Sťažnosť na doktora, ktorý bol pri pôrode
chcela by som sa spytat ci mi tu niekto nevie poradit ci sa da podat na doktora co bol pri porode staznost aj dva mesiace po porode.ci uz nie je neskoro.ak nie je kde sa tak da urobit.nepacilo sa mi viacero veci co sa odohrali pred porodom aj pocas neho.robili mi ukony o ktorych mi vopred ani nepovedali.napr.dali mi vyvolavacku bez mojho vedomia a spravili aj kristellerovu expresiu pocas porodu taktiez bez mojho vedomia.citala som,chartu prav pacienta alebo nieco take a tam bolo,ze pacient ma pravo na informacie,a ze informovany suhlas pacienta je nevyhnutny pre kazdy zdravotny a liecebny ukon.ze ci sa da na to odvolat.prosim kto vie aspon nieco o tomto nech poradi
podľa mňa nikdy nie je neskoro... obrátiť sa môžeš rovno na primára, riaditeľstvo nemocnice aj na RUVZ (regionálny úrad verejného zdravotníctva) či UPDNZS (úrad pre dohľad na zdravotnou starostlivosťou). Rovnaký list-sťažnosť by som adresovala na všetky spomínané úseky.
Treba sa sťažovať, lebo inak sa na Slovensku nebude lepšie rodiť a celkovo starať o pacientov asi nikdy...
A rovnako by som postupovala pri poďakovaní, pri mimoriadnej starostlivosti a prístupe. Nech sú nejak (keď len slovne) odmenení tí lepší 😉
@katka1981 to je to,ze ja som sa predtym vobec nebala.prave naopak tesila som sa.a malasom dohodnutu aj svoju doktorku.ona im tam aj volala,ze ked budem na tri prsty nech jej zavolaju,ze pride.lenze akosi ma zabudali kontrolovat stale ma napajali iba na ctg,ctg,ctg sa isli s nim s prepacenim pos.az jednu sestricku napadlo ma naaahodou skontrolovat(ked mi prisla pozriet ctg lebo som bola zasa napojena) a ze jeeeeeezis vy uz rodite.neviem presne na kolko som to uz bola otvorena.takze ta moja dr.nestihla vdaka nim prist
@beatka1, kamaratkina sestra rodila (mala obratenu maternicu ci co, cize podla mna bola rizikova). Kamoska mi nervozna vola, ze nechape, ze sestre rano o 8 odtiekla voda, sla do porodnice a ze uz je poobedie a ze stale nic. Doktora mala zazmluvneneho, ale nestihol prist, celkom nechapem ako nestihol prist ked rodila 12 hodin!!! Nakoniec jej nestihli dat ani EPI za tych 12 hodin co bola v porodnici, mala silne bolesti, ani jej to neverili, praskla jej maternica, no nieco strasne. Dr. sa jej potom ospravedlnil, ze nestihol prist. Ako mohol nestihnut, ked bola v porodnici minimalne 12 hodin pred narodenim dcerky?
@beatka1 Uplne chapem, ako sa citis, tiez som mala po zazitkoch v porodnici hrozne psychicke stavy, nocne mory.... vyustilo to do depresie, z ktorej som sa potom liecila... Tiez som sa chcela stazovat, ale v tom stave, v akom som bola, by som nezvladla dalsie stresy, tak som to nechala tak. Ale urcite ma ten tyzden v porodnici poznacil uz navzdy.
Dobry den mile mamicky, mala by som na vas jednu prosbu. Ak ste uz po porode, po spontannom porode mala by som zaujem zistit vase pocity a prezivanie pocas porodu. Ak ste absolvovali psychofyzicu pripravu na porod ste o to lepsia adeptka na vyplnenie mojho dotaznika.Koncim vysokoskolske studium a toto je dotaznik v ramci mojej diplomovej prace. Vysledky budu pouzite... len na skolske ucely. Zaberie vam asi 5 min. pri vyplnovani, je zalozeny na anonymite a velmi by ste mi pomohli. Za vyplnenie vopred dakujem. Ivka.http://www.iankety.sk/dotaznik/284787065/
Podla zakona narok na staznost je vzdy, a nikdy nie je neskor, bez ohladu na to v akom stave ste boli vtedy. kazda zena ma dost energie na to aby sa aj starala o dieta a aby napisala jeden dokument, ci stretla sa s pravnikom, alebo podnikla ine kroky. (Prikladom je mamicka studujuca na vysokej skole..)
Vela zdaru.
Ku charte prav pacienta som pridala temu, som zvedava kto mi tam co napise k tomu, ake su skusenosti, vyuzitia, protichodne nazory, negativa atd... Vsetky nazory su dobre: https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/charta-prav-pacienta-v-slovenskej-republike/
gween Milé mamičky ! Ak máte chuť pomôcť PA pri písaní dizertačnej práce a tým podporiť prirodzený pôrod, prosím vyplnte dotazník na www.studioprezeny.sk. Ďakujem. Ema emoticon
@beatka1 toto je totalny vrchol... Nevies si dieta sama vytlacit tak tomu musela pomoct sestricka... Obaja ste v poriadku... A ty chces toho lekara zalovat? O co ti ide? Vysudit par euro? Na plienky? Miesto toho aby si si cenila, ze ste obaja ok sa ides a este po takej dobe sudit? Preco si vtedy nepovedala, ze neetlacte mi na brucho ja si chcem svoje dieta vytlacit sama... Ja to zvladnem aj bez pomoci...Zrejme si vobec netlacila, robila tam max sceny, húkala tam a teraz ides podavat staznost? Myslim si, ze za kazdu neopodstatnenu staznost by ste nasledne mali zaplatit lekarovi vy!!! Okrem toho tlacila ti na brucho sestra a ty ides zalovat lekara? Fakt sila... To ste cele vy... Uz sa zaluje aj za to ze vas pobolieva ked si prdnete po porode...
@perzefona moja citaj vsetky prispevky aj sestricka aj doktor.cenit,ze sme obidvaja ok?aha tak to im mam teraz este podakovat,ze mi este viac neublizili.a za dalsie mohla si si aspon vsimnut,ze tato diskusia je uz vyse roka stara.ale je to uz jedno.nezalovala som nikoho.mam ine starosti.a hlavne sa to uz vyriesilo vlastne samo.poviem ti to jednou vetou ktora si myslim,ze hovori za vsetko.TOHO DOKTORA UZ DAVNO VYRAZILI. asi som nebola sama co nebola spokojna.ale ako vidim ty si veeelka mudracka ktora vsade bola vsetko vedela a je ta najuzasnejsia.prave kvoli tomu som tu po dlhej dobe zavitala,aby som zrusila svoj ucet,pretoze mam pocit,ze cely modry konik je len o takych ako si ty.rychlo si najst niekoho na kom sa mozem odreagovat urazat,osocovat riesit si svoje komlexy.len som tu zatial taku moznost nenasla.skoda, myslela som,ze to tu je o niecom inom.o pomoci o radach.ale prisla som na to,ze vacsina tu je taka ako ty.ktore nevedia nic ine iba urazat.pani dokonale.co tu ty vlastne robis ked uz vies vsetko dopredu ani si tam nebola.teba je tu skoda mala by si ist robit vesticu.len neviem ci by si co zarobila

@beatka1 staznost na doktora samozrejme podat mozes aj 2mesiace po porode a to na riaditelstvo nemocnice, na primarijat a samozrejem mozes aj na lekarsku komoru,poslu ti nejaku odpoved,ale asi si velmi nemozes, bohuzial.... ☹