Strach z pôrodu: Ako prekonať obavy a stres?
Ahojte ženy ... mala som pred pár dňami špinenie som už 33 tak ma poslali pre istotu do nemocnice. Išla som na monitor a čakala som na lekára kým ma ešte príde vyšetriť. Vtom začala jedna pani rodiť.. tak bežal tam.. ja som už čakala na neho v tej miestnosti... baby mne podlomilo nohy tam čo bol ža krik jačanie ziapanie.. ja som ešte nikdy nerodila ja som mám v hlave.. odvtedy.. ja nato stále myslím mne jej bolo ľúto ale vyvolalo to vomne taký strašný strach že neviem ako mám nato prestať myslieť a nerobiť si nervy dopredu.. však to každá žena nemusi takto trpieť a kričat? Či mám sa nato pripraviť že to bude masaker? Ja sa na syna nesmierne teším aj vydržím všetko len mám strašný strach.
Je to strasne individualne, nestresuj sa dopredu. Cakala som na prvy porod na chodbe, kde som skakala na fit lopte,ked sme s muzom cez dvere poculi zenu kricat,ze chce epi. Dr na to"epi, neepi,tlacte!" Krvi by si sa nam nedorezala, hlavne mojmu muzovi 😁 Nakoniec to nebolo take hrozne, ani som nekricala. Pri druhom to bolo ine, to mi kricanie fakt pomahalo 😂 Bol to 2,5h trvajuci porod po vyvolavacke, takze uplne ina bolest ako pri spontannom porode, ovela intenzivnejsia. Potom som sa ospravedlnovala PA, ale vraj to nebolo take hrozne😉. Ono tlacenie trva par minut, zdravotnici su na to zvyknuti. Pokial spolupracujes, par nadavok,ci vykrikov nikto riesit nebude 😉 Hlavne tebe to bude v danom momente suma fuk a ked budes drzat babo v naruvi, vsetko bude zabudnute.
Ja mam za sebou 4 porody. Ano boli to. Ja som si iba ufffkala aukala v najhorsom. Ale ziaden krik. Dokonca 2x popri mne boli maminky. Ktore nevydali ani hlasok.
Raz bola jedna co ozaj kricala. Ale normalne som za nu citila aj ja bolest-aj ked ja som uz mala hodinu po porode.
Ono to nie je ze och-kricala ale mozno aj nejaky ten sucit-kazda prezivame bolest inac. Iny prah bolesti. Samozrejme aj iny porod.
Mozno budes patrit prave medzi tie ktore nevydaju ani zvuk.
Ja napríklad nepochopím, prečo žena jačí pri pôrode, úplne v pohode to zvládneš, nepredstavuj si nejakú histerku čo si počula, ja ľutujem tých doktorov toto tam počúvať, zbytočný afekt
@zuzubb007 ty to nemusis chapat, nie vsetci musime vsetko chapat, staci, ak to budes akceptovat, ze niekto to ma inak. 🙂
Ja som bola takto hospitalizovaná v 19 tt na gynekológii a tento krik som každý deň počúvala z porodnice. No katastrofa.. nakoniec som išla na akútnu sekciu, takze som sa tomu vyhla .. (áno, viem, viem… prirodzený pôrod je lepši aj pre ženu aj pre dieťa, ale mne sekcia padla vhod)….
@miriamka1995 neboj sa. Ja som mala prvý pôrod hrozný a áno, tiež som kričala, mám blbý prah bolesti, všetko cítim. Na druhý pôrod bola so mnou dula, už som aj vedela, čo čakať a musím povedať, že druhý pôrod bol krásny, o polovicu kratší ako prvý a tam si ani nepamätám, že by som kričala, skôr fučala a tlačila, ale nekričala. Veľa zohráva psychika, ja odporúčam mať pri sebe osobu, ktorá vie upokojiť a podporiť. Mne už len to, že som mala komu stishnuť ruku veľmi pomohlo.
Ja som si presne pre toto dala epidural. Tiež som počula ženy, zbledla som, tlakmi vystrelil, od strachu mi bolo zle....som strašné citlivka, no.... Pri druhom som zvolila sekciu

Rodila som 3x. Prvy dlhy, skoncil cisarskym, druhy prirodzene, ale kricala som neskutocne. A to nebolo o tom, ze som chcela, alebo by ma kricanie vycerpalo. Mne to kricanie velmi pomahalo. Treti bol tiez prirodzene, bola som nastavena, ze budem znovu kricat, ale pri tomto tretom porode sa mi neziadalo vobec kricat, az som bola prekvapena. Ale teda bol aj najrychlejsi.