Charta práv pacienta v Slovenskej republike

ivkadracova
26. apr 2014

Ahojte Ludkovia, Mamicky, buduce Mamicky i potencionalne Mamicky 🙂, Zdravotnici, Doktori ci Oteckovia..

Mam otazku, viete o nasej Charte prav pacienta (z r. 2001)? Spominaju ju takmer kazdej stranke porodnice, ale podla vypovedi Rodiciek za posl. par rokov, nemam pocit ze by sa nou "pacienti" ci doktori riadili.
Ake s tym mate skusenosti, skusali ste uz niekto informacie z tejto charty vyuzit v praxi? Pytali ste sa doktorov, nakolko mienia podla toho postupovat? Oni by na to mali byt skoleni, kazdy doktoro o tom vie. Tak isto ako o WHO a pod. Ta WHO moze byt dalsia tema, ale podla mna to uzko suvisi, hlavne pri informovanosti Rodicky pocas porodu a sposobe akou sa snou jedna a ake zasahy sa na Rodicke a dieti uplatnuju, nehovoriac o diskusii pred zasahom.
Vdaka za nazory vsetkych ludi.

Nejake zdroje:
www.health.gov.sk/Clanok?europska-charta-prav-p...
http://www.sme.sk/c/1272420/charta-prav-pacient... - tu su zaujimave komentare, aj od zdravotnicky..
www.fnspba.sk/pacient/charta-prav-pacienta.htm

ivkadracova
autor
26. apr 2014

dost burlive... https://www.modrykonik.sk/forum/porod/co-mozem-odmietnut-ako-rodicka-2/ ale dobre, sem tam zaujimave nazory

ivkadracova
autor
28. apr 2014

Mam otazku, je Europska alebo Slovenská charta prav pacienta nariadenim Europske unie? V akej pravne norme sa nachádza u nas?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre