Sterilizácia pri 3. sekcii za 200 eur
baby chcem sa popytat,ktore ste si to dali spravit nedavno pri sekcii platili ste nieco?mne dnes bolo povedane,ze zdravotne dovody uz nehraju rolu,a plati sa 200e...cakame 3-tie,mam dost problemy ,takze na dalsie si uz vobec netrufam...zda sa mi tato suma dost prehnana,nakolko budem tak ci tak na sale,a ide len o 5minutovy zakrok,(ako mi to sam dr.povedal)ked ma budu mat otvorenu...a platit 200!??bola som v tom,ze pri tretom to robia zadarmo...dakujem,za kazdu odpoved.
mne to lekár spomínal, že keby som mala druhé cisárskym tak by bolo dobré to zvážiť, ale nebavili sme sa o žiadnych peniazoch. tak neviem, či to nezáleží aj od nemocnice.
200Euro je to preto ,že to bude v ramci anestezie pri sekcii...inak je suma ešte vyššia ak ju absolvuješ ako samostatnú gyn operaciu a určite prerušenie vajcovodou nie je 5min zaležitosť,trva to trošku dlhšie
Inak kedysi davno sa to robilo po treťom dieťati zadarmo alebo po určitom veku ,ale toto už roky neplatí
@aristka dr.mi tvrdil 5 min,no viac ako 15 to urcite nieje,kedze si uz otvorena..
@aristka zavisi asi aj od nemocky,jedna baba to 3 mes dozadu mala takto zadarmo,neodpisala mi kde
@marissenka veľmi dobre ovladam ako sa robi sterilizacia a ak nemaš zdr.indikaciu ,nikto ti to zadarmo neurobí aj napriek tomu ,že si otvorena ,je to vykon na vlastnu žiadosť a tym padom niečo nadštandartne a preto aj plaťíš a odpalenie vajcovodov netrva 5min je to troška dlhšie ,ak by nebola sekcia ,tento vykon urobia laparoskopicky tj 2max3dierky tiež ta štandartne neotvaraju ..sku ssi vybaviť zdr.indikaciu a budeš mať po probleme ...
@aristka musim poriesit,hmm mam krcove zily dost zle,ale to asi stacit nebude.na buduci tt idem ku gyn,snad nieco poradi
Este volakedy to bolo zadarmo.kamaratke to odporucali po druhej cekcii a este vtedy by to mala zadarmo.ale si to nedala a tretie ked sa narodilo o 2r neskor tak uz musela platiť 170€ ked to chcela.a asi to zalezi aj od nemocnice aj od dr.co napise.
Ja som mala tretiu sekciu min rok a este bola zadarmo....zeby sa daco zmenilo v 2015?
off topic, ale preco takmer vzdy, ked uz manzelia nechcu deti, ide na sterilizaciu zena? u nej je tento zakrok nezvratny - a pri tom ked si ho da urobit chlap, tak ak sa rozhodne este mat deti, da sa to vratit. u zeny nie ... je to to iste, ako HAK. chlap nechce gumu, ta zena do seba leje chemiu.
@ukulela dovolim si nesuhlasiť ,aj keď sa popisuje ,že u chlapov je stav navratiteľny ,šanca navratnosti je až miziva ,plus tu dama ,by to mala mať v ramci sekcie tj bude otvorena a dostupnosť vajcovodov uplne jednoducha ,plus cenu ,ktoru udava ,je totožna až nižšia oproti tomu ak by to podstupil manžel ,prečo v tomto pripade ak invazívny zakrok robia partnerke ,ma invazivny zakrok podstupiť jej manžel ...ak je dôvod len feminizmus ,je to slaby dôvod....
Ahoj, ja som si dala pri 3.sekcii a platila som 135 € v Bn, januar 2015.
@aristka uznavam, ze som sa mierne mylila, vychadzala som z toho, ze (citujem)" Priechodnosť semenovodov sa dokáže chirurgicky obnoviť aj po mnohých rokoch, preťaté konce semenovodov sa musia k sebe prišiť " ... ale uz som nacitala, ze po tomto zakroku sa nemusi plodnost vratit ...
ja nie som feministka, no aj okolo mna pozeram, ze ovela castejsie podstupuju sterilizaciu zeny, ako muzi. rovnako je to s antikoncepciou. chlap casto nechce prezervativ, tak zena, lej do seba hormony, hoci s tym nie je stotoznena. (aj v tomto vsak HAK nezatracujem, sama som ju brala, ale nie preto, lebo by sa chlap nechcel chranit sam)
avo vseobecnosti je zenska sterilizacia nebezpecnejsim zakrokom, ako muzska:
Aké sú riziká?
Ženská sterilizácia je v porovnaní s vazektómiou rizikovejším zákrokom. Už sme spomínali možné rozhodenie pravidelného cyklu, no hrozí aj mimomaternicové tehotenstvo. Jeho varovnými príznakmi sú vynechanie menštruácie a bolesti v podbrušku, ktoré treba okamžite konzultovať s lekárom. Niekedy sa takisto stáva, že sa predčasne dostavia príznaky prechodu.
... a dalsia cec - 28 rokov na sterilizaciu sa mi zda ozaj nizky vek.
dovolim si este napisat, ze moj manzel nebol vobec proti muzskej sterilizacii, bez problemov suhlasil, ale......kedze som pri sekcii uz otvorena a zakroku nic nebrani, nevidim dovod nevyuzit to, aj ked ako sa tu pise, mozu nastat problemy koli rizikovejsiemu zakroku, ale tie mozu prist a vobec nemusia...po dalsie, cena za muzsku sterilku je 250eur, co je pre nas uz dost vysoka suma a dalej, manzel je mladsi o 5 rokov, dalsie dieta uz nechceme, neprichadza do uvahy uz ani koli mojmu veku, ani financne si ho uz nedovolime a najdolezitejsie, zdravotne dovody nechcem podcenovat.....a ak sa nam nahodou vo vztahu casom nieco pokazi, co nikdo dopredu nevie, manzel moze mat novu rodinu a deti, tak naco riskovat u neho sterilizaciou? ...takto to vidime my a takto sme sa rozhodli 🙂
@marissenka už som odpísala do IP 😉
ja som rodila v roku 2013 u kocha a ked som zvazovala sterilizaciu, lekar mi povedal, ze ak bude CS, je to zadarmo, ak budem rodit prirodzene, budem platit.
baby a co tak nahnat manzelov na vazektomiu?:o) to je minimum, co mozu aj oni urobit, preco vzdy len zena a tam ide o zakrok, co sa da obnovit plodnost, u zeny je to nezvratne..
@ukulela ak sa prerušia vajcovody ,ako sa vajičko dostane k spermii,tak to by ma zaujimalo, k porucham cyklu ,prečo ma dochadzať ak funguju vaječniky a tym padom funguje menzes a predčasné klimaktwrium hrozi pri hysterektomii ,nie sterilizacii ,kedy je odstranena maternica a nie je menštruacia ,poznam kvantum žien ,ktore nemali žiadne problemy ....
@aristka riziko mimomaternicového tehotenstva tam je, ako správne napísala @ukulela. Ide o to, že spermia si môže nájsť nejakú mikroskopickú dierku a dostať sa do blízkosti práve prasknutého folikulu pri ovulácii. Ale vajíčko (aj takto oplodnené) sa už cez vajcovod nedostane. Tak sa usadí, kde mu napadne = EUG.
Poruchy cyklu sú tiež možné. Regulácia cyklu je síce na endokrinnej úrovni, čiže informácie prostredníctvom hormónov sú prepravované krvnou cestou, nevylučuje sa však aj určitý podiel parakrinnej (akoby priamej) regulácie na susediace (blízko uložené) orgány.
@alenah31 hlupost.Sterilizaciu urobia ktorejkolvek zene,bez ohladu na vek a pocet deti.Kludne mozes mat 20rokov a byt bezdetna.No vzdy sa za to plati.Ved je to operacia,treba narkozu,operacny tim......kam by prisli,keby to robili zadarmo?
Ja som pdstupila sterilku pred 2rokmi.Bola som na inom ginekologickom zakroku a ked uz som mala predoperacne vysetrenia,tak mi to prislo ako dobry napad.Deti uz mat nechcem,antikoncepciu jest nemienim a Mirena stoji 200eur.Sterilizacia ma stala taktiez 200eur a mam pokoj uz navzdy.
Je nemozne,aby som otehotnela.Prv sa pri sterilke vajcovody podvazvali a casom ten ,,steh,, mohl povolit a spriechodnit vajcovody.....a tehotenstvo bolo na svete.......
Teraz sa vajcovody pretnu a konce sa este spalia.Takze......
@karap nie neurobia. Či si myslíš, že príde zdravá bezdetná dvaciatka, že chce sterilizaciu a len tak jej ju urobia?
Musí sa dať žiadosť na nejakú etickú komisiu, ktorá to schvaľuje. Ja som to chcela pri tretej sekcii (tretie dieťa, tri sekcie, kontraindikácia HAK, v čase pôrodu 38r). Nestihla som podať žiadosť (predčasný pôrod) a pôrodník, hoci kamarát, povedal, že ak by to bez súhlasu komisie urobil a niekto ho udá, príde o licenciu. Je možné, že je to predpis tej nemocnice, lebo podľa toho, čo tu čítam je to inde dosť benevolentné.
@marissenka
@liebling98 ziadne komisie uz niesu,to ,,bejvavalo,,.Prv aj na potrat bolo treba suhlas komisie a ani to uz nieje.Ja som podpisala len ziadost na sterilizaciu a po uplinuti najmenej 30dni od podpisu mi ju boli ochotni urobit.Skor nie.Tych 30dni som mala na premyslenie......a aj tesne pred zakrkom sa ma primar pytal,ci s tym naozaj suhlasim.........
@liebling98 len ta šanca je priam nulova ,vajcovody sa nepodvezuju ,ale odpaľujú a ten priestor tam potom nevznika ,aj nariek tomu ,že je to popisovane
@karap Ale tu sa baby bavili o tom, ze sa plati, ak by si dali urobit sterelizaciu pocas sekcie a vtedy tam ten team ludi je genekolog, anesteziolog... A druha vec pisete kedykolvek. Musi byt podana ziadost 30 dni pred zakrokom. To znamena aj 30 dni pred sekciou. Ak sa tato lehota nestihne, tak ziaden lekar sterelizaciu nevykona. A na druhej strane, ak bola ziadost podana vcas, tak sa samozrejme zakrok este moze odmietnut. Ide o velmi vazne rozhodnutie, ktore ovplyvni zivot zeny.
@womankc mozem sa spitat u chlapou to robia na ambulancii nie operacne??dik

@marissenka no však jasné, ale v podstate u ženy je ten zákrom podstatne nešetrnejší ako u muža , nehovoriac o komplikáciách ,č o môžu a nemusia byť a aj to , že je to nezvratné na rozdiel od toho mužského zákroku