icon

Strach z pôrodu

manchester1987
10. nov 2015

ja ked tu citam ako tu niektore pisete ze ste si uzili porod alebo ze sa tesite na porod mam dost...to tu nikto nemal porod ako ja bolestivy jak svina cez 30 hodin ze uz len pri pomysleni na druhy porod je mi na zvracanie

Strana
z2
tobnuf
10. apr 2016

Aj ja som mala strach.. kazda zena ma strach .. ci sa nieco neskomplikuje .. ci bude babo zdrave a strach z bolesti.. nejdem tvrdit ze to neboli.. kazda zena ma iny prah bolesti.. ano bolelo to ale keby to bolo az take hrozne nebolo by tolko ludi na svete 🙂 je to bolest ale to co pride po nej je nieco neopisatelne nadherne a len my zeny mame dar.. dar dat zivot .. uz teraz sa tesim na druhe babatko 🙂

petra3312
10. apr 2016

@manchester1987 ja mam do porodu este 19 tyzdnov, mozno preto sa toho este vobec nebojim. Nebala som sa ani prveho, a to som sa nakoniec tiez dost potrapila, skoncil aj tak akutnou sekciou. Ale bat sa nebojim a aj ked mam moznost ist zasa sekciou, ak bude vsetko v poriadku, chcela by som skusit zasa prirodzene.

nelinka2009
10. apr 2016

Planovane cisaraky su zazrak... Najkrajsi zaxitok mojho zivota...

masterton
10. apr 2016

@liuliu Ja som prvú dcérku rodila 44,5h a syna 23h...tak som zvedavá na tretí 😃😃

lenicka2609
10. apr 2016

@masterton ahoj mozem sa opytat ked tak dlho si rodila prve dieta preco ti to nejako neurychlili? Ja som rodila 20 hodin ale az tych poslednych 5 bolo tazkych ale dalo sa.

masterton
11. apr 2016

@lenicka2609 Lebo si urobili so mňa pokusného králika 😖 Skúšali dáke géle,čipky,krémy na zmäkčené lebo som sa "zasekla"na 4cm a nie ďalej otvoriť...na koniec mi o 11 podali infúziu a 14:25 malička bola na svete...bolo to pred 14 rokmi ale v hlave ostalo...Pri chlapcovi tiež som sa potrápila😖 v sobotu večer som dostala prvé kontrakcie,o 3v noci už boli riadne...dali ma na pasy,rano doktor ma pozrel a len na 3cm,dali dáku injekciu a trápila som sa dalej na izbe,na pôrodnú ma zobrali okolo obeda a tam do 18 nie postupovalo nic...doktor bol už pri mne niekoľkí krat a vraví"ste stale na 4cm"!!!!Tak už sa ozval manžel,že prečo mi nie urýchli...tak dali infúziu a o 23:50 malíčky bol z nami...Keby nie manžel tak asi aj vtedy rodim dva dni😖 Tretí pôrod sa blíži a ja sa hrozné bojím len toho,ze sa zas zaseknem na tych 4cm...

lenicka2609
11. apr 2016

@masterton. Fuha tak to je smutne ze lekari riskuju

lenicka2609
11. apr 2016

@masterton. Fuha tak to je smutne ze lekari riskuju oba zivoty. No ja na tvojom mieste by som tam asi robila uz poriadky ze nech my daco na urychlenie daju,vsak to moze ohrozit babo. Teraz mas vyhodu podla mna neboj sa otvorit usta a ziadaj nieco na urychlenie ak by sa to opakovalo.

masterton
11. apr 2016

@lenicka2609 Tak ten to krát už určite sa nie dám...ideme z mužom koncom mesiaca do nemocnice a tam si dohodneme,že čo a ako ...aj keby som mala platiť za doktora pri pôrode...

24dzin24
11. apr 2016

Ja som chcela mat mat maly vekovy rozdiel medzi detmi, ale teraz veru neviem ci budem mat druhe bejby... tehotenstvo bezproblemove, porod narocny, kontrakcie neskutocne, vsetko by som aj prezila znovu, len keby viem, ze babatko bude zdrave, nechali ma dlho dlho trapit a tak to aj dopadlo

pettussa
11. apr 2016

Necitala som komenty, tak neviem ci to tu niekto uz pisal.
Z vlastnej skusenosti odporucam kurz hypnoporodu, nauci ako ist na to bez strachu, teda rodit a byt relativne v pokoji a verit v svoje telo.
Ja som sice prvorodicka a nemala som pred tym zle skusenosti, ale hypnoporod obsahuje vela afirmacii, t.j. nahravky na uvolnenie sa, to sa pocuva uz vopred niekolko mesiacov/tyzdnov pred porodom.
Fakt mi to pomohlo a podla mna je to super, najma pocuvanie afirmacii uvolni telo a porod sa lahsie rozbieha, no u mna pomohlo aj to, ze bol so mnou manzel pocas celej doby a ze som rodila kde som chcela (v GPN Koch), ale tiez som nevedela do coho idem 🙂

Prajem vela stastia a ziaden strach! Druhy porod budete mat ako krasny zazitok k prvemu bolavemu!

orsiko
11. apr 2016

Ahojte. Ja si myslím že cele je o psychike. Ja som bola naladena na to že všetko bude ok v poriadku mala som pozitivne myšlienky. Ostala som kludna a v pokoji. Porod mi trval do 5hod. Otvorila som sa za 3hod len este hlavick sa musela posunúť dole. Odporúčam knizku HYPNOPOROD. Veľa mi pomohla

orsiko
11. apr 2016

@pettussa práve som o tom písala 😊

lenicka2609
11. apr 2016

@masterton. A pri prvom porode manzel nebol? No to budes mat asi lepsie,myslim keby doktory zazili aspon raz tu bolest tak by sa urcote k tomu postavili inak 🙂

Strana
z2