Strašné bolesti v podbrušku. Sú to kontrakcie?
Baby,ja neviem čo mi bolo ,ale paťkrát sa mi to zopakovalo každú polhodinku strašné bolesti v podbrušku ako menzes len trikrát vačšie
asi paťminut.Pocit,že potrebujem ísť na veľkú potrebu a hlasité škvŕkanie v bruchu + úplne stvrdnuté brucho.No teraz prešla už hodina a zatiaľ nič.Čo to mohlo byť?Može to byť aj tým,že mám strašný problém ísť na veľkú potrebu?Ďakujem za každú odpovede
Ahoj ja. Som mala tiež bolesti v krížoch aj dole zo začiatku každých 15 min. A pomaly sa skracovalo po 2,5. Hod to bolo každých 6 min. A to som bola na ceste do nem. Daj si teplú sprchu správ si čaj a ako čosi budeš opäť cítiť tak sa príprav. Prajem veľa stasticka 🙂
A po koľkých dňoch od poslíčkov by mal začať porod?V pondelok máme ísť na celý deň preč,nieže ma to chytí niekde 🙂
@adka0506 neviem, ci ta potesim, alebo nie, ale poslickov moze mat zena kludne uz aj v 20tt, takze oni v podstate nesuvisia priamo s porodom, to sa len maternica pomaly pripravuje...zase na druhej strane, ked sa ti zopakovali tolko krat za sebou, uz to ozaj nemusi byt daleko 🙂 hlavne nerob ziadnu paniku...sleduj, ci ti neodide hlienova zatka, aj ked ani ta este nemusi znamenat, ze ides rodit, lebo co viem, niektorym aj odisla a aj tak rodili o tyzden alebo dva...
a skus volaco urobit s tou velkou potrebou, lebo moze ti aj to robit zle...vela pi, kup si psylium a aj ked je to uz tazke, skus sa co najviac hybat, nech creva pracuju...btw., na mna ked dosli prve kontrakcie, prestala som mat chut na jedlo a praveze ma skor prehanalo (asi sa telo cistilo pred porodom 🙂 )...nejedla som od rana a to boli vianocee 😀
ako som si všimla, zostávajú Ti nejaké tri týždne, to už kľudne moožeš ísť 😉 🙂
@adka0506 Nemusíš sa báť toto robí aj mne a ja som zase na pochybách či mi už nahodou neodtiekla hlienová zatka ale sak sa uvidí 🙂..inak držím palce a nech všetko dbre dopadne 😉..a s tou veľkou potrebou rob niečo lebo to neni moc dobre vieš čo sprav daj si teraz sušené slivky do vody a necha ich tam celu noc a potom ich rano na lačno spapaj a vypi vodu 😉..dufam že ti to pomôže 🙂..potom daj vedieť :-P
@adka0506 môžu to byt posličkovia,ale môžu to byt už aj začinajuce stahy- tie pripravne...
dolezite je, ako sa citiš..ak si v pohode,skus si dat teplu sprchu, alebo vanu(nie horucu)..a skus zaspat..
doležite je uvolnit sa, moze ti k tomu pomoct to, že - dostat sa do stavu akoby pred spankom, či zaspat..
ak su to posličkovia, ustanu..ak to bude porod, rozbehne sa..
prirodzeny pôrod sa vačšinou v noci rozbieha- vtedy sa vylučuje viac oxytocinu..
držim palce
@adka0506 ...ked to bude mozne, tak zbehni do zdravotnickych potrieb a kup si klystir, irigator, take 2l plastove vrecusko a urob si maly klystirik, ulavi sa ti......; a k tym bolestiam, tie mozu byt klasicke- krcovite bolesti ako pri MS, ale vo vlnách, pricom ich vrchol je velmi bolestivy, intenzita bolesti a dlzka kontrakcie sa zvysuje a intervaly sa skracuju, bolesti mozu byt ale aj menej bolestive, ako keby neustale pobolievanie bruchaa krízov, s bolestivejsimi vrcholkami, ale da sa to vydrzat predychat (nepodcenovat, po 5-6 hodinach takychto boleti si treba urobit teply kupel a ked bolesti neustanu, tak zbehnut do nemocnice: svagrina prvorodicka cakala na tie avizovane kontrakcie so skracujucim intervalom a odignorovala pretrvavajuce miernejsie bolesti a potom, ze div v aute neporodila); dufam, ze mas predplateny epidural 😉 ; ale potesim ta, porodne bolesti mozu byt aj prijemne 😔 , to sa stalo mne pri druhom porode (pri prvom som od bolesti skoro zomrela-doslova, nie obrazne), kedy som rodila od 8.00 do 20.00- vyvolávali a do 17.00 som mala po vyvolávacich tabletkach kontrakcie, ale take prijemné, zaciatok ako keby ma niekto hladkal zvnutra a vrchol bol take posteklenie......asi som sa na chodbe medzi tymi hikajucimia skuvinajucimi zenami tvarila ako usmievajuci sa blbecek 😉 ..a ked asi o 17.00 pichli vodu a napojili infuziu, prisla vila s epiduralom a zase to bolo fajn... proste nadherny bezbolestny porod... zelam kazdej maminke taky.... drz sa
Ja som mala taketo bolesti,cely tyzden pred porodom. Raz som uz bola aj jednou nohou von z bytu,no ze uz idem rodit,a nic.. 🙂 A so stolicou to bolo tiez zufalstvo,ale nieco pomohlo.Teraz ma ale zienky neodsudte,par krat som si potiahla z cigaretky a uz to bolo. Samozrejme som to urobila 2-krat za cele teho.,dokonca dva tyzdne pred porodom.
@awalancha3 Niekde som čítala,že sú aj nejaké tabletky čo majú účinok ako klystír.A epiduralku nemám predplatenú,moj gynekolog ju neodporúča,že po epiduralke žena s lekárom nevie spolupracovať.Momentálne mi je fajn,takže to bol asi falošný poplach 🙂 No to by som brala,také príjemné kontrakcie 🙂No keďže som prvorodička,tak pochybujem :( Dnes som začala piť aj ten čaj z malinových listov,uvidíme či pomože .
@adka0506 ahoj na tu stolicu by ti moc neodporucala klystir si sama.robit doma bo ked si ho spravis zle budes chodit furt na wc alebo vobec..kup si radsej glycerinove cipky tie mozu aj tehotne aj kojace zeny.kludne aj po porode si ich vypytaj v nemocke kedze ta nepustia domov skor ako sa nevykakas 🙂..
@adka0506 no ved prave to moja ze sa musis vykakat a preto.ti radim tie cipky.bo ak pojdes normlne dostanes hned jest aj cisarom tak sa mi zda az za 24 hodin.to mas vsade tak ci po porode abo operacii musis sa vykakat a vtedy vedia ze je ok a pustia ta domov..ja to tak mala aj po slepaku nechceli ma pustit domov skor ako som.sa nevykala.ono ked si das pred porodom.klystyr jasne ze nepojdes aj 3 dni ale na ten 4-5 den by si uz mala ist..neboj oni ti povedia...teda aspom u nas v nemocke je to tak...neviem skus sa spytat bab co uz rodili...a vazne te cipky si vypytaj aj v nemocke to ti nepredlzi pobyt ako lieky od bolesti abo tak..a.bude sa ti lepsie tlacit nebudes zapecena 🙂 potom daj vediet co povedali ine babulky oki?
@adka0506 ahoj ja byt tebou dam si cipku, isla by som na wc a potom by som sa sledovala, ak sa to zopakuje chod na pohotovost daju ta na pristroj a ked to budu kontrakcie nechaju si ta uz v nemocke 😉
@adka0506 ...ufff.... si ma prekvapila, ze lekar neodporuca epidural..... ja som mala proti nemu predsudky, lebo som nevedela o co ide. Teraz po epidurale, mozem povedat, ze epidural je skvela vec, prirovnala by som to k trahaniu zuba- aj dnes ti mozu vytrhnut zub bez umrtvovacky, urcite to pojde a na bolesti potom zabudnes, ale v tej chvili to nie je bohvie co......Fakt je epi skvela vec. vacsiu cast bolesti si odkrutis bez neho, lebo sa dava az v istom stadiu po otvoreni a az po odteceni plodovoj vody (resp. prepichnuti), teda epi pride vo chvili, ked uz sa chces skriabat po stenach od bolesti, kedy od bolesti nevnimas co ti kto hovori a snazis sa akurat prežiť 😉 , samotny epidural nesposobi, ze zrazu nic necitis. citis a dost, mozes chodit, (epidural nie je spinal) mozes vsetko, citis ako ti skruca maternicu, citis aj bolest kontrakcie, ale ten vrchol najbolestivejsi je otupeny a ty to v pohode predychas a mozes sa sustredovat na ine veci. Spolupraca s lekarom pri tlaceni je pocas epi velmi dobra, pretoze aj tak budes moct tlacit, ked ti lekar povie.Asistentka polozi ruku na brucho a povedia ti kedy a kolko a ako mas tlacit. Vidis, zase moj lekar (robil aj poradnu, aj amniocentezu, aj ma rodil), a je to jeden z najuznavanejsich a najdrahsich v BA hned na zaciatku povedal, ze dufa, ze pocitam s epiduralom, ze tie porody su kultivovanejsie a da sa potom s mamickou ovela lepsie spolupracovat, nakolko je viac pri zmysloch, nesustreduje sa len na bolest, nie je hodinami bolesti az tak vycerpana. Ja s nim musim plne suhlasit. Urcite sa dá porodit aj bez epiduralu, a uz ako keby som pocula mamicky hovorit "ja som porodila bez epiduralu a islo to", alebo "nase babicky rodili bez epi a tu sme".....ja sa na to pousmejem a poviem si, ano, to je pravda......da sa to, samozrejme, ze sa to da, ale ja pouzivam mobil, zub mi trhaju s umrtvovackou, riad umyvam v umyvacke.... a ak je jediny fajn,sposob ako prezit porod kultivovanejsie, preco ho nevyuzit. Porodnych bolesti si s nim uzijes aj tak dosyta 😉 V kazdom pripade, porodis tak ci tak, len sa mi nepaci ten argument lekara, ze pri epi sa neda spolupracovat, lebo to nie je pravda.
@awalancha3 v niecom ma ten lekar pravdu. Na niektore zeny to totiz tak ucinkuje, sama ich poznam niekolko a hovoria, ze uz nikdy epi. Velmi to zavisi od toho, ci ju podaju v spravny cas, ty si zrejme mala to stastie, takze patris k tym, ktorym pomohla. Ale neda sa povedat vseobecne, ze pomoze kazdej. Moje tri kamaratky zo styroch hovoria, ze necitili, kedy maju tlacit a vlastne ani tlacit nevedeli, takze lekari museli detom vydatne pomahat, a to aj kliestami v jednom pripade 😒 Jedna si to zase nevie vynachvalit.
@adka0506 so zapchou nie je ziadna sranda a vsetko len zhorsuje. Pijes dostatok vody? Lebo konzumacia semienok, a suseneho ovocia bez dostatku vody je uplne zbytocna a ba prave naopak, moze zapchu este vyrazne zhorsit.
a suhlasim, asi tu to poslickovia, ale presne ti to nepovie nik, lebo kazde telo je ine. Ak sa ti ulavi po prilozeni tepla, alebo po kupeli, tak su to poslickovia, Ak sa to zhorsi a spravidelni, tak je to tu 😉
@hradnapani ...nevediet tlacit? no....nic nove pod slnkom, ani ja som nevedela, ale na to je tam lekar aby povedal, ze zatvorit oci a ked vam poviem nadychnete sa, zatlacite do konecnika ako na stolicu a budete tlacit plynulym tlakom, kym vystaci dych. Tym tlacenim sa vytvori tlak, ktory, ak otvorite usta, hned pominie a vytlaceny plod sa znovu stiahne, teda nekricat, neotvarat usta, len tlacit.
Pri prvom dietati som bola bez epi a ked po neuveritelnych bolestiach prisli tlaky, proste neovladnutelna potreba tlacit, tak lekar vsestal, ze nie, netlacte, budete tlacit ked vam poviem, lebo ublizite dietatu, .... vlastne lekar si to reguluje, teraz tlacte, teraz vydrzte a netlacte a podobne....Pri druhom som necitila pri epi tie tlaky a orientovala som sa podla toho kedy lekar povedal, ze mam tlacit.....spolupraca fungovala, tlacila som na pokyn a cele tlacenie trvalo 4 minuty a 6 potlacení (manzel pocital) a 4060kg a 53 cm dieta na svete s nastrihom 4 stehovým.
Ja nie som obhajca epiduralu, ja som mu len nekonecne vdacna..... kto si neda, tak si neda, je to jeho vec.
Kliestovy porod alebo porod cez vakuovu pumpu nema nic spolocne s epiduralom, rovnako ani to, ze dietatu pomahaju na svet "tzv skákanim po bruchu", to robia ak porod viazne, ci je epi ci nie je epi. Tie "kamosky", ktore nespominaju dobre na porod s epi, nemaju sancu vediet, aky by bol porod bez epi.....
V kazdom pripade, a tym by som debatu o epi ukoncila....kazda nech sa rozhodne sama, ale naozaj odporucam predplatenie a uz podla priebehu porodu sa rozhodnete ci ho vyuzijete, alebo pojdete bez neho a paniaze potom vratia.
@adka0506 ja iba k tej epidurálke. Keď som zistila, že som tehotná hneď som vedela, že ju využijem. Nezvládam dobre bolesť.Teda samozrejme, ak by lekár povedal, že kvôli nejakej zdravotnej komplikácii nie, tak by som musela ísť bez nej. No, ale chvalabohu edu mi napichli a zaúčinkovala okamžite a presne, tak ako mala. Bolesti postupne utíchali a cítila som iba tlaky, ako keď ťa tlačí na stolicu. A samotná epidurálka mi dosť urýchlila pôrod. A čo sa týka tlačenia, tak to nebolo celkom ideálne, museli mi pomôcť vytláčaním. Ale keď ma dr. zašívala povedala, že som tlačenie zvládla dobre a že niektoré ženy, ktoré edu nemali tlačili omnoho horšie. A aj samotný anesteziológ čo mi edu napichával mi po pôrode povedal, že je rád, že som sa pre ňu rozhodla, pretože eda pomôže mne ale aj lekárom - pôrod sa urýchli a žena pomedzi kontrakcie lepšie spolupracuje.
@awalancha3 tiez uz nebudem pokracovat v debate, len dodam, ze porod sa da kultivovane prezit aj bez epi a dve spominane kamaratky tu sancu porovnat to mali 🙂 Ale tiez neobhajujem, ani nezatracujem, je to kazdej slobodna volba.

presne take su kontrakcie ako si opisala, ja som to tak mala ale mne sa to zacalo po odteceni plodovej vody a mala som kazdych 6minut, cize to bolo velmi rychle. aj porod som mala rychly, bud pripravena podla mna sa to blizi