola ista, ze nebude mat take prejavy, ktore by to dieta traumatizovali 🙂
@mamulienka30 no na tlacenie by som ho ani ja nebrala. no ale sa pytam, ze ked je zena prve hodiny doma a ma kontrakcie kam to dieta ma odlozit? ty mas tri ako pozeram, tak ked ti zacal porod kde boli tie dalsie? alebo po prvej kontrakcii isli hned niekam prec? len ma to zaujima ako sa to vtedy riesi, aby dieta teda nevidela ani jednu kontrakciu matky
Ja som hlavne doteraz nepochopila, na čo to má byť dobré. Akože na scelenie rodiny, či čo? Nemyslím to ironicky - alebo len trošku 😉
Podľa mňa je pôrodnica na to, aby mama porodila a šla čo najrýchlejšie domov, a nie na nejaké rodinné sešlosti. Ak sa nebodaj niečo skomplikuje, to má všetko dieťa vnímať v priamom prenose? Ďakujem, neprosím, ja by som to svojmu dieťaťu nespravila.
@niki101988 tak preco si to v porodnici nezariadite inak? Ja som bola v takej, kde proste navstevy na izbu nemohli a bol pokoj. Len jedina rodina chodila na izbu a to romska. Lebo romov sa kazdy boji tym padom maju svoje privilegia (a potom, ze kto je diskriminovany). A my ostani sme mohli ist k vytahom si sadnut, ked sme mali navstevu. Je na Vas, kolko dovolite. Inak, co sa tyka nocnej kosele, rodila som na konci roka 2011 a kosele som mala aj pod kolena 😉
@lauricka su porodnice kde moze starsi surodenec byt na nadstandarte cely pobyt 🙂
inak, cakam babo a som si pri porode prestavila svoje trojrocne dvojcata 😀 😝 ..teda skor nepredstavila, lebo to moc nejde a fakt teda toto ne 😅 Uz vidim, ake su vystresovane, ze co sa deje a ja, majuc, co robit sama so sebou, este by som riesila ich, no co som sa s konom zrazila? 😀 😀 😀
@motovidlo tak v tom foto pribehu nie je vysvetlene preco sa tak rozhodli, mozno nemali dieta kde nechat. inak v tej porodnici je to bezne ze tam byvaju starsie deti pocas porodu matky. nie priamo na sale, ale v ramci porodnice ano, aj pocas celeho pobytu. mimochodom porodna asistentka tam tvrdila, ze bezne rodickam doma jej dcera strazi aj psov :D to hovorila, ked som vyvsetlovala, ze sme museli este psa zabezpecit kym sme vyrazili. tak hovorila, ze sme ho kludne mohli doviest, ze jej dcera doma raz uz strazila naraz troch psov, lebo ich rodicky nemali kde dat. :D
@daniela1983 no, super a o tyzden zistia, ze bol infekny na kiahne alebo nieco, nie? Kde som ja bola v porodnici, bol nadstanard na tej istej chodbe a teda velice by sa mi "pacilo", keby tam odtial behali deti po chodbe. Co uz len tam moze to dieta robit cele dni? Ved ho to tam ani nemoze bavit. Furt je to len nemocnica.
@motovidlo ano su ludia co porod vnimaju ako jedinecny zazitok ktory je sucastou rodiny a chcu aby aj starsi surodenec mal moznost co najskor vidiet mimco 🙂
@daniela1983 len ci aj ten chudak o to stoji? 😉 Mne vobec nechyba, ze som nevidela, ako sa rodil moj brat 😉
@lauricka no tak neviem co tam do dieta cely den robi, ale kedze tam byva aj otec vtedy, tak zrejme robi to co by robilo aj keby boli doma. koniec koncov nie je proble vziat dietatu hracky, alebo aby s nim otecko pocas dna isiel von na prechadzku 🙂
@lauricka Tak k nám na ARO chodia len rodičia, keď vieme, že bábo umrie tak pustíme aj starých rodičov alebo príbuzných vo vopred dohodnutom čase. Gynekológia má svoje pravidlá, ale na tie každý zvysoka kašle a sestričky to vzdali.
U nás dosť často narazia, nehovorím od peňazí čo nám strkajú, cez kávičky alebo koláče, proste nie ste rodičia von 😀 Minule mi jedna Rómka povedala, že som rasistka
@lauricka v tom pribehu islo o to ze tam dieta spalo vedla, takze pribeh mu bol jedno, nebolo pri tlaceni 🙂 ak by nespalo tak asi by otecko alebo dula isli s nim na nadstandartnu zbu, teda myslim si 🙂
@moni244 Zdieľam Tvoj názor, najlepšie je keď maminka dá dieťa sestričkám, že si chce pospať, sestra ide skontrolovať dieťa susedky a pani si veselo bez bábatka trkoce s návštevou 😎
@niki101988 inak nie, take kratke nocne kosele som v porodnici nevidela ani u jednej. a ak si nejaka taku kratku da, tak by jej zrejme ani nevadilo ak by ju v nej videla navsteva :D lebo zena predpoklada ze v tom v com je oblecena sa bude pohybovat aj mimo postele a izby tak pokial si da nieco take kratke...tak no jej problem skratka. ale hovorim, ziadnu taku matku som tam nevidela. vsetky mali dlhe nocne kosele. no a ako hovorim ja som chodila v normalnom obleceni cez den, lebo som sa nechcela citit ako v nemocici, teda ako pacient.

@lucinocka to dieta bolo na vedlajsom boxe. nie kazda zena pri podore ma take prejavy, ktore okolie vydesia. ta mamicka na tych fotkach vyzera teda dost v pohode. videla som kopec videi domacich porodov kde behali deti a mamicky sa tam usmievali, rodili v pohode a nic dramaticke a traumatizujuce na pohlad to nebolo. ta zena asi vedela ako porod zvlada a tak zrejme vedela, ze nebude predvadzat nic co by jej dieta pcyhicky rozlozilo. 🙂